Автор Тема: CARclub дечиња!  (Прочитано 308784 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4220
Одг: CARclub дечиња!
« Одговори #2115 на: 27 Ноември 2018, 20:02:35 pm »
Дечки,да не можеби некој има искуство со ова седиште ->
https://www.encimenci.com.mk/sedishte-gro-up-123-power-blue-9-36kg-chicco-795836000
Најдов еден холандски сајт со тестови за седишта,средна оценка има,ризик од повреда при страничен удар,што е јасно со оглед на самата структура на седиштето.
Седиштето го видов и во живо,по квалитет на материјалите ми личи како и останатите од chicco,оние поскапите,а и со другите што ги видов во сити мол.
Прилично е широко,група од 9-36 е,и во споредба со сегашното Макси Кози Тоби,од 0-25 е доста покомотно за детето.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #2116 на: 27 Ноември 2018, 20:15:08 pm »
Ova sediste go zemav za 3800 denari vcera. Dosta e pokomotno od ostanatite mislam posiroko e. Za parite e super plus se vadi i dolniot del baska kako booster i grbot moze dase navaluva do odreden stepen.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6740
  • Бенве сие бенве
« Одговори #2117 на: 10 Декември 2018, 14:06:25 pm »
Ќе ми ја качи пријател викендов колата до Холандија па се мислам да им платам авион до ајндховен на жената и детето (11м) да одиме да прошетаме шопинг едно друго и да си одиме надоле. Моабетот ми е, немаме патувано со детето никаде (до море не се важи 5м беше), зима е, а и многу километри. Да си седам мирен или да ги викам?

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
« Одговори #2118 на: 10 Декември 2018, 14:10:07 pm »
Јас во Август со 6 месечно бебе патував од Рига до Скопје и назад без проблеми. Самиот треба да си знаеш дали бебето е за во кола или не.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #2119 на: 10 Декември 2018, 14:11:04 pm »
Ќе ми ја качи пријател викендов колата до Холандија па се мислам да им платам авион до ајндховен на жената и детето (11м) да одиме да прошетаме шопинг едно друго и да си одиме надоле. Моабетот ми е, немаме патувано со детето никаде (до море не се важи 5м беше), зима е, а и многу километри. Да си седам мирен или да ги викам?

Да си седиш мирен.

Дојди си сам, а со парите од картите иди си до банско на воздух и до Софија на шопинг.
Ова е мое мислење, познавајќи ги моите деца, 2000 км во кола би изгледало како со лавови да се борам внатре после 4-5 саата возење.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1722
« Одговори #2120 на: 10 Декември 2018, 14:11:41 pm »

Седи си мирен. Мало е детето.
Плус август и декември не е исто.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #2121 на: 10 Декември 2018, 14:13:27 pm »

Најголем (потенцијален) проблем е зимата и условите на патот, не се километрите или детето.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5041
  • The Spartan General
« Одговори #2122 на: 10 Декември 2018, 14:20:59 pm »
Најголем (потенцијален) проблем е зимата и условите на патот, не се километрите или детето.

Мислиш најголем проблем е Балканот во зима. Особено кога се изненадени од снегот.  ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #2123 на: 10 Декември 2018, 14:23:02 pm »
На пролет (мај некаде) сакаме да одиме Швајцарија и турнеја по алпите. Тогаш ќе има 1,5 год и ќе биде мало човече, сега е уште бебе. Не ми е проблем за условите на патот. Уз пат надоле од било каде можам да ги качам на авион до Скопје, страв ми е да не се разболе промена на клима итн итн.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #2124 на: 10 Декември 2018, 14:26:00 pm »
Ќерчето ми беше 8 месеца кога ја товаривме прв пат накај Диселдорф (у јануари, со авион).
Имаше непуни 11 месеца кога се селевме со кола накај Германија (втора половина на април).

Не е толку мало, колку што си имаш набиено страв ;)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
« Одговори #2125 на: 10 Декември 2018, 14:33:49 pm »
Ама веле климата е различна таму у Холандија многу дува ќе НАСТИНИ ДЕТЕТО :D мала шала.

Секој има свои ставови и мислења околу ова, ама самите си знаете најдобро какви ви се децата. Ако е пиштење вриштење јас неможам 30км да издржам со дете во кола па камо ли на долг пат.

Јас од 5600км пат со 6 месечно бебе имав вкупно 3 високо ризични односно напнати ситуации ама мислам дека и мене ми скурчи од толку возење во кола, 2 дена по 13-14 саати не е малце.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7062
  • хаУс мајстор
« Одговори #2126 на: 10 Декември 2018, 14:45:07 pm »
Јас викам да ги качиш у авион и да си останете таму додека е време :)
Какво враќање какве...

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #2127 на: 07 Јануари 2019, 10:18:18 am »
Неколку дена детево има затнат нос, имаше температура едно друго, и на лекар ја водеа како реинфект затоа што пред НГ. беше болна. Плачеше со саати 2 пати бевме во болница, влечеме секрет со носко за на правосмукалка ама џабе. Дадоа капки, спрејови лекови итн. Носот никако да се отне. Детево не може да спие, се дави. Вчера ми дојде многу жал, а сум гледал на нет ваква метода. Земав шприц, го потсеков врвчето да не направи повреда, најдов гумичка од слушалки од мобилен и ја напасував за да направи вакум. Наполнив со физиолошки собрав храброст и пробав. Излегоа триста зелени гадови, малку плачеше ама нормално е од страв. Ја повторив процедурата во другата ноздра. Детето конечно заспа после 3 дена. Моабетот ми е колку пати смеам да го повторам тоа во текот на еден ден. @insides ќе треба да знае, а исто и @nevenr.

https://youtu.be/SiKrmWx2FiE

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6151
« Одговори #2128 на: 07 Јануари 2019, 10:28:43 am »
Можеш колку сакаш, односно колку има потреба.

Солен растврор е тоа. Бар таква препорака добив од матичниот. А и до сега нема мака.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #2129 на: 07 Јануари 2019, 10:40:34 am »
А се продава ли некаде специјален шприц за ова?