Автор Тема: Аудиo опрема  (Прочитано 312209 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Одг: Аудиo опрема
« Одговори #255 на: 10 Март 2014, 13:03:32 pm »
Мојот предлог би бил ваков. Сум го спомнал сигурно.

Засилувач:
http://us.marantz.com/us/Products/Pages/ProductDetails.aspx?CatId=AVReceivers&SubCatId=0&ProductId=NR1504

Ако си за големи звучници без сабвуфер вака нешто:
http://www.alfaaudio.com.mk/ShowProduct.aspx?p=163377&name=SMR4B_MONITOR_REFERENCE_4_BLACK_MONITOR_AUDIO&ct=6175&r=6&c=20&l=54

А јас сакам помали со сабвуфер на пример:
http://www.alfaaudio.com.mk/ShowProduct.aspx?p=163104&name=SUBWOOFER_MRW10_BLACK_OAK_MONITOR_AUDIO&ct=6175&r=6&c=20&l=54
http://www.alfaaudio.com.mk/ShowProduct.aspx?p=161975&name=SPEAKER_BX2_BLACK_OAK_MONITOR_AUDIO&ct=6175&r=6&c=20&l=54

Би одел на B&W звучници, со самоправски сабвуфер во најдобар случај. Ама тоа е комплицирано.

Отсутен GOLF6

• Почетник
  • *
  • Пораки: 49
  • .
« Одговори #256 на: 10 Март 2014, 15:01:02 pm »
jas imam jamo s606 I pioneer 528 ima odlicen zvuk i odlicen  bas

Отсутен doktor

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
Одг:
« Одговори #257 на: 10 Март 2014, 16:44:05 pm »
@Deni Тенкс, јас сум појќе за високи звучници, Dean исто рече, ако се посаглам, не мора посебно вуфер, не дека има зијан!
@GOLF6 Значи супер, испитана комбинација,  плус гледам во Зец(без попуст) е околу 800е, идет во предвид! :)

Отсутен GOLF6

• Почетник
  • *
  • Пораки: 49
  • .
« Одговори #258 на: 10 Март 2014, 18:39:58 pm »
 zadovolitelni se  ima bas glas cistina

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #259 на: 10 Март 2014, 20:05:39 pm »
Ќе видиш дека треба посебно вуфер. :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #260 на: 10 Март 2014, 20:37:19 pm »
Точно. Но, вуфер се докупува. Најстрашното е што асален вуфер е многу скапа работа. Една нормална 12ка која треба да ги долови ефектите од филмовите како што треба е многу скапа. Затоа и велам дека решението е самоправски сабвуфер - но тоа значи замарање. Страшно ретки се купечки моќни сабвуфери.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5291
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #261 на: 10 Март 2014, 21:05:08 pm »
Јас овој сабвуфер планирам да го правам (ги имам плановите/шемата), кога ќе дозволи времето. Имам 15ка драјвер и спремно појачало.
http://www.billfitzmaurice.com/THT.html

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #262 на: 10 Март 2014, 22:03:13 pm »
Се надевам дека драјверот е соодветен за намената и димензиите. Мора да е спарен со кутијата. Но, сигурно тоа веќе го знаеш. Чисто да им е јасно и на другите дека не е плукни залепи.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5291
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #263 на: 10 Март 2014, 22:14:23 pm »
Драјверот е reccomended од авторот, за со плановите. Не е хај-вај драјвер, ама е според спецификација за волуменот и дизајнот на кутијата (хорна).

Таман работа ако е лесно да се направи ваква кутија (ќе ми беше пред две години направен ако беше така). Од друга страна па би требало да е изведливо, со соодветен алат, стрпливост и малку среќа (почетничка).

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #264 на: 10 Март 2014, 22:15:01 pm »
Точно. Но, вуфер се докупува. Најстрашното е што асален вуфер е многу скапа работа. Една нормална 12ка која треба да ги долови ефектите од филмовите како што треба е многу скапа. Затоа и велам дека решението е самоправски сабвуфер - но тоа значи замарање. Страшно ретки се купечки моќни сабвуфери.

http://www.whathifi.com/review/bw-pv1d

Еве добар Woofer купечки.

А еве стварно добар woofer Купечки

http://rel.net/products/gibraltar/g-2/

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #265 на: 10 Март 2014, 22:21:40 pm »
Пристојна цена има B&W.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #266 на: 10 Март 2014, 22:25:25 pm »
Пристојна цена има B&W.

Ова е новата верзиј на овој woofer. Старата исто изгледа, ама има голема разлика кај новата во однос на старата.

Цената не е евтина, ама за тоа што нуди и не е така скапа.

А тоа е длабок, цврст бас, што не е само длабоко бучење и правење некаква бучава и тресење, туку контролиран, цврст и длабок бас. Верувај не е така лесно да добиеш тоа.

Јас лично не користам woofer воопшто

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #267 на: 10 Март 2014, 22:42:39 pm »
Кога сме веќе кај Аудио Опрема, да споделам искуство.

Како што знаете HI FI ми е хоби, каде што посветив доста години, и да речеме дека релативно доста опрема ми прошла низ дома, што како моја лично, што за тестирање.

Последниве неколку години доста слушам HiRes Аудиофилски ремастерирани 24/96, 24/88 или 24/192 изданија во дигитален формат кои ги пушатам од компјутер.

За оваа цел потрошив еден куп време да склопам најсоодветно ПЦ за таа намена, како и тестирајќи најразлични програми што се најпогодни за тоа.

На крај останав да користам JRiver Media и Foobar2000 како најсоодветни и софтвери што ми дадоа најдобар звук.

Инаку ПЦ -то што го користев за оваа намена беше склопено до најмал детал да даде што подобри перформанси во врска со звукот. Користам Benchmark Dac1 Pre DAC/Preamp и Musical Fidelity V-Link 192 USB2SPDIF Convertor.

И све ова супер дури денес не пробав MAC Mini компјутер кој го надградив до Maverick OS, и за пуштање музика користам AudioIrvana PLUS.

Не можам да поверувам колкава разлика има во однос на PC. Јас ова го објаснувам на три начина:

1. Или далеку подобри драјвери за V-link от под MAC OS

2. Или Windows -ot e таков SHIT и  веројатно има влијание на некој начин, и го зезнува звукот, колку и да се трудиме да подесиме да се избегне таа ситуација. (јас користев WASAPI Event Style подесување, што теоретски би требало тотално да го избегне глупиот Windows..

3. Или јас не знам да подесам нешто и не добивам тоа што треба.

Искрено по малку ми е криво што изгубив толку време па и пари обидуваќи се од PC да направам Аудиофилски Дигитален Транспорт...

Ако некој го занима повеќе детали околу ПЦ Хардверот и подесувањата и финтите што ги праев, ќе напишам подетално.

Како и да е најверојатно досегашново PC HTPC -to ќе биде заменето од  MAC Mini -во што го имам на тест

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #268 на: 10 Март 2014, 22:54:28 pm »
@Krell, blind test кога ќе правиме?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #269 на: 10 Март 2014, 23:10:27 pm »
@Krell, blind test кога ќе правиме?

Џабе ќе прајме.. Одма ме познаваат дека сум јас :)