Автор Тема: CARclub дечиња!  (Прочитано 334356 пати)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2172
Одг: CARclub дечиња!
« Одговори #1440 на: 17 Септември 2016, 12:04:47 pm »
Имам 2ца лекари во семејство, 5 во фамилија. Си го вакцинирав детето пред месец дена.
Оф каква грешка направив што претходно не отворив Карклуб да прочитам пред вакцинирањето.

Проблем на форумов е што луѓе просераваат и се прават стручни за се и сешто и патгем шират параноја кај родители кои можеби
и би се ослониле на тоа мислење што ќе го прочитаат на форум.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
« Одговори #1441 на: 17 Септември 2016, 12:17:13 pm »
а каде видовте дека некој шири параноја?кај нас во Македонија има случаи и тоа во последниве години каде деца после примање на ММР стануваат аутистични,не е таму некаде во Америка или Англија па да не не засега.Едноставно е,детето било здраво,примило вакција и повеќе не е истото дете.Тоа ли треба да се докаже?Докажано е,детето е доказот.Ама не,анти-ваксери прават заговор против доброчинителите во светов,големите фармацевски компании,зашто така им прднало и немаат што друго да прават па ќе шират паника.Ако е безбедна вакцината,пак ќе повторам,зашто кај нас го пролонгираа времето на вакцинација до 3 години,наместо од 12-18 месеци?Зашто апсолутно е безбедна вакцината,така?Супер.Не сум доктор,не сум стручен,ама прашањето е логично и треба да следи одговор на тоа од медицинарите и науката како кредибилни извори на информации.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1442 на: 17 Септември 2016, 12:24:59 pm »
Има ли некои студии каде што се следи дијагностицирањето на аутизам кај НЕвакцинирани деца?

Би било добро да се направи споредба и да се заклучи дали постои поврзаност.

Дајте бе некоја студија за ова. ^^^ Можеби аутизмот има генетски предиспозиции да влијае на едно дете, но возраста на која се прикажуваат симптомите инцидентно се поклопува со возраста на која се прима вакцината.

Затоа е потребна контролна група на невакцинирани единки и нивниот процент на дијагностициран аутизам. Ако бројките се разликуваат од оние вакцинираните, тогаш слободно може да се тврди дека вакцините = аутизам.

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #1443 на: 17 Септември 2016, 12:40:06 pm »
да,ептен инцидентно се поклопува со примањето на вакцината,и за тоа има студии еден куп кои викаат вакцината не предизвикува аутизам.Значи децата ничим изазвани стануваат аутистични.Ок,иди кажи им го тоа на родители на кои децата им станале аутистични после примање на вакцината,сигурен сум дека ќе се сложат дека сасвим случајно е тоа,треба да им веруваме на вакцините и ќе продужиме да ги вакцинираме децата и понатаму.Да не разглабаме тука како функционира медицината,објасни Џонтра фино лепо,мал сомнеж да се потврди,те да признаат фармацевските компании дека некоја вакцина не е безбедна,знаете што ќе се случи,така?Затварање на сите до една.Затоа никад нема да се деси тоа,ќе се оцрнуваат другите што не мислат како нив,ќе се прават будали и ред други работи,ама одговор зашто децата станале аутистично после вакцината нема да се даде.На прашање на сенатор у Америка упатено до директорката на CDC дали имаат направено студија на невакцинирани и вакцинирани деца,она одговара прво дека вакцината не предизвикува аутизам,и го повторува прашањето па му одговара дека немаат направено.Кој да ја прави студијата,граѓаните ли?Крај краева што е битно дали се јавува аутизам кај невакцинирани деца?Се јавува рак и кај непушачи,така?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1444 на: 17 Септември 2016, 12:48:11 pm »
А што правиме со фактот дека има многу сведоштва на родители (читав за американци, претежно гугл срчовите ми се на англиски), кои се хранеле органски во текот на бременоста, не дозволувале детето да се вакцинира, а сепак тоа дете покажало знаци на аутизам?

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #1445 на: 17 Септември 2016, 12:49:57 pm »
Тоа не исклучува дека вакцината не предизвикува аутизам.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #1446 на: 17 Септември 2016, 12:54:08 pm »
Можеби не предизвикува, туку се однесува како катализатор за генетски промени во еден растечки организам.  ??? :-\
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1447 на: 17 Септември 2016, 12:57:02 pm »
А во никој случај не ни потврдува.

Интересен факт: зголемениот раст на аутизам во светот се должи на тоа што во минатото, медицината ги дијагностицирала сите деца со такви симптоми како „ментално ретардирани“. Со тек на време, откако подобро се дефинирал терминот аутизам, порастот на пациенти со аутизам е еднакво-пропорционален со намалувањето на пациенти со ментална ретардација.

Аутизамот секогаш бил присутен, но немало кој да го дијагностицира правилно.

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #1448 на: 17 Септември 2016, 13:04:29 pm »
чим не предизвикува аутизам,што ја пролонгираа за примање?нели е безбедна?

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #1449 на: 17 Септември 2016, 13:17:00 pm »
Имам 2ца лекари во семејство, 5 во фамилија. Си го вакцинирав детето пред месец дена.
Оф каква грешка направив што претходно не отворив Карклуб да прочитам пред вакцинирањето.

Проблем на форумов е што луѓе просераваат и се прават стручни за се и сешто и патгем шират параноја кај родители кои можеби
Peer pressure e zaebana rabota.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
CARclub дечиња!
« Одговори #1450 на: 17 Септември 2016, 13:29:17 pm »
Ја неам лекари у фамилија, па го вакцинирав детето.
Ајде да видиме дијагноза, што не е у ред со мене?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #1451 на: 17 Септември 2016, 13:35:55 pm »
Тука повеќето што зборат против вакцините, ги вакцинирале децата, арно ама другите родители ги убедуваат како вакцините се "опасни по живот". Е ајде де...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1452 на: 17 Септември 2016, 13:39:51 pm »
Се извинувам за тонот, ќе го променам, нема проблем. Не е лошо ти да почнеш со аргументи да бараташ, за да ми помогнеш. Воопшто не станува збор за никаква супериорност.
Одговори ми на едно прашање: Дали е ќерка ти вакцинирана со ММР вакцина?

Извини и јас бев груб.
Ќерка ми има примено се што е предвидено според картончето за имунизација. MMP не знам точно што значи кратенката, вероватно има примено.

Затоа е потребна контролна група на невакцинирани единки и нивниот процент на дијагностициран аутизам. Ако бројките се разликуваат од оние вакцинираните, тогаш слободно може да се тврди дека вакцините = аутизам.

Не може да постои контролна група на невакцинирани аутистични. Затоа што процентот на невакцинирани е многу мал а и процентот на аутистични е исто така многу мал. Бројот на такви случаи е експоненцијално мал па затоа не може да се оствари тоа што го бараш, евентуалната таква студија би се заснована на статистички недоволно голем примерок.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2172
« Одговори #1453 на: 17 Септември 2016, 13:47:51 pm »

Peer pressure e zaebana rabota.

ОК. Така е. Не ги вакцинирајте децата.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1454 на: 17 Септември 2016, 14:01:03 pm »
Се извинувам за тонот, ќе го променам, нема проблем. Не е лошо ти да почнеш со аргументи да бараташ, за да ми помогнеш. Воопшто не станува збор за никаква супериорност.
Одговори ми на едно прашање: Дали е ќерка ти вакцинирана со ММР вакцина?

Извини и јас бев груб.
Ќерка ми има примено се што е предвидено според картончето за имунизација. MMP не знам точно што значи кратенката, вероватно има примено.
Извинувањето е прифатено, се надевам и моето :)

Ти благодарам на одговорот. Според мене, правилно си постапил. MMR е тровалентна вакцина продив морбили, заушки и рубеола.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.