Автор Тема: Alfa Romeo Giulia 2.2 Multijet AT8  (Прочитано 44490 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Одг: Alfa Romeo Giulia 2.2 Multijet AT8
« Одговори #90 на: 02 Септември 2020, 21:51:45 pm »
Од ситници, моментот со палење на мотор со копче на волан ми е ептен Ф1 некако. Баш и стои.

Отсутен packetloss99

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 71
« Одговори #91 на: 02 Септември 2020, 23:53:42 pm »
So zdravje da se vozi, poslednite modeli na Alfa se strasno dobri, Gulietata e dobra ali ova e druga prica! Top

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1538
« Одговори #92 на: 03 Септември 2020, 09:41:32 am »
Да не се разбереме погрешно. Колата е одлична и една од нај посакуваните воопшто. Тоа што кажав се однесува на не соодветната цена и уште по несоодветни пакети на опрема. Гледано од аспект на не алфа заљубеник, нормален купувач кој го разгледал целиот пазар.
Си ги кажав работите што мене ме мачеа. Тоа што за мене беше прифатливо како пакет алфа+мотор+опрема беше тотално неприфатливи 65.000 евра (еве со попусти ќе дојдевме до 50 можда)
Твојов дил ни јас не би го пропуштил, незнам зашто не го видов ова коа ја земав Џулиетата. Твоја среќа.
Со здравје и со ќеф секој километар...

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #93 на: 03 Септември 2020, 10:11:43 am »
Марјанот спомна имало некоја бела... ::)

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 927
  • Virus-Alfa
« Одговори #94 на: 03 Септември 2020, 10:14:49 am »
Neee, daleko od toa deka ke se svatime pogreska, totalno te razbrav, i si vo pravo, jas samo si pisav za mene sto jas gledam :)

Obavezno ke se potrudam da si namestam " paddle shifters " , bidejki mi pravat mnogu kejf ( gi vidov kaj belata , sto mu pravat cena na @marjanot 😁😁 ) i toa bi bilo toa :)
LA MACCHINA DELLA EMOZIONI

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #95 на: 03 Септември 2020, 13:20:49 pm »
Fala vi na site na ubavite zborovi, da vi se vrati mnogu poubavo :)

2-3 recenici da kazam za kolata :)

Da nema mnogu oprema, t.e najmalku oprema ima, no iskreno ima se sto mi treba, ima ubavo radio, so USB, Bluetooth i AUX, znaci mozam da si konektiram telefon i da si pravas muabet handsfree i da si slusam muzika i slicno. Navigacija nema, no eve vo Giulietta imav, i iskreno 1 ili 2 pati ja imam pusteno vo rokot od 2 godini, fala mu na gospod znam da se snajdam i samo so znaci po patot.
Kamera ne gledam pricina deka bi mi trebala, ima zadni i predni parking senzori, i toa e dovolno, ima standard avtonomna kosnica i radar za predupreduvanje za " gazenje "  na linijata.
Tempomat ima, no ne koristam.
Svetlata se " obicni " , no iskreno odlicno svetat, osven za izgled, ne gledam zosto bi mi trebalo xenon.
Nazad standard si se LED

Kaj kolata ima nekoj za mene mnogu pobitni raboti, koj sto bea presudni da zemam vakov model.
Primer : kompletno nova platforma, koja sto si dobi znacajni nagradi i priznanija, 136,150 i 180hp se kompletno identicni motori i samo so remap, se dobivat inzvoredni rezultati, no i vaka ne e loso.
Kombinacijata na 150hp i skoro 400NM zaedno so ZF8 e idealna ( vlozeno/dobieno ) , bukvalno sekojpat koga i da sakas kolata ima sila.
Potoa - sedeckata pozicija, se sede nisko, retrovizorite se postaveni visoko, haubata ista taka visoko, i bukvalno imas custvo kako da sedas vo " supercar " , mnogu porazlicno od se do sega sto sum imal.
Idealnata 50-50 tezina, upravuvanjeto e lesno i sekojpat znaes deka ke ode kolata.
Za prv pat vo serisko proizvotstvo ima " brake by wire " sistem za kocenje.
Standard napred ima brembo kosnici so 2 klipa ( mnogu pobitno za mene odkolku primer adaptiven tempomat)
Karbonski kardan, haubata, krila, krovot i drugi delovi se od lesna legura, sto znaci niska tezina.
Vnatre ne mi precat nekade deka ima " obicni " plastiki, bidejki se vnatre podseke deka nekoj sednal i napravil kako do idealna vozacka pozicija.
Nekoj detali - kopceto za palenje na volanot, samiot dizajn na volanot, otvorite za ventilacija i drugi detali, na mene mi pravat mnogu kejf, bidejki se posebni :)

Ima uste mnogu, no za drug pat, da imam sto sa pisam.

Zborot mi e deka, na kolata ne i treba kamera,navigacija, xenon, touch screen i slicno,bidejki vo mnogu drugi pobitni raboti e edinstvena ;)
Услови за задоволство во возењето исполнети: заден погон, моќен мотор, добра шасија и брз аутоматик ако се вози секој ден.

Кој не пробал, најфорумски му препорачувам и се радувам што Алфа им влезе во кичма на BMW, Mercedes и Lexus со Џулијава, конечно има уште еден одличен избор.

Муабетов за навигацијата го слушнав неколку пати и за мојата “многу скапо си ја платил пошо нема навигација, фрли ја,  што си ја купил воопшто, си требал 320d со навигација и м-паЦкет(мисли на браници пошто толку знае)“. Ова може да го каже само човек кој никогаш немал кола со фабричка навигација. Ако ти треба навигација се знае, ќе пуштиш Google Maps на мобилен, ем беспари ем подобро и побрзо функционира од сите фабрички навигации и има најтазе апдејти, затоа сите нови тачои имаат Apple Car Play и Android Auto, за да си пуштиш Google Maps од тел на тачот. Никогаш не сум сметал дека ако има екранче колата ќе биде ВАУ, мммм да! Ова го чекав цел живот, уште едно факинг екранче со интерфејс и функции што ќе станат бавни, грди и бескорисни за 2 години.

Секако дека е убаво да имаш сончев кров, ксенонки, сензори за прдеж, темпомати, г'зни грејачи/ладачи/масажери, испревртена кожа од диносауруси, завеси, прекривачи, тачои, ледои, софт клоуз, фрижидерче за Моет, брендиран чадор во вратата, ку*ов ми Менче....кој смета дека е ова е приоритет ќе си плати, ако нема доволно ќе го земе најслабиот мотор со NAJFULLLL опрема, ама пошто зборуваме за предмет кој што 99% од времето го ВОЗИШ сето ова е преференца и плус од потребното.

А конкретново ауто сметам дека е одличен баланс од горенаведеното и верувам дека ги задоволува потребите и желбите на 90% од форумов.

Отсутен Sephiroth

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 412
« Одговори #96 на: 03 Септември 2020, 13:30:03 pm »
Дечи прашање. Зошто кај нас се нуди Џуленцево само со дизел мотори (освен QV која е 500 коња и е прескапа за обичен смртник)? Каде e 2.0 Multiair 4-цилиндарецот на понуда? Им го пратам сајтот откако излезе Џулијава, и никогаш немаат ставено бензински мотор во ценовникот.

Отсутен andrej_111

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 608
« Одговори #97 на: 03 Септември 2020, 13:37:39 pm »
Честитки за колата, баш ми е мило убави коли да се возат низ Струмица. Ја гледам веќе 2-3 пати и несвесно се вртам по неа :)
Aus Liebe Zum Automobil...

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #98 на: 03 Септември 2020, 13:39:00 pm »
Дечи прашање. Зошто кај нас се нуди Џуленцево само со дизел мотори (освен QV која е 500 коња и е прескапа за обичен смртник)? Каде e 2.0 Multiair 4-цилиндарецот на понуда? Им го пратам сајтот откако излезе Џулијава, и никогаш немаат ставено бензински мотор во ценовникот.

скапи биле и немало интерес :)
(ова беше како одговор кога побарав да ми кажат цена за 2.0 200 и 280 и секако сум бил првиот кој се осудил да праша за бензинец)

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2765
« Одговори #99 на: 03 Септември 2020, 13:57:00 pm »
Normalno.
Koga go kupiv BMW to voglavno me prasuvaa: Sto e dizel ili obicen?
Vtoro najcesto prasanje/konstatacija: Abe ovoa ne e dizel.

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1538
« Одговори #100 на: 03 Септември 2020, 15:21:59 pm »
(ова беше како одговор кога побарав да ми кажат цена за 2.0 200 и 280 и секако сум бил првиот кој се осудил да праша за бензинец)

Не е точно дека си привиот. А другиве само на интерес останаа...

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
  • It ain't GTI if it's not 16V
« Одговори #101 на: 03 Септември 2020, 16:17:00 pm »
Ја видов во живо, колата е перверзија. Со здравје да се вози @Borce-Fiat и мн безгрижни километри.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #102 на: 03 Септември 2020, 16:47:10 pm »

Оставив визит карта да испратат понуда, еве веќе 1+ година ги чекам...
Тогаш и седнав во црвенава и му прднав на Борче на седиштето 😜
Со здравје да се вози, би додал само лед фарови за комплетен лудница изглед, останатото е доволно, боМбона.

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 927
  • Virus-Alfa
« Одговори #103 на: 03 Септември 2020, 17:09:16 pm »
Fala vi na site decki, se najdobro da vi se vrake, ako nekoj saka benzinec Giulia, ke si kupe Stelvio benzinec 😁😁😁😁

Tuka se znae, ili e dizel, ili si se zaebal u zivoto 😁😁😁😁
LA MACCHINA DELLA EMOZIONI

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #104 на: 03 Септември 2020, 17:49:53 pm »

дај матичен да видам кога си прашувал ;D
веројатно шкодилакот кога го пазареше, ама јас пред тоа пројавив интерес :)
сега кога прашував ми кажаа дека има веројатност да повлечат од лагер од околина

еве ја белата