Почнавте да генералзирате за Ауди.
Епа кога сакате така еве ви едно мое видување на работите кога е во прашање оваа марка.
Еден куп коли имам возено од доста висока класа и ниедна не ми пружила таков филинг при возење како Q 5-та...?
Дури ни Пасатот ЦЦ кој е со највисоко можно ниво на опрема и со извонредно добар мотор (300 КС, 3600 цм3) не и остави таков впечаток како Аудито?
Не сакам ни да зборувам за Рав 4-ки, Ленд Крузери, Аутлендери, Туарези со V10 мотор и "custom" ниво на опрема.
Она што го викаат љубителите на VW дека го имаат осетено во Калимеро, (што јас не сум го осетил) го почуствував во Аудито.
Можеби е само психолошко чувство но едноставно ти се чини дека Воланот подобро и полесно се врти, дека одговорот од подлогата е феноменален, дека колата оди како по шини, дека моторот не се ни слуша иако е 3.000 кубика турбо дизел, дека подобар кориснички интерфејс нема од оној на големиот кристално чист монитор во средината, дека менувачот не се ни осеќа како автоматски ги менува брзините, дека мирисот на кожата внатре и материјалите употребени во внатрешноста просто опива, како најубав парфем, едноставно имате чувство дека се е на свое место и дека подобро не може да биде и не сакате ништо да смените бидејќи ќе ја нарушите бескрајната хармонија која ве опкружува.
Тоа чувство го имам доживеано само во Q5 S-Line и во ниеден друг компактен или некомпактен или било каков SUV.
Tuaregot V10 беше по порачка правен со сите можни куротресии внатре шо времето можеше да ги понуди и кошташе без малку 100 К еура а филингот не беше ни за 30.
Тоа е моментот за мене, за вас не знам!