Автор Тема: Renault Megane за почетник  (Прочитано 7928 пати)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3926
Одг: Renault Megane за почетник
« Одговори #45 на: 06 Октомври 2020, 21:05:16 pm »
Ako citroenot e na plin begaj od nego.
???

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #46 на: 06 Октомври 2020, 21:07:55 pm »
Деновиве ќе се видам со еден за Citroen C4 oд 2006, 1.4, изгледа сочуван, битно не е увезуван и е со книшка (башка регистрација уште 3-4 месеци), така да ќе видиме што ќе биде.

Фала ви на сите совети момци :))

Аман жити господ бегај од таква клетва, каков цитроен. Ужас од взило.

А што си запнал со французиве? До цената ли е или?

Отсутен Mvrik

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
« Одговори #47 на: 06 Октомври 2020, 21:13:49 pm »
Деновиве ќе се видам со еден за Citroen C4 oд 2006, 1.4, изгледа сочуван, битно не е увезуван и е со книшка (башка регистрација уште 3-4 месеци), така да ќе видиме што ќе биде.

Фала ви на сите совети момци :))

Аман жити господ бегај од таква клетва, каков цитроен. Ужас од взило.

А што си запнал со французиве? До цената ли е или?

Буџетот ми е толкав, а тие коли во тој price range имаат доста comfort to price ratio.

Затоа сум запнал за нив, и онака ми е кола за 2 години макс (возач почетник ограничувањата)

После ќе му ја мислам што сакам да земам за подолго.

И да имам проблем со кола сега, се би било од поучен карактер за мене, реално, пошто до сега се немам замарано, ама ич околу автомобили.

Но како што почнав да возам, полека ми стануваат опсесија работите околу авто индустријата и авто културата, така да може и јас еден ден да станам
хард корец на форумов и да давам добри совети како мнозината луѓе што ми пишаа.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #48 на: 06 Октомври 2020, 21:31:44 pm »
Тогаш гледај нешто попочетничко и порационално ако чергата е толкава. Гледај Пунто, Корса, Спарк, Рио, Фиеста, нешто што масовно го има и има делови во изобилство. Меганот исто масовно го има ама се расипува секој ден за добро утро. Кај Цитроенот познати се проблемите со електрониката. Дефект со неа значи да не можеш да го возиш возилото. Ако си 18 години само што земаш возачка значи немаш уште фамилија па не ти треба големо возило. Земи возило кое е ефтино за возење и сервисирање за да можеш да го возиш и поправаш а не да му служиш ко роб. ти си млад човек парите ќе ти требаат. Земи Спарк на пример и ќе го возиш за без пари. Има бајаги искуства тука со спарк, делови ефтини во изобилство, кошта 7000 денари регистрација и не се расипува.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6001
« Одговори #49 на: 06 Октомври 2020, 21:34:47 pm »
Тогаш гледај нешто попочетничко и порационално ако чергата е толкава. Гледај Пунто, Корса, Спарк, Рио, Фиеста, нешто што масовно го има и има делови во изобилство. Меганот исто масовно го има ама се расипува секој ден за добро утро. Кај Цитроенот познати се проблемите со електрониката. Дефект со неа значи да не можеш да го возиш возилото. Ако си 18 години само што земаш возачка значи немаш уште фамилија па не ти треба големо возило. Земи возило кое е ефтино за возење и сервисирање за да можеш да го возиш и поправаш а не да му служиш ко роб. ти си млад човек парите ќе ти требаат. Земи Спарк на пример и ќе го возиш за без пари. Има бајаги искуства тука со спарк, делови ефтини во изобилство, кошта 7000 денари регистрација и не се расипува.
Абе продај му го твојот,доста вртиш од околу 😁

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #50 на: 06 Октомври 2020, 21:52:17 pm »
Што ќе научи со Спарк, тоа не се расипува.

Некоја Лада Самара да си најдеш, комотна кола, евтини поправки, ем сите ќе ти се тргаат од патот ;D

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3926
« Одговори #51 на: 06 Октомври 2020, 22:06:51 pm »
Болје точак нека си купи него Спарк...на 18 години нема да вози фен со тркала...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #52 на: 06 Октомври 2020, 22:09:53 pm »
Болје точак нека си купи него Спарк...на 18 години нема да вози фен со тркала...
Што знаеш бе па и ти од спарк, ко да си видел некогаш.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #53 на: 06 Октомври 2020, 22:13:40 pm »

Затоа сум запнал за нив, и онака ми е кола за 2 години макс (возач почетник ограничувањата)

После ќе му ја мислам што сакам да земам за подолго.

И да имам проблем со кола сега, се би било од поучен карактер за мене, реално, пошто до сега се немам замарано, ама ич околу автомобили.

Но како што почнав да возам, полека ми стануваат опсесија работите околу авто индустријата и авто културата, така да може и јас еден ден да станам
хард корец на форумов и да давам добри совети како мнозината луѓе што ми пишаа.

Паметно размислуваш.

На исто сценарио, сакав да почнам со Голф 4.
Главната причина: и да го акнам, да не ми е гајле.

Се случи заебанција со предобра прилика, земав поново.
Колата е еднаш удрена (добро, не многу удрена, ама сепак...)
Тоа е тој еден и последен пат откако уште не бев навикнат - јебига, судбина.

Да беше Голф 4, ќе се насмеев и ќе продолжев.
По оваа плачев 3 дена, да ти ебам :D
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 787
« Одговори #54 на: 06 Октомври 2020, 23:50:35 pm »
И јас појдов по Голф 4-ка пред 10 години кога купував прва кола, за малце ќе земев Хонда Цивик, а завршив со Фиат Стило кое ептен се погоди и уште го возам.
Исто така требаше да биде привремена кола, но после 3 години не ми се оставаше на стариот, па он си купи Опел Астра, која ден денес си ја вози.
Така да, што и да земеш, гледај да се собира внатре, да ти е прегледна, и да можеш да ја одржуваш.
Другото ке си дојде само по себе.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #55 на: 07 Октомври 2020, 07:45:58 am »
За 3000€ барај исправно возило блиску до буџетот, а не за 2000€ па 1000€ за поправки. На исправно нема ништо сериозно да излези за 3-6 месеци можи и година, евентуално некоја ситница.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #56 на: 07 Октомври 2020, 08:35:29 am »
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=3705927

Пробај со оваа 206ка со 75.000 километри ако ти е за краткорочно.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #57 на: 07 Октомври 2020, 08:38:18 am »
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=3705927

Пробај со оваа 206ка со 75.000 километри ако ти е за краткорочно.

Добро ќе беше, да не беше седан :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #58 на: 07 Октомври 2020, 08:39:37 am »
Ќе ја паркира во рикверц, да не ја гледа... ;D

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #59 на: 07 Октомври 2020, 08:46:33 am »
Најверојатно дечково има 18-19 години, ќе го заебаваат другарите :D Дури и за такси е прегрда.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!