Автор Тема: Репарирање или половна турбина?  (Прочитано 5835 пати)

Отсутен ZeusftW97

• Почетник
  • *
  • Пораки: 27
    • instant chat with private girls
Репарирање или половна турбина?
« на: 23 Јули 2020, 18:41:56 pm »
Здраво,
имам Астра Х 2005то годиште, и ми испаднаа проблеми некои со колата. Моторот уште од претходниот соптсвеник бил отворан, дознав пред негде месец дена од мајсторот што ми ја праеше, почна да ми чука после три години откако ми е купена. Сменети лагери на радилица, радилица, и све тоа што треба као поевтина варијанта, али почна да ми чука пак и ќе мењам мотор, а и турбината не е добра, има луфта и го има стругано куќиштето, ама мислим дека не многу, па ми треба ваша препорука:
дали да ја репарирам турбината, или дали да земем половна исправна турбина? Што би ми се исплатило појќе, која е подобра опција?

Отсутен vladimir_

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 212
Одг: Репарирање или половна турбина?
« Одговори #1 на: 23 Јули 2020, 19:12:53 pm »
По мое мислење репарирана пошто ќе биди со гаранција.Види зборни си од ужице имаат преставништво во Скопје

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk

Отсутен ZeusftW97

• Почетник
  • *
« Одговори #2 на: 23 Јули 2020, 19:22:43 pm »
По мое мислење репарирана пошто ќе биди со гаранција.Види зборни си од ужице имаат преставништво во Скопје

Прашав едни у Тетово, со шест месеци гаранција од 180 до 250 евра, зависи од колкава е штетата ми рече тој. Скопје ми е далецку за да идем за тоа, плус и немам со што, пошто сум од Тетово.
Истото и ја мислев, репарација би била подобра опција, пошто на половната не знаеш колку има пројдено, може и таа за брзо да се зезне...

Присутен Vwlover

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 604
« Одговори #3 на: 23 Јули 2020, 19:27:11 pm »

Прашав едни у Тетово, со шест месеци гаранција од 180 до 250 евра, зависи од колкава е штетата ми рече тој. Скопје ми е далецку за да идем за тоа, плус и немам со што, пошто сум од Тетово.
Истото и ја мислев, репарација би била подобра опција, пошто на половната не знаеш колку има пројдено, може и таа за брзо да се зезне...
Мајсторот од Тетово е тој кај стадионот?
Сум слушнал ок мислења за него ама сепак нека пише нелој што имал лично искуство

Отсутен ZeusftW97

• Почетник
  • *
« Одговори #4 на: 23 Јули 2020, 19:34:09 pm »

Мајсторот од Тетово е тој кај стадионот?
Сум слушнал ок мислења за него ама сепак нека пише нелој што имал лично искуство

Да друже, тој.
Другар мој исто репарираше турбина кј него пред три години, да не го заречем ама уште нема гајле со турбината, си работи супер.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2765
« Одговори #5 на: 23 Јули 2020, 20:46:56 pm »
Ako ja cuvas kolata podolgo vreme samo repariranje.
Dosta go falat uzice, sega citam imale pretstavnistvo vo SKopje. Luge odea od Skopje do Uzice radi turbina, a tebe od Tetovo-Skopje daleku ti e?
Ja prakas tvojata, si dobivas tvojata ili druga reparirana i teras samo montiras u Tetovo.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #6 на: 23 Јули 2020, 21:42:18 pm »
Репарирање, половната може да ти се погоди како колата т.е да не ти се погоди..
Јас сега брзо менував и земав од Ужице во Скопје. Ако те интересира нешто повеќе, повели прашај.

Отсутен ZeusftW97

• Почетник
  • *
« Одговори #7 на: 23 Јули 2020, 22:11:44 pm »
Не ми е далеку Скопје, али 1000 евра ми отидоа до сега, не ми се дава уште пари за идење/праќање у Скопје и такви работи, кога имам у Тетово и ќе добием исто гаранција.
Другарче ја репарираше таму турбината, задоволен е.
Барав само за совет за репарирање или половна турбина, не дали ми е блиску или далеку Скопје. :) Фала на совет, како и да е.
Ако можем, ќе прашам у Ужице, ќе ѕирнем, ако не ќе ја репарирам у Тетово.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #8 на: 23 Јули 2020, 22:46:29 pm »
Еве јави се и прашај да не одиш џабе за Скопје, ќе ти објаснат

071 303 343

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2765
« Одговори #9 на: 23 Јули 2020, 23:06:08 pm »
Не ми е далеку Скопје, али 1000 евра ми отидоа до сега, не ми се дава уште пари за идење/праќање у Скопје и такви работи, кога имам у Тетово и ќе добием исто гаранција.
Другарче ја репарираше таму турбината, задоволен е.
Барав само за совет за репарирање или половна турбина, не дали ми е блиску или далеку Скопје. :) Фала на совет, како и да е.
Ако можем, ќе прашам у Ужице, ќе ѕирнем, ако не ќе ја репарирам у Тетово.
Izvini, samiot kaza deka Skopje ti e daleku :) , ko u Kalgari da e....
Ako ti e opcijata so decenii proveren kvalitet vo Uzice, a sega ima moznost i preku Skopje, slozena ili skapa radi prevoz koj ke cini 5 evra so brza posta togas teraj koj ti e najblisku do doma a dava garancija sto toa i da znaci...
Poveke clenovi ti go posocija Uzice, e sega tvoj izbor.
« Последно менување: 23 Јули 2020, 23:14:26 pm M3V8 »

Отсутен ZeusftW97

• Почетник
  • *
« Одговори #10 на: 24 Јули 2020, 05:57:15 am »
Ќе се јавим и ќе прашам, да видим ако можем нешто и со мајсторот да напраем пошто иде накај Скопје.
Мене ми требаше само предлог, подобра опција, и ќе гледам да се снајдем некако за Ужице, ако не ќе ја репарирам у Тетово.
Фала на предлозите. :D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #11 на: 24 Јули 2020, 20:34:09 pm »
Не.

Мајсторот нека ја демонтира, ти однеси си ја и земи ја. Освен ако не си ептен сигурен во него.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #12 на: 24 Јули 2020, 21:14:20 pm »
Има ли некоја опел астра Х, безразлика бензин/дизел со НЕотваран мотор на ~100.000км? За другар прашувам.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #13 на: 24 Јули 2020, 21:44:39 pm »
Спенсер ај те молам не шири негативна енергија за еден од најдоверливите производители на автомобили во 21 век.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #14 на: 24 Јули 2020, 21:48:08 pm »
Така де, кога сакате да возите економично и наместо да купите Поло, Корса, Пунто, Фиеста со 1.2 атмо мотор, летајте се по 150 коња турбо дизел па после Скопје далеку ќе ви е.