Автор Тема: Earth 2.0 инвестиција  (Прочитано 3430 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54991
  • Махер
Одг: Earth 2.0 инвестиција
« Одговори #15 на: 11 Јануари 2021, 12:35:38 pm »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #17 на: 11 Јануари 2021, 13:08:43 pm »
Малце офтопик али ајде. Нема врска со пирамида ова.

A pyramid scheme is a sketchy and unsustainable business model, where a few top-level members recruit newer members, who pay upfront costs up the chain, to those who enrolled them. As newer members in turn recruit underlings of their own, a portion of the subsequent fees they receive is also kicked up the chain.

1. Нема top-level members that recruit newer members, освен ајде да речеме газдите на чудово. Секој си купува дел кој е лично негов.
2. Делот што си го купил може да биде твој forever and ever или ако сакаш можеш да го продадеш, твој избор.
3. Делот со кодовите е да добиеш како нов user 5% discount, а тој што е рефералот ќе земе мал процент. Се разбира можеш да купуваш и без тоа.
4. Кажав дека има познати луѓе во оние што го промовираат проектов. Не ми се верува да си ризикуваат репутација.
5. Можете да останете со 5, 10 или 100 евра инвестиција и тоа е тоа. Ако пропадне нештово, јеби га то е то. Ако успее, супер за вас.
Не се бара илијадници евра ко оние класичните пирамиди кај што да влезете треба да платите 2000-3000-5000 евра, па уште двајца да рекрутирате, па ви покажуваат ботови дрн дупки.

Ризици има:

1. Никогаш да не дојде до Phase 2. Не знам барем јас кога тоа би било.
2. Проектов да е жртва на самиот себе, т.е преголем залак дури за тие што го смислија.
3. Прилично е транспаретно, постојано има комуникација со оној што е заинтересиран, се разбира не даваат многу информации за тоа каде ќе се движи играта, ама сепак се добива чувство дека не им е до крај се обсмислено како ќе се движи се, дури на пократок рок. Тоа само по себе е ризик.

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #18 на: 11 Јануари 2021, 13:55:11 pm »
Да де купуваат од газдите и се надеваат на друг дека ќе го продадат. Сите пари одат кај газдите и тие што биле платени за маркетинг и останува после на тие што купиле да се надеваат дека некогаш ќе успеат да продадат тоа што го имаат.

Делот што си го купил ќе е твој додека постои страната, а ништо не гарантира дека ќе продолжи да постои.

Многу им е гајле на познатите што рекламираат, никогаш не изгубиле репутација за ништо.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
« Одговори #19 на: 11 Јануари 2021, 14:13:52 pm »
Дечки, да не го тупиме.
Секоја бизнис идеја може да успее а може и не. И долгогодишен бизнис може да пропадне.

Мислам дека е безпредметно тука да се докажуваме што е како е. Клаберот ви пренесе инфо, ко воли нек изволи.
Тука никој не може да предвиди што и како е.

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #20 на: 11 Јануари 2021, 14:18:26 pm »
Обично преголеми ветувања, хајп и многу маркетинг се одлични знаци на превара.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6448
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #21 на: 11 Јануари 2021, 14:26:24 pm »
Лошо е што сите што купија „квадрат“ мислат од ништо ќе направат нешто. Сите сакаат да се збогатат, а за да се збогати еден, многу треба да се осиромашат.
Посигурна инвестиција е долари да купите сега и да чекате ко ќе крени на 55ден и да ги продадете. Во најлош случај и да не крени, имаш долари.

Со среќа на вас инвеститорите.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #22 на: 11 Јануари 2021, 16:52:14 pm »
Јас викам купувајте Комерцијална Банка, ја пумпаат цената на 8000 денари, па ќе ќарите нешто :) Башка добра дивиденда ќе легне.

Забегуваме со муабетов така? ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #23 на: 11 Јануари 2021, 17:01:13 pm »
Мене ми се свиѓа идејата: Ќе ишрафирам коцки на мапс, ќе им ги шиткам на абдали кои мислат дека ќе им рипне вредноста на коцките, па ќе им ги шитнат на други абдали, кои мислат дека купиле нешто вредно, а ја ќе ќарувам од секоја „меѓуабдалска трансакција“. Хербалајф, само без чај.   ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10461
« Одговори #24 на: 11 Јануари 2021, 17:21:47 pm »
Чајот барем ќе ти сјеме нешто :)
Како ќе купиш земја ко не се продават онлајн, без нотар без ништо? Најарно е да земиш некое ќоше, па утре ко ќе дојде пат да се прави да ги дупиш ко онај со шералнана на 3 та македонска ;)
Биткоините мојш да си ги напрајш кеш ?

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 859
« Одговори #25 на: 11 Јануари 2021, 20:28:04 pm »
Сте слушнале за lyoness? 😂

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10461
« Одговори #26 на: 11 Јануари 2021, 23:07:31 pm »
Од динерс имам, ми дадоја еднаш добар попуст, не побарале ништо. Е некад имало имало некој попус, 2 -3 пати во годината ќе заштедиш 300-400 денара, што нема да ти го сменат многу животот :)