Автор Тема: Skoda Octavia Ambition 1.5 TSI  (Прочитано 6038 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
Одг: Skoda Octavia Ambition 1.5 TSI
« Одговори #15 на: 24 Февруари 2021, 08:12:25 am »
Kako uspea kolava da nema virtual cockpit? Neli standard e na site ?

Ќути се спасил од небитни ствари и се фокусирал на битните.

Отсутен andrej_111

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 551
« Одговори #16 на: 24 Февруари 2021, 09:03:47 am »

Не е стандард кај Ambition, a и да беше ќе барав начин да го тргнам. Далеку побитен ми беше Dynamic пакетот :)
Aus Liebe Zum Automobil...

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3477
« Одговори #17 на: 24 Февруари 2021, 09:22:49 am »
Со здравје да се вози. :D
Веројатно со Динамик доаѓаат и седиштата и трокрак волан наместо грдиот двокрак.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #18 на: 24 Февруари 2021, 10:20:29 am »
Колега честито ;D

Добра комбинација си направил!

Браво!

Создравје да си ја возиш.

Треба да направиме сите една дружба на форумов со Октавиите ;D ;D

Присутен was

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 347
« Одговори #19 на: 25 Февруари 2021, 10:14:14 am »
Со здравје да се вози .

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
« Одговори #20 на: 25 Февруари 2021, 11:49:23 am »

Не е стандард кај Ambition, a и да беше ќе барав начин да го тргнам. Далеку побитен ми беше Dynamic пакетот :)

Mene najcudno mi beshe bidejki sekade kade citav beshe naglaseno deka osven virtual cockpit nema drugo. Ama ete imalo :)

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #21 на: 25 Февруари 2021, 17:20:46 pm »
Си ги погодил форумашиве у срце :)

Шала на страна топ изгледа, со здравје да се вози

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #22 на: 26 Февруари 2021, 09:05:52 am »
Mene najcudno mi beshe bidejki sekade kade citav beshe naglaseno deka osven virtual cockpit nema drugo. Ama ete imalo :)

Новиве пратки ги носат со стандардна шалт табла. Лани кога купувавме доаѓаа само со virtual cockpit. Сега треба да си доплатиш. Колку? Не знам.

Мене искрено не би ми сметало, а гледам andrej си додал други работи што реално повеќе би ти значеле.

Има да речеме кожен волан перфориран - vRS (Wow!)
Има голема навигација.
Има убави спортски седишта.
Има 18-ки бандаши.
Спојлерче.
Не знам какво е тоа спортското подвозје евентуално само ако има некој drop)

Нема паркинг сензори гледам. (треба да има камерче)
Нема virtual cockpit. (чудо големо)

Се на се, мислам добил супер deal.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3776
« Одговори #23 на: 26 Февруари 2021, 09:17:07 am »
Според сликите има назад паркинг сензори.

Имаше мислам во ценовникот динамик пакет кај што се добива 15мм пониска суспензија.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
« Одговори #24 на: 26 Февруари 2021, 10:07:39 am »

Новиве пратки ги носат со стандардна шалт табла. Лани кога купувавме доаѓаа само со virtual cockpit. Сега треба да си доплатиш. Колку? Не знам.

Мене искрено не би ми сметало, а гледам andrej си додал други работи што реално повеќе би ти значеле.

Има да речеме кожен волан перфориран - vRS (Wow!)
Има голема навигација.
Има убави спортски седишта.
Има 18-ки бандаши.
Спојлерче.
Не знам какво е тоа спортското подвозје евентуално само ако има некој drop)

Нема паркинг сензори гледам. (треба да има камерче)
Нема virtual cockpit. (чудо големо)

Се на се, мислам добил супер deal.

Ok e toa nemam problem so normalen cockpit. Samo so doplakanjeto mi lici na nekoja finta poso kade i da otvorish skoda po zapadna evropa web, vakov cockpit ne postoi.

Da ne ja trujam temata ubavo e skodiceto ama pak ke kazam karavan poishe go lici :)

Отсутен Skywalker

• Сениор
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #26 на: 26 Февруари 2021, 11:05:08 am »
Аналоген кокпит е поскапо решение од виртуелен. Да сме на чисто.

Отсутен andrej_111

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 551
« Одговори #27 на: 26 Февруари 2021, 11:08:44 am »
Ајде да ги разјасниме дилемите на форумашите :)

Virtual Cockpit беше стандардна опрема кај Ambition само кај возилата кој пристигнаа во првите месец-два. Потоа, се тргна Virtual Cockpit oд стандардната опрема, а на негово место се стави Front Assist како стандард. И покрај тоа, сите лагерски возила кои доаѓаат во Македонија се со доплатен Virtual Cockpit. Со аналогна табла, покрај моето, досега сум видел само едно возило.

Цената на Virual Cockpit сега е 373 евра, а на мене апсолутно ништо не ми значи.

Во меѓувреме, наместо Swing радиото со 8,25" eкран стандардно стана Bolero со 10" екран, кое е кај мене и кое исто така нема вградено финкција за навигација. Исто така ништо не ми значи навигацијта, имајќи Android Auto и Apple Car Play.

Од дополнителна опрема, освен Dynamic пакетот, имам ставено задни паркинг сензори, темпомат, TOP LED задни светла, 18ки фелни и амбиентално осветлување внатре (мора да се стави со Dynamic).

Спортското подвозје подразбира 15мм пониска суспензија и нешто потврда вожња, нешто што апсолутно ми е позитивно :)

П.С. Уште не сум почнал да ја возам колата, а мислам дека немањето физички команди за климата ќе ме нервира доста :)
Aus Liebe Zum Automobil...

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6480
« Одговори #28 на: 26 Февруари 2021, 11:31:20 am »
Реално се отупе со тие команди за климата по форуми и јутуб, признавам и јас се нервирав на почеток кога излезе пежо 308 и си викам што им е на овие. А реално, колку често контролираш атвоматска клима? Јас неколку пати годината во зимо кога пуштам да дува во шофершајбна да се одмрзне стискам на копче. Оставено е на 22 степени ауто и така терам 4 години. Така да, реално кога ќе видиш често се преувеличува проблемот со климата и немањето физички контроли. Ама и тие шо праат јутуб ривјус треба да лапаат пари од негде :)

Иначе, фронт асист треба да е стандардна опрема кај сите нови коли како што беше ЕСП на времето. И да купиш најевтино нешто како дачија логан треба да има фронт асист.

Отсутен Skywalker

• Сениор
« Одговори #29 на: 26 Февруари 2021, 11:40:14 am »
Не менуваш, кај да дува, пример дали во нозе или не? Јас скоро секогаш нешто менувам.

Плус на ауто ако е првите 5-10 минути го мести фан спид на макс и е непријатно за седење.