Автор Тема: Квалитетот на воздухот во Скопје  (Прочитано 585562 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10948
  • 430i
Одг: Квалитетот на воздухот во Скопје
« Одговори #1125 на: 11 Ноември 2014, 15:13:12 pm »
^ Сарказам на место.

Од друга страна се алудира на тоа дека заради почеток на грејна сезона се случува ова што се случува.
Тогаш што станува со ова:

На 25-ти Мај не ми се верува дека некој палел ќумбе за да се грее.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #1126 на: 11 Ноември 2014, 15:34:14 pm »
roka zelezara ...vikendov posle 16 imase oblaci do nedogled i se rasposlaa po aerodrom, isto i od usje ...okolu 18 00 maase nagore ko ludo cad...

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #1127 на: 11 Ноември 2014, 15:46:50 pm »
alooo ne jadi vafli zelezara ne raboti 2 nedeli najmalce nemoj da siris dezinformacii

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #1128 на: 11 Ноември 2014, 15:49:33 pm »
Не е само Макстил во кругот. Лесно е од далеку да се нагаѓа.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #1129 на: 11 Ноември 2014, 19:45:19 pm »
od tamo idese kilometar cad nagore, sea dali e nekoja druga fabrika vo krugot.....

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1130 на: 11 Ноември 2014, 22:38:48 pm »
alooo ne jadi vafli zelezara ne raboti 2 nedeli najmalce nemoj da siris dezinformacii

железара е огромен гигант со повеке погони... од погоните во железара, во моментов МАКСТИЛ не работи, а другите работат... така да немој ти да шириш дезинформации.. макстил е околу 25% од загадувачот во железара фабриката...

бај д веј.. има неколку членови од форумов што работат на разни позиции во разни погони низ цела железара... информирај се прво...

а како второ.. можеш било кого на форумов да наречеш лажго (шири дезинформации=лаже) ама нуме не... башка човекот е со локација на живеење таква каква што може да ја види убаво железара и нејзиниТЕ оџаЦИ...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #1131 на: 11 Ноември 2014, 23:10:31 pm »
Гасификација.

За подобро утре.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43650
  • Il Moderatore
« Одговори #1132 на: 11 Ноември 2014, 23:23:41 pm »
Гасификација 1941-1945.

За подобро утре.

:)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #1133 на: 11 Ноември 2014, 23:28:19 pm »

железара е огромен гигант со повеке погони... од погоните во железара, во моментов МАКСТИЛ не работи, а другите работат... така да немој ти да шириш дезинформации.. макстил е околу 25% од загадувачот во железара фабриката...

бај д веј.. има неколку членови од форумов што работат на разни позиции во разни погони низ цела железара... информирај се прво...

а како второ.. можеш било кого на форумов да наречеш лажго (шири дезинформации=лаже) ама нуме не... башка човекот е со локација на живеење таква каква што може да ја види убаво железара и нејзиниТЕ оџаЦИ...

Изгледа ти треба да се информираш пошто членот кој си го цитирал мислам дека работи таму. Иначе до Нова Година нема загадување од Макстил пошто нема да работи челичана , а другите што се во кругот на железара не се некои загадувачи башка пола не ни работат.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1134 на: 11 Ноември 2014, 23:58:23 pm »
можеби и он работи таму, незнам... ама изгледа не ме свати со делот што го пишав за членот нуме?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен TRPEE

• Редовен
« Одговори #1135 на: 12 Ноември 2014, 00:03:35 am »
Ако ме свати ти арно, ако не пак арно :)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #1136 на: 12 Ноември 2014, 00:04:00 am »
So clenot nume sum poblizok nego bilo koj od forumov taka da oladi malce za komentarot.
Vo krugot na zelezara osven makstil nema koj drug da curi..Mital stil nemaat takvi odzaci kako nasite a topilnica neraboti vekje nekolku godini.
Inace clenot nume ne e so mesto na ziveenje od kade sto kje gi gleda odzacite bidejki uste ne e uselen oficijalno vo kukjata..cekam da dojde toj moment damu odnesam cergice za pred vrata WELCOME.....

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1137 на: 12 Ноември 2014, 00:06:52 am »
јас те сватив... ти дали ме свати за мојата верба на членот нуме кој потврди дека видел огромен чад од железара како излага? тој дел никако да го искоментираш... но и небитно.. немора да се натегаме...
само ке речам.. да даде господ следното зимо по 150 евра кубик дрва да биде, а инспекции со детектори за загадување да шетаат низ куќите во скопје и да ги ловат гомнарите што горат гуми и пластики... отворив прозор да ми се проветри, на чад ми замириса станот... тоа е смогот, а живеам помеѓу згради... првата куќа е оддалечена од мене на скоро 1 километар...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен TRPEE

• Редовен
« Одговори #1138 на: 12 Ноември 2014, 00:14:30 am »
Е баш пред некој саат смрдеше, а јас во Ново Лисиче живеев 28 години и стално смрдеше и уште ќе смрди. А првата куќа од кај тебе пошто отприлика знам кај живееш е највише 100 метри дали и толку. Муабетов ми пропаѓа во вода ако си се преселил скоро.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6686
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1139 на: 12 Ноември 2014, 00:18:56 am »
И во Велес смрди, многу смрди на чад, практикувам да пешачам навечер и кога ќе се вратам алиштава ми имаат впиено чад, времето е мирно, пола град се грее на дрва, не може да не смрди