Автор Тема: CARclub дечиња!  (Прочитано 308665 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
Одг: CARclub дечиња!
« Одговори #765 на: 14 Февруари 2014, 10:56:36 am »
А ти у двор ќе идеш да го дисциплинираш детето?

Плус, шамар во лице е една од веројатно потенцијално најлошите работи што можете да му ги направите на вашето дете, бидејќи може да заврши на Максилофацијална хирургија.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #766 на: 14 Февруари 2014, 11:04:45 am »
Ќутекот од рајот.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #767 на: 14 Февруари 2014, 11:05:55 am »
Нека си седи таму.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #768 на: 14 Февруари 2014, 11:19:50 am »
Нека си седи таму.
и јас викам така... има други методи за воспитување кои се ненасилни. сега за сега ми успева иако многу труд се вложува.

многу поефективно е да му забраниш на детето некој период да го експлоатира она што го сака многу (телевизор, мобилен или нема чоколода и слично) одошто да го истепаш. ем рака ке те боли...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #769 на: 14 Февруари 2014, 11:21:30 am »
Изгледа мешате крвничко тепање, со воспитно тепање.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #770 на: 14 Февруари 2014, 11:30:28 am »
Јас не мешам. Ама ќутек е едно и подразбира тепање.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7275
« Одговори #771 на: 14 Февруари 2014, 11:52:06 am »

Плус, шамар во лице е една од веројатно потенцијално најлошите работи што можете да му ги направите на вашето дете, бидејќи може да заврши на Максилофацијална хирургија.

Ако удираш душман, а не сопственото дете, тогаш во право си.

Против шамарање сум или било какво удирање по глава, ама удирање по газе е ефикасен метод за втерување страв.
Јас отсекогаш имав екстремно многу страв од моите, иако ќотек сум изел 2 пати во целиот свој живот.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #772 на: 14 Февруари 2014, 13:00:57 pm »

Ако удираш душман, а не сопственото дете, тогаш во право си.

Против шамарање сум или било какво удирање по глава, ама удирање по газе е ефикасен метод за втерување страв.
Јас отсекогаш имав екстремно многу страв од моите, иако ќотек сум изел 2 пати во целиот свој живот.

Во право сум како и да е.

Не значи дека ако ти е сопствено дете, нема да те доведе до момент на губење контрола, при која би ти дошло да му одвалиш шамар, да не знае како се вика.

И да не е твое дете, пак не смееш да си дозволиш да му зададеш било каков удар во главата.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #773 на: 14 Февруари 2014, 13:13:23 pm »
Екшули, свое дете може да те извади од такт многу полесно отколку други деца.
Тоа изгледа вака некако... секое плескање по пелени или по газе, ти доаѓа ко` сам себе бокс да си мааш у око...

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #774 на: 14 Февруари 2014, 16:32:32 pm »
Not a valid youtube URL

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #775 на: 14 Февруари 2014, 16:34:11 pm »
Е така се васпитаваат деца :)

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #776 на: 14 Февруари 2014, 16:39:19 pm »
Леле при фронтален судар не можам да замислам што ќе му напраи каишот на детето......

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #777 на: 14 Февруари 2014, 17:13:31 pm »
Исто ко шамар да си му удрил.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #778 на: 14 Февруари 2014, 17:50:33 pm »
Екшули, свое дете може да те извади од такт многу полесно отколку други деца.
Тоа изгледа вака некако... секое плескање по пелени или по газе, ти доаѓа ко` сам себе бокс да си мааш у око...

Па не баш. Неколку пати сум дал само по една воспитна по газето со феноменално позитивен ефект. Со важни работи во животот нема трте-мрте. Тоа детето мора да си го научи, но секако додека е мало. Мило ми е што со моето дете се разбираме со поглед. Кога сака да прави беља обично гледа во мене прво, штом му упатам остар поглед одма се предомислува.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #779 на: 14 Февруари 2014, 18:00:50 pm »
И стално кога си го удрил по газето, си се осеќал ко` бокс да си акнал сам на себе - признај ;)