Автор Тема: Lancia Musa 1.4  (Прочитано 2082 пати)

Отсутен GreenVlach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 69
Lancia Musa 1.4
« на: 19 Октомври 2020, 15:41:46 pm »
Последниов период ми фати око Lancia Musa али 1.4 бензин или пак бензин/плин
Ме интересира како сте задоволни од неа (нормално кој ја поседувал или имал блисок што поседувал) како е МК пазарот снабден со делови за неа и колку се расипливи, што најмногу страда кај неа. Како е со удобност и простор во гепк?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
Одг: Lancia Musa 1.4
« Одговори #1 на: 19 Октомври 2020, 17:39:51 pm »
Искрено, не се ни сеќавам дека сум видел Lancia Musa кај нас.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6001
« Одговори #2 на: 19 Октомври 2020, 17:51:08 pm »
Подобро земи Фиат Идеа,иста кола само поевтино ќе плаќаш одржување 🙂

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44365
  • Il Moderatore
« Одговори #3 на: 19 Октомври 2020, 18:21:44 pm »
Исто е одржувањето, само Ланчата е чекор понапред во изборот на материјали за внатрешност.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #4 на: 20 Октомври 2020, 11:37:33 am »
@GreenVlach Јас имав неколку пати прилика да се возам во Мусата (со 1,9 ЈТД) на еден пријател и колега, во кабината изненадува колку е комотна и колку простор има, како напред, така и позади на клупата. Хендикеп е што има релативно мал гепек, а би бил уште помал кога колата би била на плин (заради резервната гума). Како што кажа Симо, внатре е стварно убава и се гледа разлика од квалитетот на материјалите во внатрешноста, некако поелегантно и побогато изгледа.
Во однос на одржување, сигурно е 1,4 со 77 кс, не е нешто посебно захтевна кола, релативно ефтини сервиси и резервни делови, само да се прати ниво на маслото, знае да сркне малку повеќе ама све во граници на нормала. Се ова под услов да е здрава колата.
Претпоставката е мајката на сите заебувања