Автор Тема: Ford Fiesta TITANIUM  (Прочитано 28840 пати)

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1317
Одг: Ford Fiesta TITANIUM
« Одговори #120 на: 16 Јануари 2012, 12:04:20 pm »
јас прв сервис 3200 платив,втор пак околу 3000.
ако оставиш они да ти начекираат се што треба да направиш ќе те фати 6000 ден и више.
бидејќи мојата не е многу возена(немаше потреба од менување филтер за воздух) доволно беше само филтер за уље,уље и добив нешто попуст на уљето.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #121 на: 16 Јануари 2012, 12:26:56 pm »
Fiesta owneri, dali ovaa Fiesta se upravuva poloso od prethodnata. Prehodnata mi e vozena, ovaa ne mi e.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1317
« Одговори #122 на: 17 Јануари 2012, 12:59:46 pm »
претходната не сум ја возел,ама оваа е милина за вожња
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен IvAnA

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 487
« Одговори #123 на: 17 Јануари 2012, 13:10:32 pm »
И јас не сум ја возела предходната, али оваа дефинитивно има многу добар серво волан. Перфекција е. За разлика од други нови коли со серво ептен лесен е. Мењачот не е ковчест, лесно иде шалтање у брзини. Убава прегледност има. У секој случај, многу добра и удобна вожња.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #124 на: 17 Јануари 2012, 13:17:09 pm »
Управувањето кај постарата Фиеста беше подиректно и поспортско. Кај новата е сервото е (според мене барем) малку пресилно, и ради тоа нема доволно фидбек од воланот. За возење во град, одлична работа. За спортско возење, не баш. Кај 1.6 Zetec S верзијата (која не се нуди кај нас), сервото е поинаку калибрирано, и ради тоа има поспортско чувство и подобар фидбек.

Мислам дека тоа сакаше да праша. :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #125 на: 17 Јануари 2012, 13:29:16 pm »
Управувањето кај постарата Фиеста беше подиректно и поспортско. Кај новата е сервото е (според мене барем) малку пресилно, и ради тоа нема доволно фидбек од воланот. За возење во град, одлична работа. За спортско возење, не баш. Кај 1.6 Zetec S верзијата (која не се нуди кај нас), сервото е поинаку калибрирано, и ради тоа има поспортско чувство и подобар фидбек.

Мислам дека тоа сакаше да праша. :)

toa, fala.

dopolnitelno prasanje: dali ima MK6 fiesta so ubavi sedista (so stranicna podrska)?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #126 на: 17 Јануари 2012, 13:33:47 pm »
Колку што ми текнува, ок си беа фабричките седишта... Мислам дека задната клупа беше малце превише исправена, али може да сум ја смешал со друго количе, пошо одамна ја имав на тест Фиестата :-\

Во Титаниум се за нијанса поизразени страничните перничиња, ако добро се сеќавам.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #127 на: 19 Јануари 2012, 18:44:20 pm »
@LP божњата е супер, екстра забавна...а за седиштата се ОК удобни се имаат доста добра странична подршка,има на првата страна баш сеа видов колку толку моеш да ги приметиш страниците како се поизразени нели :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #128 на: 19 Јануари 2012, 19:17:23 pm »
Аман Лошко немој Фиеста да зимаш, таман го засакавме количево. ;D

Отсутен IvAnA

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 487
« Одговори #129 на: 17 Септември 2012, 17:43:08 pm »
Епа дечки ми треба мала помош. Иде зима, полека полека треба да се зимаат зимски гуми. Е сеа јас сакам да зеам челични бандажи со зимски гуми, па да ми кажете од каде, шо како. Кои гуми се најдобри? Од каде да се земат и све тоа. Благодарам однапред :)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #130 на: 17 Септември 2012, 17:49:17 pm »
челични бандажи еден број помали од фабричките и обавезно купување на старо негде да најдеш зошто незнам ни дали ги има на ново а и да ги има се многу скапи

а за гуми колку пари толку музика,какви и да земеш нема грешка,зимска гума секогаш е подобра од летна во зима,а и онака нема да дрифташ ти

ваљда ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #131 на: 17 Септември 2012, 18:15:48 pm »
Еве како размишљаат колегите од ADAC

Според мене, Сепмеритчето најбољи избор ќе да е.

Отсутен ZeroCool

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 84
« Одговори #132 на: 17 Септември 2012, 18:34:53 pm »
Ovaa serija na Fiesta e definitivno najdobra ( vo klasata), sum vozel 3 prethodno :) Pri pogolema brzina vo svioci ednostavno barem jas pocuvstvuvav do sega od iskustvoto kolata kako da ide po sini, nikogas mi nema prolizgano do sega, sedistata za takva rabota i za udobnost im se i poveke od pogodeni. Servoto e odlicno za manevriranje posebno vo grad dodeka na otvoren pat stanuva dosta krut i e odlicen. Moja licna impresija i iskustvo od dosegasnite poveke od 500.000 km so razlicni vidovi na vozila:)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #133 на: 17 Септември 2012, 18:36:33 pm »
челични бандажи еден број помали од фабричките и обавезно купување на старо негде да најдеш зошто незнам ни дали ги има на ново а и да ги има се многу скапи

а за гуми колку пари толку музика,какви и да земеш нема грешка,зимска гума секогаш е подобра од летна во зима,а и онака нема да дрифташ ти

ваљда ;D
Немој толку сигурно со ова. Помали од фабричките може и да не ја собере шепата.

Отсутен ZeroCool

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 84
« Одговори #134 на: 17 Септември 2012, 18:37:32 pm »
Епа дечки ми треба мала помош. Иде зима, полека полека треба да се зимаат зимски гуми. Е сеа јас сакам да зеам челични бандажи со зимски гуми, па да ми кажете од каде, шо како. Кои гуми се најдобри? Од каде да се земат и све тоа. Благодарам однапред :)

Jas si gi imam celicnite bandasi bas si gi zacuvav za taa namena, za zimski gumi nema da promasis definitivno zimska si e zimska, no od  marka do marka ima razlika, sepak mnogu se podobri i so druga komponenta od letnite. Ima 3-4 mesta niz skopje ( da ne gi nabrojuvam da ne pravam reklama) kaj sto imaat izvonredni gumi od najrazlicni marki, dimenzii i ceni.