Денес го избањаа со летниве бандавчиња, го освежив со Areon мирис (гел-конзерва Wish), ги испрскав со Sonax силиконски спреј шарките на вратите и кедерите кај прозорите.
Наредни работи што сакам да ги направам:
- да се исчисти клапната, цевката од ЕГР до усисната, како и насочувачот/nozzle од ЕГР цевката кој се наоѓа на спојката со усисната грана
- ќе му акнам адитивче после тој зафат, го меркам црниот Wynn's Diesel Total Action, го имаат во Аком Премиум
- сакам да ги однесам бандажите за проверка и исправање во Мотоцентар - Ист Гејт. Мислам дека се криви некои, ова ми го посочија и пред 2 години кога ги ставав летните гуми во Пнеуматик. Колата не влече на страна, гумите не дишат, ама некаде на 120 до 130km/h (над тоа се губи) се појавува некоја вибрација на волан (како центрифуга на перална) и ја осеќам долу на одмаралиштето за нозе. Ова долго време го планирам, ќе ја оставам во подрум, ќе се качам нагоре да си купам некоја летна гардероба
- Предниот совозачки прозор цвичи на спуштање-дигање сега кога затопли (правеше вака и лани на топло време), мислам дека треба да се подмачка самиот механизам внатре. Ќе ја однесам да го извадат тапацирот од вратата и да средат, зимово се изгуби тоа цвичење.
- сакам да го средам ова:
Скинатото на горниот дел и на седалниот дел кај и да е, ќе почне да се поткинува, излитено е веќе.
@Vlatce-Vectra - Овој твојов пријател од Шутка ќе успее да го среди ова или јок? Не ми е за парите ако работи брзо, Додо ќе ми ја заглави колата цел ден.
Или сепак ќе мора кај Додо да ја оставам, ќе треба и сунѓерче да се потпуни на страничниот седален дел.
@MartinAlfista