Автор Тема: CARclub дечиња!  (Прочитано 308642 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
Одг: CARclub дечиња!
« Одговори #750 на: 03 Февруари 2014, 09:49:58 am »
Мали мече :D :D Да е жив и здрав :)

BTW, ние почнавме да ги сакаме планините и планинското чајче:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #751 на: 06 Февруари 2014, 00:24:36 am »
Дечки, вашиве клинци крцкаат / крцкале со забите ноќе?
Моево од кожа ме вади. Прилично често чкрипи и не можам да спијам од него. Некоја ноќ кога не сум расположен ми се иде весник да му напикам у уста. ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #752 на: 06 Февруари 2014, 00:26:50 am »
Не знам, може нешто вакво да помогне, кастм мејд се прават на забар.

Иначе може да си ги оштети забите, беља да си направи.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #753 на: 06 Февруари 2014, 00:27:24 am »
Da. http://en.wikipedia.org/wiki/Bruxism

Isto e i kaj vozrasni. Treba da ja relaksira vilicata svesno dodeka moze. Potoa ke se javi erozija na zabite i teski glavobolki, zatoa treba da se uci od malo.

Konsultacija so zabar. Za mlecnite golem,kur ama posle e veke diskutabilno do kij stepen e.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #754 на: 06 Февруари 2014, 00:28:44 am »
Дечки, вашиве клинци крцкаат / крцкале со забите ноќе?
Моево од кожа ме вади. Прилично често чкрипи и не можам да спијам од него. Некоја ноќ кога не сум расположен ми се иде весник да му напикам у уста. ;D

помалата моја го имаше тој проблем. шкрипи со забите. ја стега вилицата. знам дека кога идевме на лекар ни дадоа две солуции. едната беше релативно агресивна и подразбира ставање гума во уста. втората беше да дежураш поред нејзе и чим почне да шкрипи само да ја пипнеш по телото онака како што ти (како родител) го правиш кога е будна, т.е. кога се поставуваш заштитнички према нејзе или кога си играш со нејзе. треба да си го снимиш кој ти е тој потег преку ден и да го примениш навечер. да те осети тебе до нејзе. секако јас го одбрав овој вториот начин. и тоа вродуваше со плод... но таа прикаска прекина, оној момент кога мораше да почне да носи протези заради искривување на 2 запчиња... и толку... носеше протези околу 4-5 месеци. сега не го носи но не ни шкрипи...

инаку и јас како копиљ сум шкрипел со заби... само мене ме однеле на бајачка... да ми забае... ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
« Одговори #755 на: 06 Февруари 2014, 00:30:02 am »
Сите деца ги крцкаат забите...А и ние, само што не се слушаме...Ја одамна се спремам да си направам гума, ама страв ми е да не ја голтнам ;)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #756 на: 06 Февруари 2014, 00:33:51 am »
Не знам, може нешто вакво да помогне, кастм мејд се прават на забар.

Иначе може да си ги оштети забите, беља да си направи.

Знам дека има такви, ама мала е мојата уште за такви работи, башка ми е страв да не се задави.
Читам по интернетов дека не било тоа штетно кај малите деца, веројатно бидејќи забите се млечни. Ама па најчесто и престануваат после некое време.
Ако не престане додека почнат трајните заби да растат тогаш планирам вакви гумени да направам.
Иначе ништо не помага, ни допирање ни ш-шкање, ни будење, ништо буквално. Треба скроз да ја разбудам за да престане.

Не знам што ќе се прави, од кожа ме вади и затоа сум хронично ненаспан.

Сите деца ги крцкаат забите...А и ние, само што не се слушаме...Ја одамна се спремам да си направам гума, ама страв ми е да не ја голтнам ;)

Епа ќе си направиш од зимска мишелинка некоја, помека гума да не ти се кине лесно. ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #757 на: 06 Февруари 2014, 01:04:23 am »
Талибанецот мој ретко некогаш знае да крцне,ама не е страшно и силно,а брат ми на пример го слушаат и комшиите. :)Ама па тој нема ниту 2 заби негови,така да нема гајле.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #758 на: 06 Февруари 2014, 19:17:32 pm »
Денес родителска у градинка, боље што не отидов. Калинче моја била лоша и ги командала другите деца. Ќе и намалам јагленхидрати... :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #759 на: 06 Февруари 2014, 20:19:26 pm »
Нека цепа свински масти :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Maks

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 253
    • RACE CHIP
« Одговори #760 на: 13 Февруари 2014, 14:36:25 pm »
Денес родителска у градинка, боље што не отидов. Калинче моја била лоша и ги командала другите деца. Ќе и намалам јагленхидрати... :D

ja ne odam da ja zimam mojava od gradinka :) stalno ima po nesto da mi kazat....  ja prakjam zenami.

gi budela site so zaspale,gi tepala maskite ....    tesko mene :)
Штета што не сум се родил 30 години порано.
Сакам коли од железо не од пластика,пластични имав пред пубертет.  

FrontWD Sucks!!!

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #761 на: 13 Февруари 2014, 20:46:53 pm »
назад ви е зимата. денешниве женски дева мама ебат на се што ке стигнат... кај мене постарата е тинејџер. едвај ја држиме некако под контрола... ах со законов што забранија да се тепаат децата... море златен ќотек само...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #762 на: 14 Февруари 2014, 02:28:25 am »
назад ви е зимата. денешниве женски дева мама ебат на се што ке стигнат... кај мене постарата е тинејџер. едвај ја држиме некако под контрола... ах со законов што забранија да се тепаат децата... море златен ќотек само...
А што ти демек се исплаши од законот?

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #763 на: 14 Февруари 2014, 02:29:20 am »
По еден шамар на лицето и по газот и доста е :D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #764 на: 14 Февруари 2014, 10:54:48 am »
А што ти демек се исплаши од законот?

јас сум страшен почитувач на закони и правила. се трудам што повеке да почитувам. можам да згрешам само ако не сум знаел..

плус, лупни му шамар на детето твое. нека те пријави комшијата, ке видиш после како се берат малини со гол гз во грмушки.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk