Автор Тема: Malo gradsko kolice do 1200 €  (Прочитано 14725 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
Одг: Malo gradsko kolice do 1200 €
« Одговори #75 на: 21 Февруари 2020, 02:48:42 am »
Саксо-шмаксо...

Земи си ја најбрзата кола на светот, брат :)
https://reklama5.mk/AdDetails?ad=2400559

И да акне у некоја дупка, да не ти е гајле :)

Peugeot 206 1.9D на бугарски табли, не би требало да е повеќе од 200 еура за превод на Македонски мислам?
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17506
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #76 на: 21 Февруари 2020, 05:35:03 am »
Саксо-шмаксо...

Земи си ја најбрзата кола на светот, брат :)
https://reklama5.mk/AdDetails?ad=2400559

И да акне у некоја дупка, да не ти е гајле :)

Peugeot 206 1.9D на бугарски табли, не би требало да е повеќе од 200 еура за превод на Македонски мислам?

За 200 евра може да ти го пречукаат бројот на шасија, и тоа технички му иде како превод ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #77 на: 21 Февруари 2020, 07:07:54 am »
Лесно се преведува од бугарски, сштиот език. 200 лева не 200 евра за превод ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #78 на: 21 Февруари 2020, 20:25:20 pm »
Нема серво :)

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #79 на: 21 Февруари 2020, 20:59:47 pm »
Vaka utre odam za prilep da vidam toa puntoto sto bese 99god od prv gazda so 85.000km.
Preku strojnici ispeglavme nadole cenata od negovite fiksni 1300 ja doteravme do 1150. Utre na lice mesto kje mu dadam 1100 ako prifati i ako e sve kako sto mi prati prijatelov sliki i 2-3 klipcinja od motor enterier i nadvoresnost kje go doteram navaka ali toa sve utre na lice mesto.
Cenava otskaka od tukasnive punta koj se 800-900-1000€ ama za 100 evra plus barem znam deka kje vozam kola necuknata domajkinski odrzavana i so prava km od prv gazda. Pa kje vidime utre na lice mesto.
Inace cicevo kje ide australija 2 godini so zenata kje cuva vnuci i kolava nemu se ostava da dreme nadvor a stvarno navreme ja odrzuval i se grizel za nejze ama epten tvrd orev za pazarenje. Insajderot komsija negov posrednikot sto mi ja ponudi deka komsijata negov ja prodaval stvarno ja ispofali pa kje vidime.
« Последно менување: 21 Февруари 2020, 21:08:48 pm Vlatce-Vectra »

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #80 на: 22 Февруари 2020, 18:26:01 pm »
Stigna doma puntovo. Ne e tajna plateno e 1150€ ali za parite vredi sekoj denar. Prestegnato auto nema krckanje cukanje,vibracii,sumovi.
Karoseriski znaci patos e odlicen e krov mora farbanje. Sedista,tapaciri tepison vo idealna sostojba sve na nego funkcionira
Pred 3 meseci smeneto kaisi,vodna pumpa,komplet set lamela potisna lager,,gumi letni solidni,koristeno samo selenia ulje.
Toa e so falenjeto ideme sto ima za popravka: zadni amortizeri na 5ta vrata otiden edniot i samo so eden ne drzi pa si ima daska u bagaz. Krovot za farbanje i najbitno a neznam kade bi go sredil a epten mi bode oci e grebanici na prednata sofersajbna od brisac i toa samo na suvozackata strana. Epten e zanikade. Znam nekoj polira takvo cudo ama neam kontakt.
Toa e toa. Plan obavezno da smenam saltablata nema merac za temperatura i obrtomer

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17506
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #81 на: 22 Февруари 2020, 18:39:20 pm »
Со здравје да си го возите!

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #82 на: 22 Февруари 2020, 19:08:50 pm »
Tnx site sto sakate da si kupite ama novi ne kako mene da mrcvarite za 1000 eura.
Fala vi na site za sovetite i sto se trudevte da pomognete.
Admin moze kluc na temava ili ako ima nekoj gresnik kako mene neka cita i neka bara soveti

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #83 на: 22 Февруари 2020, 19:09:09 pm »
Tnx site sto sakate da si kupite ama novi ne kako mene da mrcvarite za 1000 eura.
Fala vi na site za sovetite i sto se trudevte da pomognete.
Admin moze kluc na temava ili ako ima nekoj gresnik kako mene neka cita i neka bara soveti

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #84 на: 22 Февруари 2020, 19:46:55 pm »
Stigna doma puntovo. Ne e tajna plateno e 1150€ ali za parite vredi sekoj denar. Prestegnato auto nema krckanje cukanje,vibracii,sumovi.
Karoseriski znaci patos e odlicen e krov mora farbanje. Sedista,tapaciri tepison vo idealna sostojba sve na nego funkcionira
Pred 3 meseci smeneto kaisi,vodna pumpa,komplet set lamela potisna lager,,gumi letni solidni,koristeno samo selenia ulje.
Toa e so falenjeto ideme sto ima za popravka: zadni amortizeri na 5ta vrata otiden edniot i samo so eden ne drzi pa si ima daska u bagaz. Krovot za farbanje i najbitno a neznam kade bi go sredil a epten mi bode oci e grebanici na prednata sofersajbna od brisac i toa samo na suvozackata strana. Epten e zanikade. Znam nekoj polira takvo cudo ama neam kontakt.
Toa e toa. Plan obavezno da smenam saltablata nema merac za temperatura i obrtomer(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my MI MAX using Tapatalk
Не мора да менуваш цела шалтабла, можеш да купиш посебно инструментчиња и со малку мозгање да најдеш некаде да ги сместиш или да најдеш само инструмент табла со потребните покажувачи.

Беше загрижен за немањето серво, како ти изгледа мотањето волан?
Тоа се коли од "старата гарда" :), нема што да крцка на нив.
Ова Пунто ми беше неостварена желба во младоста, со здравје да го возите.

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #85 на: 22 Февруари 2020, 20:04:49 pm »
Честито, сепак добар пронајдок со оглед на сите работи! :)
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #86 на: 22 Февруари 2020, 22:22:40 pm »
Na voznja puntoto isto kako da ima servo. Problem e vo mesto koga treba da motas za da preparkiras togas e taka potesko znaci ne e servo ama moze da projde zenava proba da motka vika ne e strasno cim proagja kaj nejze dobro e.
Mislam deka e dosta polesno od zastava i yugo motanjeto vo mesto a vo voznja stvarno e perduv.

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #87 на: 22 Февруари 2020, 23:52:32 pm »
Не знам што правеле Фиат тие години, роџаков имаше Уно од 97-ма и навистина делуваше како да има серво :)))

Некој погоре спомна Фелициа.

И двете ги имам возено и разликата во воланот е бизарно голема.

На Фелициа си со две раце нон-стоп.
Уното го паркирав со три прста рикверц додека уште бев почетник. :)
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #88 на: 23 Февруари 2020, 00:37:38 am »
Како што имав претходно пишано дека Пунтото имаше лесен волан, тука некаде беше и Типото.

И Симката на татко ми има лесен волан, дури и Опел Кадет Д имаше полесен волан од неговото величество Голф од тоа време.

Не е прашањето што направиле Фиат, туку што не направиле останатите ;D

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #89 на: 23 Февруари 2020, 01:00:37 am »
Cim se pridvizi voziloto volanot mnogu se olesnuva dodeka vo voznja se mota so eden prst. Problem e motanjeto vo mesto dodeka kolata stoi. Togas ima povekje otpor ama ne e tolku. Bev zagrizen okolu faktot zena kako bi motala so volanot ama cim ne se zali dobro e.