Автор Тема: CARclub дечиња!  (Прочитано 308923 пати)

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4001
  • MadaFunker
Одг: CARclub дечиња!
« Одговори #1980 на: 27 Јануари 2018, 19:42:03 pm »
Пробајте со овие, едно време од Бугарија се земаа ама сега има и низ Скопје

New blood of old school

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
« Одговори #1981 на: 27 Јануари 2018, 19:44:15 pm »
i espomisan (za deca, imat i za vozrasni)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1982 на: 27 Јануари 2018, 19:44:38 pm »
Dajte nekoe care da go smiram malce mojov indijanec po doma. Godina ipol e ali tolku aktivno dete neam videno u moj zivot. Sekunda da nesedi miren. Rovari niz stan trca niz sobi kje zeme igracka5 sekundi pa druga pa treta... Se pentari kaj stigne. Mora covek 24/7 da mu visi nad glava. Neznam od kade mu tolku energija. Kje vidam drugi decinja mirni si se zaigruvaat glas neim se slusa ovoj kako da ima nitro u gazot. Edino ako mu zavlecam vnimanie 10 min damu pustam na mob you tube nekoj crtan i togas sedi miren ama kratko i posle pak ista pesna. Dvapati u den go vadime nadvor skoro po 2 saata da se izduva ama dzabe.
da ti gi donesam moive dvajca da vidis kako ke si pomines hahhaha
Јас терам умерена стара школа. Култивирано плескам по образ, ретко и по потреба а посебно туку речи ич во последно време.  Кога ме тестира каде е границата, моментално го подсетувам. А тестираат и тоа со предумисла :)

Пак ќе повторам, РЕТКО и по потреба, умерено и култивирано.
Многу сум против безполезното викање цело време по него кое ствара контра ефект според мене.
Цела куќа ми ја претворија во игротека. Ми требааат ГПС координати каде дома нема играчка да не ја нагазам. Но тоа не ми пречи воопшто, нивен терен си е :D Ги оставам да си играат и да си тераат меракот. Гарнитурата пепел ја направија па и почнаа да ја шкртаат, не ми пречи. Но, ако видам кај нив гнев, нервоза или слични девијации, сечам инстантно! И ми се послушува кога ќе викнам па на мое задоволство еднаш син ми со еден збор го спасив да не го повлече тенџерето со врела вода врз него. После тој настан, никој не може да ме убеди дека не сум во право! Секако, умерено, мора да се внимава да не го трауматизираш !!!

22 месеци се двете, близначиња, јас ги спремам наутро и ги носам во градинка.
Јас сум бебиситер во Сабота со нив до 15,30h. Ред мора да има инаку ми се еба матерот сам со нив!

Внук од брат ми на 8 години уште пред две години се дрзнува физички да ја напаѓа снајка ми - мајка му.
Тоа ако го видам дома кај мое дете, не знам што би превземал... Прво јас на психијатар да си прашам па после ќе се игра шеската.

Секој си знае за неговите деца, само споделувам моја пракса, јер фемина нели? :D

Поздрав од кормиларите!

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6743
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1983 на: 27 Јануари 2018, 19:47:33 pm »

Вака ние се справуваме со грчевите, капкиве сите ги фалат

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #1984 на: 27 Јануари 2018, 19:48:08 pm »
Фала дечки.

Марјан честитки и на тебе.

Иначе Марјан нашава е 1.5 месеци и сега поминува низ фаза на грчеви во стомачето, така да и јас со спиењето сум скаран (повеќе мајка и ама ај :) )
"Нормиа" како пробиотик редовно, пола кесичка како доза во чајче или слично навечер пред спиење.

Инаку честитки и до тебе и до @МАРЈАН

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1985 на: 27 Јануари 2018, 19:52:25 pm »
@pirat_07  Шеска...? шчо е то?
@MAPJAH е да и термофоро знае да спаси ситуација.
А како што знам пијаше и некој си чај дур пркна, од бекутан мислам беше, али сигурно беше со анасон пошто на узо мирисаше, па ако и останеше тате го пијаше хехех
Иначе чајчето поќе од 12 саати не треба да стои, мада не ни преживуваше поќе од 1-2 саати. Едно шише од 50 мл е доза до 6 месеци, после 100 дур го отпиет или до година...

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1986 на: 27 Јануари 2018, 19:57:58 pm »
Го купив чајот од хип, исто од анасон, претходно пиеше дохрана од адаптирано млеко некое хип исто комбиотик ама не го поднесуваше, вчера земав бебелан и подобро е имаше мир ноќеска. Ова од хип ќе го дадам некому што му одговара, греота е да се фрли скапа работа е.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1987 на: 27 Јануари 2018, 20:02:25 pm »
Пази со хипот, мене ми се имаше десено на хартиеното паковање да пишува еден датум, на внатре тоа што е како фолија сосем друг датум. Ко**лето нимно. Среќа го приметив случајно и на време. Терај си некое друго ако и одговара.
Ја го џиднав, и тоа она дуплоно беше...

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #1988 на: 27 Јануари 2018, 20:28:06 pm »
Оро, шеската.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1989 на: 27 Јануари 2018, 20:30:21 pm »
Оро, шеската.
После шеската иде зејтин оро.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #1990 на: 27 Јануари 2018, 21:25:47 pm »
Abe maliov moj ne pokazuva izlivi od nervoza. Baska mnogu e druzeljubiv so drugi deca. Nadvor koga kje go pustime so drugi decinja bas e super se zaigruva, deli igracki ne e sebicen da cuva za sebe arno ama doma e elektro sok. Trca, ripa, skoka, butka ama del od stotinka ne sedi miren so del od teloto. I koga gleda crtan preta so noze kloca butka. Epten zivcano dete.
Ama samo neka e ziv i izdrav moze e malce i razmazen cekan e mnogu vreme kup problemi i nervozi dodeka dojde na ovoj svet i sega sve mu se udovolue. Moze i toa e eden pricinitel za volkavata aktivnost od negova strana.

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #1991 на: 27 Јануари 2018, 21:36:58 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Вака ние се справуваме со грчевите, капкиве сите ги фалат

И ние ова користиме, плус чај почна од Бекутан да пие од пред неколку дена.

Генерално ок е, ама има периоди кога се грчи.Тогаш најмногу ја смирува масажа на стомачето.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7062
  • хаУс мајстор
« Одговори #1992 на: 27 Јануари 2018, 22:34:53 pm »
Мислам да не изигравам педијатар, нели и они грешат, секое дете си е различно, секое мајчино млеко е различно и многу зависи од исхраната. Треба на тоа да се внимава доста. Мојов генерално немаше проблеми со грчеви, ретко некогаш, многу им помага и склопчување у раце (барем со мојов) тоа го приметив, у раце го земаш и пажливо ноџињата накај мешето му ги притискаш, се олеснуваше ко вулкан :)  Пак ќе кажам, секое си е прича за себе, само нека се живи и здрави, непреспиени ноќи, нервози се забораваат.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3905
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #1993 на: 27 Јануари 2018, 23:48:55 pm »
За грчеви, капки Colief (така мислам се викаа), беа околу 700 ден. по аптекиве. Скупички, али делотворни (барем у нашиов случај беа). У многу мало паковање беа, за неколку дена, ама добри беа.

Малце покасно имаше уше едни Gas Bimbi (италијански, на билна база). Ретко се наоѓаа, али редовно ги имаше во аптеката во Капитол.

Кај тие што ги дохранувате со формула, имаше и млеко од Hipp, со нешто унутра за помалце грчеви... И тоа вреди да се проба.

Не сум пишал оддамна на темава... На сите со принова у периодов, нека ви се живи и здрави! Големи да растат!

Sent from my Redmi Note 4x

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1994 на: 28 Јануари 2018, 06:17:41 am »
Го имам баш тоа од хип 900-1000ден е некаде, него ни го препорачаа у болница. Пред 2 дена од пријатели што имаат аптеки дознав дека хип им давале пари на педијатрите да ги препорачуваат, еве од ова бебелан си немаме проблеми.