Автор Тема: Аудиo опрема  (Прочитано 336377 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Аудиo опрема
« Одговори #1260 на: 31 Декември 2018, 21:51:40 pm »
Ако имаш испланирано каде да поставиш по соба 5 звучници е друг момент. Јас немав таква замисла. Само знам дека во последно време се изненадувам константно од џбл. Од звучници па до слушалици. За повеќе од 300 вати не верувам дека ќе ти треба дома. Е сега не знам другиве што квалитет се, ако е мала разлика во цена а квалитетот е тој нема шо да се размислуваш. Ја би отишол да слушнам да видам разлика.

Sent from my E2303 using Tapatalk
JBL си се добри од стално. Само влегоа во портабл уредиве да им објаснат на децава.

Него од JBL е убаво ова лср305
http://www.jblpro.com/www/products/recording-broadcast/3-series/lsr305

Во комбинација со ова:
http://www.jblpro.com/www/products/recording-broadcast/3-series/lsr310s

Чисто како една опција така ако се бара поозбилен звук.

А може и LSR308 без вуфер, само двечките, од страна на телевизор и благодетот е тој.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
« Одговори #1261 на: 31 Декември 2018, 21:53:38 pm »
За цената цут понуда гледа онкиото.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #1262 на: 31 Декември 2018, 21:53:51 pm »
Ако ги става во дневна поарно е директ 308 да тури и да не се замара со вуфер. Само што се грди вторите генерации и ја би Јамаха.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #1263 на: 31 Декември 2018, 22:50:47 pm »
5.1 рисиверче, со радивце да си пуштиш без ТВ-то да го штракаш, асално појачалце, со можност понатаму у животот да му закачиш стерео звучки шелф сајз или фул сајз, од поасален калибар...  па и уште во иднина ќе му закачиш некое грамофонче ако си мераклија... Онкиото си има доста предности во однос на саундбар, кој е само наградба (без дивоградба) за ТВ. Да беше муабет 100евра вс 1000евра, и јас би одел на саундбар, шогое*ам, ама ако е 280 вс 320 евра, 5.1 рисивер у севкое време! Поготово ако е со фино име како Onkyo (иако не мора да значи дека го имаат задржано квалитетот од минатото).
Ништо не очекувај од ресиверот во тој ценовен ранг за упгрејд на посериозни звучници, ако не се сменило нешто во меѓувреме.
Ресиверот подразбира користење вуфер и од старт происводителот користи помалку квалитетно појачало на каналите (за ниските и високите фреквенции).

Звучниците вадеа солиден звук на стерео појачало. Кога рикна стереото купив ресивер и се разочарав. Морав да докупам вуфер за басовите, но за високите (сакам hi-fi звук) нема чаре освен еквилајзер како предпојачало.
Се откажав,( со годините паѓа ентузијазмот :)) си слушам музика на ПС-то со creative картица.

Не за џабе колку пари толку музика :)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #1264 на: 01 Јануари 2019, 17:36:17 pm »
@Cuore Sportivo  Јас си земав некој сараунд/сауднбар од албанците што продаваат настаро во ченто, дали е настаро, дали е краден или што и како е математиката незнам али кога го земав беше како нов. Имаше доста добар избор на саундбари и друга аудио опрема за релативно ниски цени.

Препорака од мене да провериш таму.

Јас на пример земав Philips CSS5235Y/12 за 100 Евра. Комплетно функционален, сосе далечинско секако.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Фала ти за идејата. Бев од сабајле си пазарив едно вакво:

USB, Bluetooth, NFC... без гребнатинка, спаковано прописно, сеуште некоја лепенка имаше на него :)
Што пари?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1265 на: 01 Јануари 2019, 19:30:22 pm »
5.1 рисиверче, со радивце да си пуштиш без ТВ-то да го штракаш, асално појачалце, со можност понатаму у животот да му закачиш стерео звучки шелф сајз или фул сајз, од поасален калибар...  па и уште во иднина ќе му закачиш некое грамофонче ако си мераклија... Онкиото си има доста предности во однос на саундбар, кој е само наградба (без дивоградба) за ТВ. Да беше муабет 100евра вс 1000евра, и јас би одел на саундбар, шогое*ам, ама ако е 280 вс 320 евра, 5.1 рисивер у севкое време! Поготово ако е со фино име како Onkyo (иако не мора да значи дека го имаат задржано квалитетот од минатото).
Ништо не очекувај од ресиверот во тој ценовен ранг за упгрејд на посериозни звучници, ако не се сменило нешто во меѓувреме.
Ресиверот подразбира користење вуфер и од старт происводителот користи помалку квалитетно појачало на каналите (за ниските и високите фреквенции).

Звучниците вадеа солиден звук на стерео појачало. Кога рикна стереото купив ресивер и се разочарав. Морав да докупам вуфер за басовите, но за високите (сакам hi-fi звук) нема чаре освен еквилајзер како предпојачало.
Се откажав,( со годините паѓа ентузијазмот :)) си слушам музика на ПС-то со creative картица.

Не за џабе колку пари толку музика :)

Грешка си, пробај го ова па ќе збориме

http://www.audiocentar.com.mk/#/produkti/08b08c12-421e-47fc-9955-68cacc51f0a6/product-details/e8d7fb1b-0e77-4869-a937-8bcabc76c4ab

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме
« Одговори #1266 на: 02 Јануари 2019, 07:47:54 am »
@Cuore Sportivo  Јас си земав некој сараунд/сауднбар од албанците што продаваат настаро во ченто, дали е настаро, дали е краден или што и како е математиката незнам али кога го земав беше како нов. Имаше доста добар избор на саундбари и друга аудио опрема за релативно ниски цени.

Препорака од мене да провериш таму.

Јас на пример земав Philips CSS5235Y/12 за 100 Евра. Комплетно функционален, сосе далечинско секако.

Фала ти за идејата. Бев од сабајле си пазарив едно вакво:

USB, Bluetooth, NFC... без гребнатинка, спаковано прописно, сеуште некоја лепенка имаше на него :)
Што пари?

5000 денари :)

Кевлар, ми хепи :)
Имаше и едно интересно Филипс, со ribbon твитери, ама беше прилично изгребано, а истата цена ја имаше. Се одлучив за ова затоа што немаше знаци на користење. Има и други слични вакви микро системчиња по 5000 денари.

« Последно менување: 02 Јануари 2019, 07:59:12 am Ipkisija Meskosa »

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #1267 на: 02 Јануари 2019, 18:21:20 pm »
Kade?

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #1269 на: 02 Јануари 2019, 18:46:07 pm »
Сум го испуштил постот, пред 1 месец бев тука немаше ништо интересно. А тоа што имаше цените беа забегани.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1554
« Одговори #1270 на: 03 Јануари 2019, 13:27:41 pm »
Бидејќи ми е 1 пост во 2019 ајде Среќна нова година
Во новата година јас сум на иста мака како колегата @velestrumf .
Ми се врти во глава да земам Саундбар. Дилемата е помеѓу :
https://neptun.mk/categories/SOUNDBAR/SAMSUNG-HW-N450 - SAMSUNG-HW-N450
https://neptun.mk/categories/SOUNDBAR/JBL-CINEMA-SB250- JBL-CINEMA-SB250

Засега гледам во МК немам разгледано во соседни БГ и ГР со враќање на данок итн...
Некако повеќе сум за Самсунгот бидејќи имам повеќе Самсунг ТВ-ри , телфони, а и помалку $$$
А пак сметам дека ЈБЛ е подобар бренд за аудио... ама ме предомислуваат искуствата споделени за овој модел.
@velestrumf ти ја реши дилемата ?
Некој да сподели искуство со Самсунг аудио уред ?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #1271 на: 03 Јануари 2019, 14:31:30 pm »
Не сум ја решил сеуште  :-\

Мене лично, поише ме влече Онкио 5.1 сетот што беше спомнат претходно, отколку саундбар, ама ќе видиме...
« Последно менување: 03 Јануари 2019, 14:36:50 pm velestrumf »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #1272 на: 03 Јануари 2019, 15:21:55 pm »
Одете слушнете ги ствариве во живо ако можете и нема да се мислите толку. :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #1273 на: 03 Јануари 2019, 15:27:48 pm »
Чинам дека ќе можам да има најдам место, поготово пошто се безжични.

ЈБЛ ме мути пошто и јас сум доста пријатно изненаден од нив, особено од ЈБЛ Го. Дополнително, значително покомпактен е комплетот на ЈБЛ, ама па Онкиото е ептен примамливо пошто иде со ресивер/појачало.

За слушање, малце потешко би било, пошто ЈБЛот веројатно би ги нашол во МедиаМаркт или нешто слично, ама во толкав салон не може да се доживее звукот. Онкио не ми се верува дека ќе можам да најдам негде да го слушнам :/

Со мала исправка што го најдов и Онкио сетот во продавница, ама пак важи истото за доживување на звукот во салон.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1274 на: 09 Јануари 2019, 15:10:37 pm »
https://www.electronicbeats.net/mk/dwr-makedonski-gramofoni/?fbclid=IwAR1Nu4-BHwAhCsI3xlTD3ton4seNs72ryAJhXs9STcrkCDrdmIkUwxcvgzA

Dŵr еден од најдобрите грамофони во светот е произведен во Македонија

Името на велeшки му значи „вода“, а воедно е и наслов на трака од албумот „In Sides“ на Orbital. Dŵr е грамофон кој е микс меѓу локалното и светското, затоа што е произведен во Македонија, но неговите перформанси се мерат на глобално ниво.