da ama seckanje i toa so solna kiselina ne e isto.
toa e hemiska reakcija a seckanjeto (ako e samo toa) ne go pravi toa
neznam ama teshko verojatno mi e
Не треба да ти е тешко веројатно туку напротив.
Кога горивото ќе се помеша со доволна количина на кислород тогаш треба да има совршено согорување без нус појави. Сосем е логично дека ако гумата се сомеле во прашина која може да дојде во идеален сооднос со кислород дека може да дојде до целосно согорување и да нема (или има минимално) штетни нус појави.
Ха бе Дени, наивен си како Црвенкапа.
Едно дигање телефон и вртење 192 ти е 15 минути малтретирање по телефон. Прво ќе те истресат кој си и што си што се јавуваш, па кога че кажеш дека се јавуваш да пријавиш нарушување на јавен ред и мир или да пријавиш еколошка катастрофа ќе ти речат еве веднаш екипа ќе пратиме а таа екипа никогаш нема да стигне. Следен пат кога ќе ѕвониш ќе видат за што си ѕвонел минатиот пат и веќе нема да те прашаат зошто се јавуваш туку дека ќе пуштат екипа која секако нема да дојде.
Веќе ми се смачи од такви заебанции. Само да си го трошам времето на телефон. Ги земав работите во свои раце. Сега на комшијата кој нарушува јавен ред и мир и ја малтретира жена му му светам со зелен ласер се додека не престане.
Сум се јавил да пријавам неколку пати и не ми одзело повеќе од 30 секунди. Доаѓаат после 20 минути. Позз... не ќе да сум јас наивниот.
Добро, ај. Може не си наивниот ама сигурно си пробал еднаш-два пати и си имал среќа да ти се погоди.
Јас имам добар стаж со случаеви кои сум ги пријавувал и многу искуство со полициска станица Беко. Имам другари и бивши спаринг партнери кои беа и сеуште се во таа полиција и за истото тоа што го пишав ми го имаат коментирано и ми се имаат смеено. Едноставно кур не ги боли. Тоа е таа полиција.
ФилипВ, другар. Стварно не знаеш кога е доста или пак не знаеш да престанеш на време.
Факт е дека си едуциран во гранката на природни науки и имаш сестрани познавања. Но имаш само познавања а не знаења. Имаш некој чуден мотив да преземаш акции и да изгледаш дека си над сите и дека секогаш си во право. Но таквиот мотив контра-продуктивно делува на тебе и на крај излегуваш смешен, како во моменталниов пример.
Сите ние тука разговараме на ниво на аматеризам и на ниво на познавање на работите а не и на знаење. Се што некој ќе напише верувам дека сите го земаат како идеја, а не како факт. Сите освен ти. ти очекуваш едка кога некој ќе напише нешто тоа треба да е апсолутна вистина и поткрепено со експеримент базиран на научна основа. Па пичка му материна, не биди душбег. Ако сите ние се однесуваме како ти што сугерираш (а и самиот не го правиш тоа, страшен хипокрит си) тогаш на форумов не треба да има ниту еден пост. Пошто нели, нема секој (никој) да спрема докторат за секоја ситница што ќе ја напише на форумов.
Се надевам дека ти дадов поттик малку да размислиш што правиш. Резултатот веројатно веднаш ќе го видам од твојот следен пост како одговор на ова.
Поздрав