Автор Тема: Formula 1 - Season 2020  (Прочитано 158002 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: Formula 1 - Season 2020
« Одговори #420 на: 02 Август 2020, 22:09:32 pm »
Џизс...па ти мислиш на мене.  :-*

Жими све те помислив, без заебанција :) коа почнаа таму со расизми, клекнувања, си викам „аууу сега стратро пизди“

Кажи ми сега искрено... на која рака ти е истетовиран? ;D

Koj, Хамилтон? Нигде, брат, никад не ми бил претерано симптаичен, ниту се рачунам за фан. Не навивам за него и увек ми е ќеф некој друг кога ќе победи. Само што не сум ќор и гледам дека вози епски конзистентно ко ѕвер и тоа е тоа, не дозволувам чувствата да ми го поматат умот.

За шампион не е потребна само добра кола. Добрата кола е потребен, но не и доволен услов. Треба и нешто плус. А за шест титули - треба бааги плус.
« Последно менување: 02 Август 2020, 22:15:21 pm filipv »

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #421 на: 02 Август 2020, 23:03:42 pm »
За да си  шампион треба и добар болид, секако и да знаеш да возиш и да те сака народ..а да те хејтаат само фановите на конкурентниот тим и толку. Хамилтон може само да се сања дека хејтот против него (како за ниеден друг шампион до сега) е затоа што е црнец...додека вози Мерцедес и рекламира Хуго Бос. :)

За болидот, не ми се брои колку пати Мерцедес завршиле со 1-2, па дури пази молим те шоферите се борат за титула еден против друг... а другиве само сметаат на патеката.

За расизмот.. еден порелевантен црнец рекол :
"How do stop racism?
- Stop talking about it."

И не ме нервира.
Патетично е... ко турска серија со мк гласовен титл.😁

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #422 на: 02 Август 2020, 23:43:38 pm »

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #423 на: 03 Август 2020, 10:35:13 am »
За да си  шампион треба и добар болид, секако и да знаеш да возиш и да те сака народ..

Да? Колку поена се добиваат од народното сакање? Ете што ме бунело уствари, ја наивен мислев само позицијата на крајот од трката се брои.  /s

За расизмот.. еден порелевантен црнец рекол :
"How do stop racism?
- Stop talking about it."

Oуу, баце, ќе извињаваш и ти и релевантниот (sic!) црнец, но ова е еден од поглупите цитати што сум ги прочитал у животов. И тоа на повеќе нивоа. Другарски би те советувал да не го кажуваш или пишуваш наоколу.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #424 на: 03 Август 2020, 11:09:03 am »
Хммм аj не... :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #425 на: 03 Август 2020, 11:26:23 am »
1. Ми личи на вадење од контекст, вториот дел добро објаснува „Ќе престанам да те викам „бел човек“, ти престани да ме викаш „црн човек“....“ уствари, да престанеш да зборуваш за расизмот не е да го „бутнеш под черга“, туку да го сопреш да постои, за да немаш веќе тема за муабет.
2. Ако може објаснување како тоа Морган Фриман е порелевантен во било што од Луис Хамилтон.

Јас мислам дека F1 спортот веројатно е на многу виско ниво во почитување на човечките права и слободи и дека не е баш организација која што треба да се „ослободи“ од расизмот, но од друга страна, во ред е баш такви организации да дадат моќна поддршка во борбата за слободите и правата. Секако, можеа подобро од клекнување на колено под водство на Хамилтон ама тоа е веќе тема за друг муабет.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #426 на: 03 Август 2020, 11:56:08 am »
1. Дап. Tоа е целата порака и се слагам со истата.

2. Не би трошел време на микс од википедија цитати и лични согледувања. Кој гледа во Хамилтон порелевантна персона на тема расизам од Морган Фриман слобдно нека си го закачи на зид. Човекот е роден 1937ма година во Америка, со предци - робови, а обесправениов е ранет со сребрена Мекларен лажичка од пубертет.

3.А на тема Ф1+ расизам пораката е толку хипокритична ( ваљда вака се пишува) што не знам од каде да почнам...

- Дали од тоа дека еден куп безимени (белци) инженери косите им обелеле за на обесправениов да му обезбедат доминантен болид за он на крај на подиум да ја качи колешката која успеала во животот како црнкиња. Џизс.

- Дали од тоа дека рекламира моден бренд кој ги дизајнирал наци униформи во втора светска војна.

- Дали од тоа дека Ф1 прави спотови на видеа против расизам, а одржува трки во С.Арабија, Бахреин, Кина и секаде каде парите им се мили.

- Дали од тоа дека 6 возачи со булшит детектор (кои секако не се расисти)  беа покажани со прст од обесправениов кој успут си го офараба болидот црн.

- Дали од тоа дека сега треба и НБА играчите да свиткаат колено во име на борба против расизмот во спорт кој е доминиран од црнци...

Не знам  дали е смешно, патетично или и двете одеднаш, па затоа тука и ќе застанам.
Кој сфати , сфати.
Небитно. :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #427 на: 03 Август 2020, 12:09:35 pm »
Очигледно дека попукаа доста гуми што значи апла тиња бил грипот на крај. А и онака со хард гуми е послаб грипот. И сепак ете испадна дека со +1 питстоп завршија неколку возачи.

Да се охрабреше Албон, Фетел, Хулки и слично кои и онака одеа од поназадна позиција да одат со +1 питстоп и со софт/медиум комбинација ќе имаа свежи гуми постојано и сигурно ќе имаше прелетувања. И шанси за подиум дури, ако се изиграше правилно. Иста тактика од 20 и кусур возачи... Чудесија.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #428 на: 03 Август 2020, 12:46:58 pm »
1. Дап. Tоа е целата порака и се слагам со истата.

2. Не би трошел време на микс од википедија цитати и лични согледувања. Кој гледа во Хамилтон порелевантна персона на тема расизам од Морган Фриман слобдно нека си го закачи на зид. Човекот е роден 1937ма година во Америка, со предци - робови, а обесправениов е ранет со сребрена Мекларен лажичка од пубертет.

3.А на тема Ф1+ расизам пораката е толку хипокритична ( ваљда вака се пишува) што не знам од каде да почнам...

- Дали од тоа дека еден куп безимени (белци) инженери косите им обелеле за на обесправениов да му обезбедат доминантен болид за он на крај на подиум да ја качи колешката која успеала во животот како црнкиња. Џизс.

- Дали од тоа дека рекламира моден бренд кој ги дизајнирал наци униформи во втора светска војна.

- Дали од тоа дека Ф1 прави спотови на видеа против расизам, а одржува трки во С.Арабија, Бахреин, Кина и секаде каде парите им се мили.

- Дали од тоа дека 6 возачи со булшит детектор (кои секако не се расисти)  беа покажани со прст од обесправениов кој успут си го офараба болидот црн.

- Дали од тоа дека сега треба и НБА играчите да свиткаат колено во име на борба против расизмот во спорт кој е доминиран од црнци...

Не знам  дали е смешно, патетично или и двете одеднаш, па затоа тука и ќе застанам.
Кој сфати , сфати.
Небитно. :)

Види, јас не му го бранам правото или му ја намалувам релевантноста на Хамилтон затоа што све му било дадено и бил богат. Имаме многу примери на филантропи кои се борат за разни права и се поборници за правата на одредени загрозени групи: Мелинда Гејтс за правата на жените (не дека некад нејзе ѝ биле ускратени некои права), Боно Вокс за помош на гладните на афричкиот континент (веројатно забораил кога бил гладен последн пат, ако некад бил), Metallica исто така, и ред други луѓе/фирми кои решиле своето влијание во светот, да го искористат да промовираат решавање на некој проблем во општеството.
Не му фали ништо на Бил Гејтс да се бори за подборо здравје во светот од комодитетот на својата фотеља. Тоа не значи дека е вредно да го исмеваме затоа што бил стално богат, а се бори за сиромасите да добијат подобри услови за здравје и хигиена.

Можеби, баш можеби преку оваа иницјатива на Хамилтон ќе излезе некоја добра фондација која ќе има некој позитивен исход. На пример, секогаш кога некој ќе се посомнева на расистичко однесување во Ф1, да си добие соодветна бесплатна правна помош - на пример.... Полека, ќе видиме што ќе испадне. Сега за сега е циркус, но можеби ќе премине во нешто повеќе.

Ти текнуе зошто ги избација „Grid Блокирано“? Мене ужасно ми фалат, а не верувам дека сум сексистички тип... :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #429 на: 03 Август 2020, 12:51:59 pm »
гумите попукаа дека беа ЦРНИ со БЕЛИ ознаки

Black Tyres Matter

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #430 на: 03 Август 2020, 13:08:14 pm »

Ти текнуе зошто ги избација „Grid Блокирано“? Мене ужасно ми фалат, а не верувам дека сум сексистички тип... :)

Од Grid Блокирано почнa, па преку (анти) расизам ќе стигнеме до  gay rights во Ф1 каде првиот геј шофер во Ф1 ќе го натопори на подиум неговиот колега -менувач на гуми  у стилето штикли.

Единстевна еднаквост за која Ф1 треба да се бори е еднакво финансирање на сите тимови, па да видиме кој е кој.

Другово не треба да има место во спортот, музиката , па ни филмот..поготово на на сила какво што беше она клекнувањето во Австрија и покажување со прст на оние кои не го дозволија да им налага некој како да изразат поддршка.

Фреди Меркјури полнеше стадиони како геј уште во 80 тите, а и  цел свет го обожаваше Џордан како црнец.

Чему срањава на Хамилтон само неговите фанови знаат..а ги има се помалку.

« Последно менување: 03 Август 2020, 13:13:32 pm Stratro »

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #431 на: 03 Август 2020, 15:20:34 pm »
За да си  шампион треба и добар болид, секако и да знаеш да возиш и да те сака народ..
Да? Колку поена се добиваат од народното сакање? Ете што ме бунело уствари, ја наивен мислев само позицијата на крајот од трката се брои.  /s

Хамилтон може да освои и 15 титули во Ф1, пак нема да го има респектот како некои други возачи од историјата на Ф1. Истото важи и за Маркез во МотоГП.. ти може да освоиш се', ама без респект кон другите, со плачење, со "лев" карактер- џабе ти е. Не си шампионска крв, карактер и харизма едноставно.

п.с. Нема да најдеш дефиниција на википедија за муабетов. :)

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
« Одговори #432 на: 03 Август 2020, 18:37:25 pm »
Толку хејт за Хамилтон,  мора да има нешто зад ова 😄

Тек 7 ма титула сезонава кога ќе земе, ќе врие во темава.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #433 на: 03 Август 2020, 21:30:29 pm »

Хамилтон може да освои и 15 титули во Ф1, пак нема да го има респектот како некои други возачи од историјата на Ф1. Истото важи и за Маркез во МотоГП.. ти може да освоиш се', ама без респект кон другите, со плачење, со "лев" карактер- џабе ти е. Не си шампионска крв, карактер и харизма едноставно.

Убаво кажано.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #434 на: 03 Август 2020, 22:18:54 pm »
Хамилтон може да освои и 15 титули во Ф1, пак нема да го има респектот како некои други возачи од историјата на Ф1.

Tочно.

Зошто?

Ајде сеа прстот од маусот да се прошета кон челото.

:) Ова дури не е ни погрешно.

2. Ако може објаснување како тоа Морган Фриман е порелевантен во било што од Луис Хамилтон.

А-а, надај се дека ќе добиеш објаснување. Ќе добиеш алузии и преносни значења, како и обично.