Автор Тема: Репарирање или половна турбина?  (Прочитано 5379 пати)

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1815
Одг: Репарирање или половна турбина?
« Одговори #15 на: 24 Јули 2020, 22:05:32 pm »
Има со 100к км, другар имаше 1.4 бензин со 200к км (прв газда, никаков дефект а километрите извозени во 6-7 години). Изгледа тешко се наоѓа со 400+к км и неотворан мотор :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #16 на: 24 Јули 2020, 22:47:13 pm »
Има со 100к км, другар имаше 1.4 бензин со 200к км (прв газда, никаков дефект а километрите извозени во 6-7 години). Изгледа тешко се наоѓа со 400+к км и неотворан мотор :)
Изгледа....
Све што не е ФВ изгледа пропаѓа на 100к км, пошто ФВ пропаѓа на 110к км.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #17 на: 25 Јули 2020, 00:54:48 am »
Уреду е џонтра. 😁

Отсутен The Seventh Son

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 230
« Одговори #18 на: 25 Јули 2020, 02:00:08 am »
deca samo golf 3 1.9 TDI!!!!

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
« Одговори #19 на: 25 Јули 2020, 09:10:55 am »
Земаа блиски мои Корса, испадна пукнат блок. Дали некој лошо монтирал плин или некој лоши ја возел ама колата немаше ни 100к
Нема сигурен избор денес. Повеќе среќа со Алфа ќе имаш ;D

Отсутен ZeusftW97

• Почетник
  • *
  • Пораки: 27
    • Free connections, it won't be boring
« Одговори #20 на: 25 Јули 2020, 14:35:07 pm »
Ја астрата ја имам три године више, и све беше супер, ама почна да ми чука, испадна лагерите беа за нигде и радилицата, плус замаец, корпа, ламела, и остали ситници што се потребни. Ги сменив као поевтина опција, зошто годинава ми испадна ептен трошок, почина татко ми и што не друго... и затоа гледам трошокот да ми е што појќе минимален од тоа што више мора да се плати... почна после пак да чука, и мајсторот ми рече дека почнало да чука на исто место како претходно и мисли дека клипњачата е зезната и ги расипуа лагерите и се решив да го сменим моторот.
Моторот ќе е од отпад од Радишани, Кардаш, и тој му рекол со гаранција дека моторот е исправен, и ќе го земам тој. И турбината ќе ја репарирам на друго место у Скопје за 200ини евра, мајсторот ќе ја носи не знам само каде, ама соработуа со нив и добро работале. Ужице се јавив, ми рекоа дека немаат на лагер таква турбина, а и репарацијата би коштала околу 300 евра, што мене тоа ми е више многу.
Го сфаќам она „плати па клати“, ама се надевам дека све ќе биде океј на крај. :D
Дискусијата околу ова секако може да продужи, фала ви и на предлозите. :D

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5080
« Одговори #21 на: 25 Јули 2020, 16:30:54 pm »
Majstorot da ti go plati drugiot motor. Zatoa sto koga se pravi remont se meri: blok, radilica, klipnjaci, hilzni.... I dali se na merka, dali se krivi itn itn....

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Отсутен ZeusftW97

• Почетник
  • *
« Одговори #22 на: 25 Јули 2020, 17:01:24 pm »
Majstorot da ti go plati drugiot motor. Zatoa sto koga se pravi remont se meri: blok, radilica, klipnjaci, hilzni.... I dali se na merka, dali se krivi itn itn....

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Радилицата ја измерил и била океј, а клипњачата не, т.е. горе не било ништо отворано и проверуано...

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7068
  • хаУс мајстор
« Одговори #23 на: 25 Јули 2020, 17:47:24 pm »
А моторот од кај Кардаш нема да го земеш со турбина?

Отсутен ZeusftW97

• Почетник
  • *
« Одговори #24 на: 25 Јули 2020, 17:58:08 pm »
А моторот од кај Кардаш нема да го земеш со турбина?

Не друже, гол мотор, само моторот.
Турбината мислим дека би било подобро да ја репарирам, зошто и таа што би ја зел сосе моторот може да ми цркне за кратко. Затоа и прашав овде, дали да земам половна турбина или да ја репарирам мојата.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43919
  • Il Moderatore
« Одговори #25 на: 25 Јули 2020, 19:49:38 pm »
Има ли некоја опел астра Х, безразлика бензин/дизел со НЕотваран мотор на ~100.000км? За другар прашувам.
1.9 цдти би требало да е ок, поготово послабиот, без swirl flaps. 150 коњскиот, треба на време да му ги извадиш флапсоите, ако сакаш да не го отвараш на 100.000 :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #26 на: 25 Јули 2020, 23:18:29 pm »
Турбини репарирање Скопје, ул.Џон Кенеди, слушам многу пари уложено во машини за репарирање на турбините!

Давале и гаранција доколку моторот е во добра состојба!

За квалитетот друг да каже.