Автор Тема: Фејк Тјунинг!  (Прочитано 312116 пати)

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
Одг: Фејк Тјунинг!
« Одговори #1815 на: 24 Јануари 2016, 17:19:14 pm »
Од голфов само фаровите ми се свиѓаат што се со лупа, ејнџелс ајсот одма го одштекувам :)
No turbo, no fun :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17611
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1816 на: 24 Јануари 2016, 17:52:13 pm »
Голф си е Голф.

Така е, а и Пасат си е Пасат по ново.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6870
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #1817 на: 24 Јануари 2016, 17:55:55 pm »
Пазарот е тој што кажува, и на ново и на старо. А ти Мартинче немаш своја кола така да не си многу релевантен, ако сакаш на тате алфичето да го споредиме со голф од соодветна година нема проблем.

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1273
« Одговори #1818 на: 24 Јануари 2016, 18:16:21 pm »
Ова му доаѓа исто ко "А ти што возиш".  Ахх тие очајни критериуми на форум за автомобилизам за да бидеш релевантен со мислење.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6870
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #1819 на: 24 Јануари 2016, 18:19:53 pm »
Не куди коња који ниси јахао, така викаат комшииве, тука со дрва и камења се мава по волксваген и тоа најчесто од луѓе што ни у такси се немаат возено со него

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1273
« Одговори #1820 на: 24 Јануари 2016, 18:31:20 pm »
Ја се имам возено многу во волксваген, и сум возел неколку модели. Не викам дека не се квалитетни аута(не толку колку што ги декларираат луѓето кај нас) ама освен што се коли со одлична издржливост и ниско одржавање (ова постарите модели)  не гледам ништо повеќе од другите брендови како што ги прават над нив. Тоа толку не ме потресува зашто во секоја бранша има underrated i over. Ама неможам да разберам дека има ауто ентузијасти што се крстат во голф и очајно го бранат во секоја прилика тука. Тоа нема никад да го разберам, ама вкус си е вкус, но тоа не значи дека немам право да кажам дека голф е едно од најдосадните аута from the beginning of time.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #1821 на: 24 Јануари 2016, 18:41:12 pm »
Не куди коња који ниси јахао, така викаат комшииве, тука со дрва и камења се мава по волксваген и тоа најчесто од луѓе што ни у такси се немаат возено со него

Со оглед на тоа што на форумов постои невероватно фаворизирање на ВАГ со сите свои подгрупи (можда најмал акцент е удрен на шпанската жичка), не е воопшто чудно да има у најмала рака исто толку членови кои не го делат тоа мислење.

Ја се имам возено многу во волксваген, и сум возел неколку модели. Не викам дека не се квалитетни аута(не толку колку што ги декларираат луѓето кај нас) ама освен што се коли со одлична издржливост и ниско одржавање (ова постарите модели)  не гледам ништо повеќе од другите брендови како што ги прават над нив. Тоа толку не ме потресува зашто во секоја бранша има underrated i over. Ама неможам да разберам дека има ауто ентузијасти што се крстат во голф и очајно го бранат во секоја прилика тука. Тоа нема никад да го разберам, ама вкус си е вкус, но тоа не значи дека немам право да кажам дека голф е едно од најдосадните аута from the beginning of time.

Amen.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20145
« Одговори #1822 на: 24 Јануари 2016, 18:44:00 pm »
VW скоро никогаш не утнале нешто во споредба со конкуренцијата.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43942
  • Il Moderatore
« Одговори #1823 на: 24 Јануари 2016, 23:21:40 pm »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #1824 на: 25 Јануари 2016, 00:37:09 am »
Ја се имам возено многу во волксваген.... Ама неможам да разберам дека има ауто ентузијасти што се крстат во голф....

Cim se imas mnogu vozeno, nikad nema da mozes da go razberes toj entuzijazam ;)

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг: Одг: Фејк Тјунинг!
« Одговори #1825 на: 25 Јануари 2016, 00:53:33 am »
Osven sto imaat golem skandal so zagaduvanje.

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
« Одговори #1826 на: 25 Јануари 2016, 20:41:04 pm »
а за загадување барем мене(а има многу како мене) курац не ме боли, битно кецот сабајле иако има 2 греачи изгорени ке запали и ке ме однеси до работа, за разлика од астрата на комшијата

ете затоа е фаворизиран голф пред другите коли.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
Фејк Тјунинг!
« Одговори #1827 на: 25 Јануари 2016, 21:28:47 pm »
(Анти)Фасцинантно е тоа што тебе (а и другите како тебе) курац не те боли за загадувањето, небаре си имун на истото. Малтене и гордост како да се осеќа у неболењето курац за нешто кое е од есенцијално значење за твојот живот, а богами и животите на сите кои ги знаеш.

Арно велиш, побитно е кецот со два греачи да запали, него ли астрата на комшијата. На кого му треба воздух така?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1828 на: 25 Јануари 2016, 21:44:10 pm »
а за загадување барем мене(а има многу како мене) курац не ме боли, битно кецот сабајле иако има 2 греачи изгорени ке запали и ке ме однеси до работа, за разлика од астрата на комшијата

ете затоа е фаворизиран голф пред другите коли.

125.539.315 cars found, that can start in the morning without a problem

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7122
Одг:
« Одговори #1829 на: 25 Јануари 2016, 21:57:33 pm »
Многу интересно е тоа што тие шти не ги боли за тоа колку нивната кола загадува и те како ги боли што Топилница,  Цементара,  Железара или РЕК немаат филтри.

Свесноста им е на многу високо ниво. 

Исто и германците така размислуваат. Пример: германец кој заработува 6-7.000 еур.  месечно вози постаро Ауди,  кое нема еуро 5, не вози во центар на Минхен бидејќи не е дозволено,  туку вози само до најблиската железничка станица.  Истиот тој после некое време си купува цитроен Ц3 (а не старо Ауди)  бидејќи цитроенот има еуро 5.

Е кога вака ќе почнеме да размислуваме нема да ни бидат криви ниту политичарите,  ниту Америка,  ниту ЦИА,  ниту Бранко што пола нација ни умира на 40 години од ракови.

Мислам дека дискусијава нема врска со темава и може да се премести.