Автор Тема: Квалитетот на воздухот во Скопје  (Прочитано 583285 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Квалитетот на воздухот во Скопје
« Одговори #1050 на: 09 Ноември 2014, 00:56:46 am »
во принцип така некако идат работите....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1051 на: 09 Ноември 2014, 07:22:22 am »
п.с. целосно согорување на гума може да се постигне без са испуштат отровни честички во воздухот. ако се исечка на ситни парчиња ке има по јако согорување со повисоки температури. значи нема да бидат во воздухот туку тие ке се содржат во пепелта т.е. остатокот...

Како ситното сецкање (?!) ќе ја спречи пепелта да оди во воздухот?

и јас тоа го имам читано и од танески и од други професори...

Си читал што точно? Дека ситно сецкање прави во воздухот да не иде чад? Си го читал и од танески и од други професор, ама во твоите фантазии. Едно е „сум чул и ја за проф танески“, а нешто сосем друго „внимателно го читав тој-и-тој труд од танески во кој пишува за тоа-и-тоа“.

во втор дел од тоа објаснување е искомпарирано и согорувањето на моторните употребени масла и минерални и синтетички и миксови од нив... ако доволно силно се распрсне, ке има скоро 100% согорување на маслото, а отровните честици повторно, ке останат во пепелта или налепени по зидовите кај што идела температурата (котел, резервоар или обична метална кутија) но не во воздухот-оџакот...

Ова нема благе везе со претходниот муабет и го убаци само за да се осигураш дека во твојот пост има нешто точно, бидејќи она што погоре кажа дека си го читал „од танески и од други професори“ со сецканата гума е жива глупост која не си ја прочитал. Доказ? Не можеш да најдеш и презентираш извор. Убацување на полурелевантна вистина во куп измислици е стара, класична маалско-семкраска замајувачка финта која пали кај морончиња, не и кај писмени луѓе.

значи пред да застанеш со цврст став дека не е така (знам од внатре те тера, таков си ти) прво информирај се за нешто..

Од тебе не да сум поинформиран - можам професор да ти бидам. Подобро би ти било внимателно да читаш отколку да пишуваш гневни бесмислици. Онак, у реду е, знам дека те нервирам, не мораш да ми го трљаш од нос секоја прилика. Олабај ме жифти све, ми ги отече јајцава со твоите оценки за мојот карактер. И не ми додевај повеќе во приватни пораки те молам.

по нет го има таневски, а зборот гума може не е во тоа то си го нашол...

Не барам сам, гугл бара наместо мене. Зборот гума не е во НИШТО што може гугл да најде. Што мислитш, зошто?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
« Одговори #1052 на: 09 Ноември 2014, 09:48:00 am »
Ај сите малку воздух земете и дискутирајте за темата, не лично да се препуцавате.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34065
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1053 на: 09 Ноември 2014, 12:37:02 pm »
da ama seckanje i toa so solna kiselina ne e isto.
toa e hemiska reakcija a seckanjeto (ako e samo toa) ne go pravi toa

neznam ama teshko verojatno mi e

Не треба да ти е тешко веројатно туку напротив.

Кога горивото ќе се помеша со доволна количина на кислород тогаш треба да има совршено согорување без нус појави. Сосем е логично дека ако гумата се сомеле во прашина која може да дојде во идеален сооднос со кислород дека може да дојде до целосно согорување и да нема (или има минимално) штетни нус појави.

Ха бе Дени, наивен си како Црвенкапа.

Едно дигање телефон и вртење 192 ти е 15 минути малтретирање по телефон. Прво ќе те истресат кој си и што си што се јавуваш, па кога че кажеш дека се јавуваш да пријавиш нарушување на јавен ред и мир или да пријавиш еколошка катастрофа ќе ти речат еве веднаш екипа ќе пратиме а таа екипа никогаш нема да стигне. Следен пат кога ќе ѕвониш ќе видат за што си ѕвонел минатиот пат и веќе нема да те прашаат зошто се јавуваш туку дека ќе пуштат екипа која секако нема да дојде.

Веќе ми се смачи од такви заебанции. Само да си го трошам времето на телефон. Ги земав работите во свои раце. Сега на комшијата кој нарушува јавен ред и мир и ја малтретира жена му му светам со зелен ласер се додека не престане.
Сум се јавил да пријавам неколку пати и не ми одзело повеќе од 30 секунди. Доаѓаат после 20 минути. :) Позз... не ќе да сум јас наивниот.

Добро, ај. Може не си наивниот ама сигурно си пробал еднаш-два пати и си имал среќа да ти се погоди.
Јас имам добар стаж со случаеви кои сум ги пријавувал и многу искуство со полициска станица Беко. Имам другари и бивши спаринг партнери кои беа и сеуште се во таа полиција и за истото тоа што го пишав ми го имаат коментирано и ми се имаат смеено. Едноставно кур не ги боли. Тоа е таа полиција.

ФилипВ, другар. Стварно не знаеш кога е доста или пак не знаеш да престанеш на време.
Факт е дека си едуциран во гранката на природни науки и имаш сестрани познавања. Но имаш само познавања а не знаења. Имаш некој чуден мотив да преземаш акции и да изгледаш дека си над сите и дека секогаш си во право. Но таквиот мотив контра-продуктивно делува на тебе и на крај излегуваш смешен, како во моменталниов пример.

Сите ние тука разговараме на ниво на аматеризам и на ниво на познавање на работите а не и на знаење. Се што некој ќе напише верувам дека сите го земаат како идеја, а не како факт. Сите освен ти. ти очекуваш едка кога некој ќе напише нешто тоа треба да е апсолутна вистина и поткрепено со експеримент базиран на научна основа. Па пичка му материна, не биди душбег. Ако сите ние се однесуваме како ти што сугерираш (а и самиот не го правиш тоа, страшен хипокрит си) тогаш на форумов не треба да има ниту еден пост. Пошто нели, нема секој (никој) да спрема докторат за секоја ситница што ќе ја напише на форумов.

Се надевам дека ти дадов поттик малку да размислиш што правиш. Резултатот веројатно веднаш ќе го видам од твојот следен пост како одговор на ова.

Поздрав

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1054 на: 09 Ноември 2014, 12:54:23 pm »
Олабај ме жифти све, ми ги отече јајцава со твоите оценки за мојот карактер. И не ми додевај повеќе во приватни пораки те молам.

аууу која патетика си ти!! приватна порака на тебе не сум ти пишал мислам НИКОГАШ а ако некогаш нешто сум ти пишал (искрено не се сеќавам дека сум ти пишал) било затоа што ти си ми пишал нешто или си ме прашал... немој вакви изјави јавно на форум да пишуавш.. знаеш, дека тоа може да се провери така? а и да те информирам дека и кога ке едитираш пост, стариот текст останува запаметен... па и тој може да да се провери...

Не барам сам, гугл бара наместо мене. Зборот гума не е во НИШТО што може гугл да најде. Што мислитш, зошто?
ќе претпоставм дека знаеш дека гугл пребарува во едвај 10-15% од целата содржина на интернет...

п.с.  да можеш да ми бидеш професор, признавам... ама за работи кои мене не ме интересираат а тебе очигледно многу ти значат...

и можеш да почнеш да ме игнорираш исто кајо што јас ке почнам, се додека на форумов не се инсталира плагинот за игнор на членови...
« Последно менување: 09 Ноември 2014, 13:18:50 pm onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #1055 на: 09 Ноември 2014, 12:57:29 pm »
Па па па...fight! Ххаха
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1056 на: 09 Ноември 2014, 13:21:00 pm »
Па па па...fight! Ххаха
ни на крај памет не ми е... тука треба да комуницираме и да се дружиме а не кавги и фајтови виртуелни да правиме... едноставно на игнор турам и завршува лошиот однос...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1057 на: 09 Ноември 2014, 13:48:26 pm »
аууу која патетика си ти!! приватна порака на тебе не сум ти пишал мислам НИКОГАШ а ако некогаш нешто сум ти пишал (искрено не се сеќавам дека сум ти пишал) било затоа што ти си ми пишал нешто или си ме прашал...

:) Цепки.

немој вакви изјави јавно на форум да пишуавш.. знаеш, дека тоа може да се провери така?

Да, знам, затоа и се смеам погоре.

Еее, онак, онак...

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #1058 на: 09 Ноември 2014, 13:52:41 pm »
Па па па...fight! Ххаха
ни на крај памет не ми е... тука треба да комуницираме и да се дружиме а не кавги и фајтови виртуелни да правиме... едноставно на игнор турам и завршува лошиот однос...

Се зезам, знаеш :)...

Настрана од тоа, смешна ми е целава ситуација, секое докажување и изнесување на факти премнува во директна расправија која на крај се завршува со тоа на кој му е поголем...

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1059 на: 09 Ноември 2014, 13:54:40 pm »
Така е тоа кога фактите се разидуваат со од порано инсталираните предрасуди. Тогаш нема борба на факти, извори, референци... туку ти-си-ваков-ти-си-онаков. Seen it million times.

ФилипВ, другар. Стварно не знаеш кога е доста или пак не знаеш да престанеш на време.

Миле... жифти све Миле... Зар и ти ќе ме анализираш како личност? Брее све сами психоаналитичари, а кога треба да бекнат извор - штурци во ноќта.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #1060 на: 09 Ноември 2014, 13:58:13 pm »
А на што се должат тие „предрасуди“? Сигурен сум дека при прв пост на форумот, никој кон никого нема предрасуди. Никој не се родил со предрасуди - сами ги креираме и наметнуваме.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1061 на: 09 Ноември 2014, 14:06:57 pm »
А на што се должат тие „предрасуди“?

На нормалните човрчки когнитивни склоности, но комбинирани со дубиозниот образовен систем кои остави цели генерации луѓе без способност за критичко мислење.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34065
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1062 на: 09 Ноември 2014, 14:17:00 pm »
На нормалните човрчки когнитивни склоности, но комбинирани со дубиозниот образовен систем кои остави цели генерации луѓе без способност за критичко мислење.

Пази.... сите имаат мислења. Критички или поддржувачки. Само тебе не те бендисуваат сите мислења што се различни од твоите.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #1063 на: 09 Ноември 2014, 14:17:57 pm »
Кога веќе се оди таму, јас викам дека секој има критичко мислење...само не секој се согласува со другиот соговирник...а дубиозниот систем направи некои да немаат ташаци за „свое јас“

Безразлика, да не изигравам админ, не кажав многу, меѓутоа можеби некој ќе свати

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1064 на: 09 Ноември 2014, 14:43:38 pm »

Пази.... сите имаат мислења. Критички или поддржувачки. Само тебе не те бендисуваат сите мислења што се различни од твоите.

Не знам дали приметуваш, но она за кое спориме тука е од доменот на фактите, не мислењата. Ние не се расправаме дали металика е најбољи бенд у свет или дали плава боја е подобра од зелена. Зборуваме за нешто што науката го има апсолвирано, за нешто што не е во доменот на различните мислења.

Јас сум прв што ќе се израдува ако нешто што сум мислел дека е така ми биде покажано дека не е така. Тоа ќе значи дека сум научил, дека денес знам повеќе од вчера. Но тука тоа никој не го прави. Барам извори - добивам оценки на карактерот. Епа не може така.

Ако некој одвали глупост и ако ја го приметам - ќе му укажам. И не, нема да давам оценки за неговиот карактер. Само ќе кажам дека тоа што го тврди е невистина и ќе гледам да го поткрепам со валидни аргументи.

Така да, или дајте кредибилен извор кој ќе потврди „да, таа и таа гума исечкана на толкави и толкави парчиња гори без чад“ или stfu и поише читајте а помалце паламудете. Ебаго.