Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=971675
дечки, дали можете да ми препорачате нешто добро 2.0 за во соба? нешто како мониторски звучници за студио или таква работа... + појачало(само појачало без ресивер)... не ми треба гласно значи ми треба квалитетен звук...
Одсекогаш ме интересирало тоа. Некои викаат иста моќност за бидат и звучниците и појачалото, некои викаат звучниците да бидат појаки од појачалото и слично. Доколку некој е навлезен во тие проблематики би сакал да објасни зошто е тоа така и како е најправилно. Ви благодарам.
2 * синусната моќност на звучницитеако се 100 вати по канал, ти треба појачало 200 вати по канал.
Цитат: filipv на 07 Ноември 2013, 14:54:18 pm2 * синусната моќност на звучницитеако се 100 вати по канал, ти треба појачало 200 вати по канал.А како идат појачалава... Звѕкот кој го појачуваат Најквалитетно ? Кенвуд ?
Шервуд ? Маранц? Имам и муабети слушано дека едниве давале мек звук. Другиве стегнат ... Има ова нешо логика ?