Честито на изборот, односот платено-добиено не може да биде подобар!
Какво искуство имаше во процесот на купување во Киа Моторс?
Не те мотаа и правеа будала додека не се откажеш?
Фала за честитките .
Инаку , со Киа Моторс имав сосема коректно искуство , со оглед дека се знаеме подолого време :-) Идејата ми беше старо за ново да направиме , меѓутоа проценката ниска ми се виде , па сам си го продадов Сидот . За другите работи се си беше ОК , јас дадов понуда , они дадоа понуда ...се најдовме на пола пат , ко и секое пазарење :-)
Дај не почнувајте со зошто СУВ и слично. Со свои пари човек и магаре ќе си купи ако тоа му прави мерак.
Со здравје да се вози иначе, потрошувачката ќе падне на 8.5 низ град што се трпи за таа годишна километража. Топ боја, не ми се чекаше за неа иначе истата ќе ја земев.
Со здравје да си ја возиш.
Кој ви е тој најдобар однос вложено/добиено и што добиваш повеќе за парите, освем повеќе лим т.е џип и мотор кој е спор а троши многу ? Опремата денес ја има скоро секој нов автомобил.
Зашто СУВ ... Реално кажано , по планини/терени нема да го возам , највисок терен на кој ќе се качам со него е тротоар некој .
Го земав најмногу заради тоа што имам добро искуство со Киа како бренд (возев Сид 9 години без никаков проблем) , а потоа и заради изгледот , мене барем ми се свиѓаше најмногу од сите други коли кои ги гледав по салоните а кои беа во тој ценовен ранг . За моторот , реков и претходно , со оглед на километражата кој ја проаѓам , не ми се исплаќаше дизел да земам , а турбобензинецот беше поскап за 8-9000 евра .
Секој со своите желби , можности , математики ;-)