Автор Тема: Renault Megane за почетник  (Прочитано 7918 пати)

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
Одг: Renault Megane за почетник
« Одговори #30 на: 05 Октомври 2020, 22:55:47 pm »
Ако не ја даде да ја пробам, нека си ја чува.
Крвнички ќе ја “цедиш”?

Sent from my iPhone XS using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #31 на: 05 Октомври 2020, 23:02:46 pm »
Jas sum daval neli da ja probaat kplata no normalno da ne ja brka krvnicki  posto moze 10 -20 dusi taka da si ja probuvaat neli...i taka se dodeka eden budala soferiste ne vleze da vozi vo sprotiven pravec od togas druga pesna se pee 😄😄
Максимум неколку души ќе ја пробуваат ако колата е со разумна цена и технички без некои поголеми примедби.

Интересен момент беше кога го продавав Типото, по неколкумина што се јавија на огласот фати ден Недела и решив да се прошетам до автопазар. На влез имаше гужвиче и еден тип ме праша дали го продавам...го капариса без да го проба 8)

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1015
« Одговори #32 на: 05 Октомври 2020, 23:41:34 pm »
Не е ништо крвнички да возиш кола до лимитер на автопат. Ако цркне колата од едно чепкање лимитер ионака ќе цркнела.

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
« Одговори #33 на: 05 Октомври 2020, 23:44:40 pm »
Ја кога ја продавав претходната кола, ми доаѓаа копуци и ладна незагреана ја турираат да виделе дали ќе димела или незнам што. Гледај ја 5-10 мин провери си внатре електрики глупости, нека загрее па пробај ја како човек а не како говедо. Deckoo znaci vaka kolaa se gleaa ja cel zivot so koli rabotamm znaes li ti - Ај пакуј се колава не се продава веќе за тебе.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #34 на: 06 Октомври 2020, 03:22:08 am »
Замисли, продаваш кола. Ти доаѓа младо дете, вика ај да ја пробам прво на обиколница. Ја пробува, 120-150... После вика ќе размислам и не се јавува повторно. После иде друг, го прави истото. После трет, и 4ти и 5ти
На крај иде сериозен купувач, ама колата дотепана и горивото на резерва.

Како што кажаа претходно. Таков "купец" на клоци ќе лета. Во ред е да ја пробаш, ама никој нема да ти даде на обиколница 160... НИКОЈ. Ни јас нема да дадам

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #35 на: 06 Октомври 2020, 07:31:59 am »
Се познаваат такви фаци кои се дојдени за курташак, ако не ме бендиса чоекот или го гледам детиште, јас ќе го повозам до лимитер, ако е угорница нема ни да дојди до него.
Не е ништо крвничко со гас до крај на угроница да се види колку и како ќе оди колата, а и дури да сигниш до некоја таква, ќе биди загреана. Доволно е да го свртиш моторот над 4000 до 4500 и ќе пуштиш гас, нема да тераш 10 километри така. Подвозје како ќе провериш ако не поминиш низ дупка, од око?

И на крај краева, 8 од 10 души ќе пробаат да те заебат, (под средна вредност 10 од 10) па сега ти ако не си ги отвориш очите, ќе ти ги отвори колата покасно.

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #36 на: 06 Октомври 2020, 09:29:02 am »
Јас ко ке купвам си ја носам колата на технички. Башка се гледа здрава кола ако земаш, немора 160 да ја возиш на обиколница.
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #37 на: 06 Октомври 2020, 09:59:32 am »
Крвнички ќе ја “цедиш”?

Е не, ќе и се клањам.
Тие муабети, еден ќе и се качел, втор па трет....ќе се поебела баш за сериозниот купец. Ја мајката...како не.
Бидете реални, никогаш не сте ја истискале колата? Или само викате ја издував, да се искашла? Незнам еве, да не игра улога ако папучата за гас се стисне со 40 или 43 патика?
На здрав мотор ништо нема да му биде ако се стисне.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #38 на: 06 Октомври 2020, 10:08:34 am »
Ќе му биде ако на ладен мотор некој ти ја турира колата или вози на 6000 обртаи. Почекај да крене температура маслото па после прави што сакаш.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #39 на: 06 Октомври 2020, 10:33:35 am »
Тоа го пишав од старт.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #40 на: 06 Октомври 2020, 16:31:49 pm »
Крвнички ќе ја “цедиш”?

Е не, ќе и се клањам.
Тие муабети, еден ќе и се качел, втор па трет....ќе се поебела баш за сериозниот купец. Ја мајката...како не.
Бидете реални, никогаш не сте ја истискале колата? Или само викате ја издував, да се искашла? Незнам еве, да не игра улога ако папучата за гас се стисне со 40 или 43 патика?
На здрав мотор ништо нема да му биде ако се стисне.
Размислувате како купувачи што секој сака да ти украде пари и да ти подметне крш. Стави се еднаш бар од страна на продавач, на било кој што прв пат го гледаш у живот ќе му дадеш да ја вози 160 ај молим те. Нека ја стисне до 80 некаде на некој приградски спореден пат, макс 1-2 км и толку, ако е сериозен ќе ја купи, не да се лигави со неа низ брда и планини. Мислиш тоа е ZeroSignal кога прави тестови на нови коли па ќе му ја дадат за цел викенд. Ти пробуваш половен автомобил. Не е тоа тест возило

Отсутен Mvrik

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
« Одговори #41 на: 06 Октомври 2020, 16:49:06 pm »
Денеска бев да го ѕирнам Меганот, и не бев нешто импресиониран, се околу возилото беше сомнежливо, не сакав ни да ја запалам.

Сепак ја повозив малце, вожњата беше ок и стабилна, ама се осеќаше дека е крпена.

Плацот беше онака, не беше нешто заинтересиран да ми ја продаде типот таму,

си заминав среќен што не го зедов тој крш.

Деновиве ќе се видам со еден за Citroen C4 oд 2006, 1.4, изгледа сочуван, битно не е увезуван и е со книшка (башка регистрација уште 3-4 месеци), така да ќе видиме што ќе биде.

Фала ви на сите совети момци :))

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #42 на: 06 Октомври 2020, 17:50:18 pm »
Citroen c4 od tie godini mislam deka imaa problem so elektronika.

Za tie pari zemi razgledaj fiesta, polo, corsa, grande punto. Podobar primerok ke najdis a mozebi i pomalku izvozen.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #43 на: 06 Октомври 2020, 19:37:55 pm »
Ako citroenot e na plin begaj od nego.

Отсутен Mvrik

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
« Одговори #44 на: 06 Октомври 2020, 20:51:15 pm »