А кој продава такви свекици?
Овие свеќички колку што сум информиран се продаваат некаде во Ново Лисиче. Не сум точно информиран каде точно се продаваат. Кај нас во сервис, со монтажата на плин се даваат гратис свеќички.
Каде меревте на Dyno? Дали со тие свеќици ќе се компензира загуба од 10% при конверзија на плин?
DYNO тестот беше направен во Белград. Свеќичките не се тие што ја компензираат загубата од плинот, затоа што таа и не постои. Барем кај нашиот систем, единствено што се смета за загуба е лошата смеша на плин која на големо се продава од страна на некои најзастапени бензински пумпи. Па поради истата и автомобилот троши повеќе или губи на снага. Од наше искуство, на секој кој монтира плин кај нас му се кажуваат неколку пумпи каде ние точиме и сме во целост задоволни од плинот кој тие го нудат.
ќе ми гарантира некој дека ќе добијам барем 5% зголемена снага ако ги турам тие бриск свеќиците ?
Искрено, како и што напишав, и ние не очекувавме такви резултати, но бројките си го кажаа своето. Не може да гарантираме за нешто што самата фабрика не гарантира, но можеме да гарантираме подобра работа на моторот и подобро согорување на горивото. Со самото тоа би требало да се добива и на снага. Така да според мене вреди да се проба.