Автор Тема: Чистење на седишта!  (Прочитано 22780 пати)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3046
Одг: Чистење на седишта!
« Одговори #30 на: 23 Август 2012, 16:19:24 pm »
Ич да немаш гајле. Едно е да ги извадиш и да ги миеш а друго е у кола со шмркот :D
+ на сонцево ќе се исушат за 15 мин... на здравје перење и прдење на чисто :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14423
« Одговори #31 на: 23 Август 2012, 16:19:58 pm »
Кога ќе прдни ќе мириса на лаванда :D :D :D

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #32 на: 23 Август 2012, 16:29:40 pm »
HHHHHahhahahahhahahhahahhahh не му треба мирис за во кола :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55074
  • Махер
« Одговори #33 на: 23 Август 2012, 16:31:25 pm »
Ги упувал изгледа па затоа ги переше!!!                                           ;D ;D ;D

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #34 на: 23 Август 2012, 16:34:35 pm »
Абе не знаете вие што е ризик --- да прднеш кога имаш пролив... А он нели шизик секогаш оди на ризик и заебал работа :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17692
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #35 на: 23 Август 2012, 18:39:15 pm »
Си се изнасмеавте ја мака си видов :D
За теписонот многу расклопување ми се виде. Ама мене само ми идат идеи, сеа кога видов дека предни и задни седишта само 14 штрафа ги држат, можностите немаат крај што можам да правам. :D

Иначе рибав со растворен Арис, па после шмрк, па после течен детергент и омекнувач и пак шмрк на крај. Сега додека е расклопено ќе го викнам комшијата кровот што ми го местеше да земе мерка за тапацирите што се одлепени и да го скинам с’к*рца и тоа.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44093
  • Il Moderatore
« Одговори #36 на: 23 Август 2012, 18:40:18 pm »
Кога ќе слушнам Арис во во било кој контекст поврзан со кола, ми се крева коса на глава :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #37 на: 24 Август 2012, 01:37:50 am »
Правеше проблеми на пластиките од седиштата, ама позајмив црна полир паста од комшијата и се е како што треба сега.
Арисот ми го предложи домаќинката во куќава за вадење флеки и немам поплаки, ама па не се уште досушени седиштата.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1366
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #38 на: 24 Август 2012, 10:03:04 am »
Кога ќе слушнам Арис во во било кој контекст поврзан со кола, ми се крева коса на глава :D

Симо, што мислиш со што ги чистат кршевите од 300К километри донесени од увоз ? Да не ги галат со TW ?
Е сеа колку ке среди колку ке оштети, им е гајле, битно е добро да изгледа на продажба.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55074
  • Махер
« Одговори #39 на: 24 Август 2012, 10:30:22 am »
Ako so 300.000 se krsevi, sto se so 700.000? A mecinjata so 1.500.000?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44093
  • Il Moderatore
« Одговори #40 на: 24 Август 2012, 10:40:02 am »
@Yarre, во Бугарија по плацевите со индустриски хемиски среедства им праат хемиско :) Не се заебаваат тие, голем бизнис тераат со колите ;) Арисов ми е многу реднек варијанта :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #41 на: 24 Август 2012, 11:50:31 am »
Епа реднеци сме и ние и бизнисмените за автокозметика во Гостивар. Слободно дојди тука и најди специјализирано средство за чистење на автотапацири и седишта а да не е Вениш. Дури и ќе го купам да го подариш некому...

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #42 на: 27 Август 2012, 21:28:44 pm »
Правеше проблеми на пластиките од седиштата, ама позајмив црна полир паста од комшијата и се е како што треба сега.
Арисот ми го предложи домаќинката во куќава за вадење флеки и немам поплаки, ама па не се уште досушени седиштата.
ако е натопенет сунгерот ,ќе имаш голем проблем,миризба на мувла и флеки по седиштата,вчера имав едно колиште со таков проблем,донесено од кај некој “професионалец“кој успешно го криеја,  :o и не сакаа да го посочат,ми идеше да дознаев кој е да :::::::::::::!!!!!!!,седишта и хемиско на ентериер се прави исклучиво на места каде што тоа ќе го сработат професионалци, обучени за тоа,и со средства наменети за тоа,во спротивно сум се изнагледал уништен ентериер сработен во home made изведба или кај таленти во автоперална,кои ги сушат направени утоп седиштата на сонце,  :o :o :o :o уфффффф ме фати нервата сега,sorry :) L( :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #43 на: 28 Август 2012, 03:37:09 am »
Ништо, што сори. Тапацирот на кровот ми е тазе ставен, не треба чистење. Тапацирите на вратите се одлепени, нема фајде да се чистат. За тепих и за две седишта да давам 3000 немам намера.

Си ги исправ, си седеа 3 дена на сонце, си се исушија и не мирисаат нити нешто друго. Секој со своја приказна, јас со мојата која среќно заврши.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #44 на: 28 Август 2012, 05:43:12 am »
K'smet si imal,3000 :O za hemisko?ako ja nosis vo Italija,za Alfata bez plafon e 1000 ce vo Auto Car Care-Prilep :-)