Автор Тема: CARclub дечиња!  (Прочитано 374209 пати)

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг:
« Одговори #1155 на: 14 Март 2016, 08:20:44 am »
Zenata bira kolicki za decata mazot bira kola za nego. Zamisli zenati da ja prasas sto kola da kupam i da ja nosis da ja vidi dali i se sviga.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
Одг: CARclub дечиња!
« Одговори #1156 на: 14 Март 2016, 08:43:01 am »
Taka nekako doagja.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4115
« Одговори #1157 на: 14 Март 2016, 10:21:00 am »
Кога ја биравме количката за првтото дете (која ја искористи и второто, а сега ја користи трето), јас трчав скоро секое утро на кеј. Бидејќи сакава да имам можност и ја користев, каде јас таму и детето, повеќе од три пати неделно малиот беше во количка со мене или покрај кеј на џогинг или на водно на пат кон врв. Госпожата воопшто не ја користеше на тој начин. Како тоа она подобро ќе процени за заедничките потреби сама?

Слично е со кола. Ако една треба да служи секому, сигурно ќе ја прашам.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1158 на: 14 Март 2016, 13:22:01 pm »
Чекај сега малце, монитров нешто ми мрља, на џоинт или на џогинг Џони ?

:D

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #1159 на: 14 Март 2016, 15:28:35 pm »
Штоз знае дете кај го носи татко му на таа возраст :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1160 на: 14 Март 2016, 20:12:35 pm »
Гледајте да земете количка со што поголеми тркала, по можност со гуми на пумпање. ....

eве.. таман е оваа?

;D ;D ;D

а ако се прашува жена ми, она сигурно би купила ваква:

само со знак од алфа или ауди, и по можност дизел... ;D ;D

а ако се јас прашувам, ако ете, по некоја случајност, одлучам да идам на 4-то дете, оваа би ја купил дефинитивно.. или би ја направил:

секако, не за низ скопје... ;) ;)

а сега малку по сериозно.. барајте секогаш количка која има голем дел за чување ствари под леглото-седлото на детето... од практични причини зборам... а и она симо што го рече за големите тркала, едноставно не го заобиколувајте... а од другите работи што треба да ве интересира е дали седиштето-леглото е анатомско или не. што би се рекло дека треба да гледате ваква или слична варијација на ова:

п.с. искусен чоек ви збори.. ;D ;D по старата ќерка има 14 години... ;) ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #1161 на: 14 Март 2016, 22:36:59 pm »
Кога ја биравме количката за првтото дете (која ја искористи и второто, а сега ја користи трето), јас трчав скоро секое утро на кеј. Бидејќи сакава да имам можност и ја користев, каде јас таму и детето, повеќе од три пати неделно малиот беше во количка со мене или покрај кеј на џогинг или на водно на пат кон врв. Госпожата воопшто не ја користеше на тој начин. Како тоа она подобро ќе процени за заедничките потреби сама?

Слично е со кола. Ако една треба да служи секому, сигурно ќе ја прашам.
Epa jas dosega dva pati imam turkano kolicka ednas 100m ednas 3-4km...pa zatoa ostaviv na zenata da si odberi kolicka kakva ke saka.A ke interesira kako si dzogiral so kolicka?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1162 на: 15 Март 2016, 00:00:41 am »
Би претпоставил дека количката се бира за вашето дете, не за нејзиното. Ама нели, балкански "мужишта"...

Нас брат ми не' обезбеди со количка и кутрата, душата и' ја извадивме. Препорака за Грако, согласно позитивното искуство.

Седиште си избравме сами и тука најголем удел имаа тестовите на ADAC.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен bramovsk

• Сениор
Одг:
« Одговори #1163 на: 15 Март 2016, 07:57:52 am »
Количката се бира за родителите. Детето ќе се навикне на се' што ќе му сервираш. Принципот "жената бира количка"="ја не туркам количка".
@MecheTo http://www.haas-babyjogger.de/index.php?page=208summit.
Количката е направена за таа цел. Воедно не и фали ништо друго секојдневно да ја користиш.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #1164 на: 15 Март 2016, 09:21:07 am »
Би претпоставил дека количката се бира за вашето дете, не за нејзиното. Ама нели, балкански "мужишта"...

Нас брат ми не' обезбеди со количка и кутрата, душата и' ја извадивме. Препорака за Грако, согласно позитивното искуство.

Da se bira za naseto dete ama zenata znae so oprema i kolku oprema i treba zw deteto,pa zatoa taa ke si odberi kolicka.Na kraj i da zgresi barem nema da ti ja puka glata deka i ti si ucevstvuval vo izborot.
A ako so 'balkanski' mazista sakase.da kazis deka se pravam 'alfa' mazjak si zgresil,samo razgranicuvam so e zenska so e maska rabota(spored mene) i ne se pravam pogolema zena od zenami.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1165 на: 15 Март 2016, 10:09:58 am »
Јас знам мажи шо жените им ги бираат колите, не смеат да купат кола без неа. Порано на автопазар имаше такви шо со жените одеа и жените им ги бираа колите  :D Не и се мешам на жената за кујна, дете, ова она ама не ни сакам да ми се меша за машки работи..

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1166 на: 15 Март 2016, 10:12:10 am »

Da se bira za naseto dete ama zenata znae so oprema i kolku oprema i treba zw deteto,pa zatoa taa ke si odberi kolicka.Na kraj i da zgresi barem nema da ti ja puka glata deka i ti si ucevstvuval vo izborot.
A ako so 'balkanski' mazista sakase.da kazis deka se pravam 'alfa' mazjak si zgresil,samo razgranicuvam so e zenska so e maska rabota(spored mene) i ne se pravam pogolema zena od zenami.

Моја згрешка и извинување. Немаме согласност, односно ни се различни гледиштата за што е, како е, али тоа не значи дека треба да се мешам кај што не ми е место.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #1167 на: 15 Март 2016, 10:27:47 am »
Daleku sme od izvinuvanje potocno nema ni potreba samo razmenuvame mislenje.Spored mene kako so kazav predhodno nonsens e da frlis golema suma na pari za bebeska kolicka,a lugjeto toa go pravat koj od sreka,koj od toa da se pokazi i dokazi pred drugite itn.itn...
I deka vo izborot glavniot zbor treba da go ima zenata se razbira so soglasnost od mazot. ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1168 на: 15 Март 2016, 10:34:48 am »
Daleku sme od izvinuvanje potocno nema ni potreba samo razmenuvame mislenje.Spored mene kako so kazav predhodno nonsens e da frlis golema suma na pari za bebeska kolicka,a lugjeto toa go pravat koj od sreka,koj od toa da se pokazi i dokazi pred drugite itn.itn...
I deka vo izborot glavniot zbor treba da go ima zenata se razbira so soglasnost od mazot. ;D

Тука имаме апсолутна согласност. Арно ама, како што со се’ е случај кај нас, ете и бебешките колички станаа уред за мерење органи :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1169 на: 15 Март 2016, 11:05:31 am »
Море има народ паричка ..