Автор Тема: Skoda Octavia Ambition 1.5 TSI  (Прочитано 6040 пати)

Отсутен andrej_111

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 551
Одг: Skoda Octavia Ambition 1.5 TSI
« Одговори #30 на: 26 Февруари 2021, 11:44:10 am »
Командите на климата за мене се непотребно усложнување на прилично проста работа. Јас често чепкам и менувам на неа, па претпоставуавм ќе ми пречи.

Што се однесува до Front Assist апсолутно се согласувам, но не би можел истото да го кажам за Lane Assist. Истиот го имав и на Камикот, и навикнав прво нешто што правам кога ќе влезам во колата е да го исклучам Lane Assist :)
Aus Liebe Zum Automobil...

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6480
« Одговори #31 на: 26 Февруари 2021, 12:03:20 pm »
Не менуваш, кај да дува, пример дали во нозе или не? Јас скоро секогаш нешто менувам.

Плус на ауто ако е првите 5-10 минути го мести фан спид на макс и е непријатно за седење.
Секогаш ми е на ауто, не гледам поента да ми дува одделно некаде. Кај ваг барем се мести во сетингс колку јак да биде фан спид кога е на ауто. Корисно е во ситуации како што опиша, на пример кабината е камен ладна и почнува да се загрева и ти можеш да наместиш сето тоа да биде нормална јачина за да можеш да слушаш радио како човек или да не се дереш со тој до тебе дур не се загрее кабината. Истиот муабет и во лето.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2217
« Одговори #32 на: 26 Февруари 2021, 12:34:37 pm »
Како бе не менувате кај да ви дува?  :o

Некогаш сакам ладно/топло во фаца, некогаш сакам на нозе или комбинирано. Често го менувам ова.

Не претеруваат Јутјуберите, да се разбереме. Се посраа со тргањето на прости команди и копчиња и одење на се преку дисплеј. И ова е заради Тесла, кој што сака нека збори.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #33 на: 26 Февруари 2021, 12:42:00 pm »

Некогаш сакам ладно/топло во фаца, некогаш сакам на нозе или комбинирано. Често го менувам ова.

Не претеруваат Јутјуберите, да се разбереме. Се посраа со тргањето на прости команди и копчиња и одење на се преку дисплеј. И ова е заради Тесла, кој што сака нека збори.

Како мислиш заради Тесла, што имаат врска другите производители со Тесла?

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #34 на: 26 Февруари 2021, 12:50:16 pm »
Јас се навикнав кај мојата Октавија за тоа со климата.

Едно копче имаш Clima и те носи секогаш на тоа што ти треба. Буквално го трошам истото време што го трошам како да менувам кај да дува кај BMW-то кога местам.

Сфатив дека е ствар на навика што нема физчки HVAC копчиња. Не ми смета.

Lane Assist си го имам ставено како shortcut на менито, па со еден swipe down веднаш ми е при рака да го исклучам (најчесто го гасам Скопје - Велес кога нема гужва ;D )

Front Assist? Мислам ова е стандардна опрема ако не се лажам?!

Немаш навигација на 10 инчниот? Ајдееее ;D Што не ќе измислат.

Да, јас си го врзав со USB кабелче на телефон и си имам Android Auto и е сосема супер работа и да имав навигација немаше да ја користам при Google Maps.

Башка и Spotify ми е врзано. Така шо царска работа.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2217
« Одговори #35 на: 26 Февруари 2021, 12:54:55 pm »

Како мислиш заради Тесла, што имаат врска другите производители со Тесла?

Која друга ПОПУЛАРНА кола имаше огромен дисплеј за управување се и сешто пред Тесла? На тоа мислев.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #36 на: 26 Февруари 2021, 13:40:59 pm »
Сакате фул опрема?
Епа чачкајте цело време ;D

Отсутен andrej_111

• Јуниор
  • **
« Одговори #37 на: 26 Февруари 2021, 14:41:29 pm »
@Carpathian Lord провери си, но штом имаш Virtual Cockpit како стандардна опрема немаш Front Assist, освен ако не е додадено дополнително.

Баш поради Android Auto и не ја гледам потребата од вградена навигација.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #38 на: 26 Февруари 2021, 14:44:14 pm »
Имај во предвид дека хардверски сите компоненти ги имаме, само се исклучени :) нека помине гаранција, се ќе уклучам ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #39 на: 26 Февруари 2021, 14:47:57 pm »
So zdravje da se vozi,ubav paket,ubava kola.Dali e do slikite ili ne neznam,ama iako spustena i so 18ki bandasi nekako pak mi lici kako da se mali bandasite i "piknati" vnatre.
Ili pa jas pocnuvam da negledam. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен andrej_111

• Јуниор
  • **
« Одговори #40 на: 26 Февруари 2021, 15:46:40 pm »
@MecheTo еве колку се пикнати бандажите, мислам дека за стандардно возило е таман :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #41 на: 26 Февруари 2021, 15:52:52 pm »
10-милиметарски дистанцерчиња ќе легнат ко баба у сандак.

Отсутен andrej_111

• Јуниор
  • **
« Одговори #42 на: 26 Февруари 2021, 15:57:17 pm »
Ќе легнат и уште 15mm пониски спирали, ама сепак ќе остане стандард :) Има доволно ниски коли за возење по дома, нека е оваа постандардна :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #43 на: 26 Февруари 2021, 16:13:27 pm »
Навистина ми е мило дека се согласуваме во однос на нискоќата. :D

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1023
« Одговори #44 на: 26 Февруари 2021, 17:03:10 pm »
Командите на климата за мене се непотребно усложнување на прилично проста работа. Јас често чепкам и менувам на неа, па претпоставуавм ќе ми пречи.

Што се однесува до Front Assist апсолутно се согласувам, но не би можел истото да го кажам за Lane Assist. Истиот го имав и на Камикот, и навикнав прво нешто што правам кога ќе влезам во колата е да го исклучам Lane Assist :)

Има 2 типа на Lane Assist. Еден што те држи активно во лента и друг што те враќа во лента кога ке излезеш од лента. Тој првиот е многу добар и се вградува со доплата, а овој вториот е најглупо нешто што постои во кола. Стандард опрема е овој вториот и кога тестирав на автопат колата си играше пинг понг од една лента до друга.