Dajte nekoe care da go smiram malce mojov indijanec po doma. Godina ipol e ali tolku aktivno dete neam videno u moj zivot. Sekunda da nesedi miren. Rovari niz stan trca niz sobi kje zeme igracka5 sekundi pa druga pa treta... Se pentari kaj stigne. Mora covek 24/7 da mu visi nad glava. Neznam od kade mu tolku energija. Kje vidam drugi decinja mirni si se zaigruvaat glas neim se slusa ovoj kako da ima nitro u gazot. Edino ako mu zavlecam vnimanie 10 min damu pustam na mob you tube nekoj crtan i togas sedi miren ama kratko i posle pak ista pesna. Dvapati u den go vadime nadvor skoro po 2 saata da se izduva ama dzabe.
da ti gi donesam moive dvajca da vidis kako ke si pomines hahhaha
Јас терам умерена стара школа. Култивирано плескам по образ, ретко и по потреба а посебно туку речи ич во последно време. Кога ме тестира каде е границата, моментално го подсетувам. А тестираат и тоа со предумисла
Пак ќе повторам, РЕТКО и по потреба, умерено и култивирано.
Многу сум против безполезното викање цело време по него кое ствара контра ефект според мене.
Цела куќа ми ја претворија во игротека. Ми требааат ГПС координати каде дома нема играчка да не ја нагазам. Но тоа не ми пречи воопшто, нивен терен си е
Ги оставам да си играат и да си тераат меракот. Гарнитурата пепел ја направија па и почнаа да ја шкртаат, не ми пречи. Но, ако видам кај нив гнев, нервоза или слични девијации, сечам инстантно! И ми се послушува кога ќе викнам па на мое задоволство еднаш син ми со еден збор го спасив да не го повлече тенџерето со врела вода врз него. После тој настан, никој не може да ме убеди дека не сум во право! Секако, умерено, мора да се внимава да не го трауматизираш !!!
22 месеци се двете, близначиња, јас ги спремам наутро и ги носам во градинка.
Јас сум бебиситер во Сабота со нив до 15,30h. Ред мора да има инаку ми се еба матерот сам со нив!
Внук од брат ми на 8 години уште пред две години се дрзнува физички да ја напаѓа снајка ми - мајка му.
Тоа ако го видам дома кај мое дете, не знам што би превземал... Прво јас на психијатар да си прашам па после ќе се игра шеската.
Секој си знае за неговите деца, само споделувам моја пракса, јер фемина нели?
Поздрав од кормиларите!