Автор Тема: Мојата кола е тапа...!  (Прочитано 230126 пати)

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
Одг: Мојата кола е тапа...!
« Одговори #225 на: 26 Мај 2013, 00:25:35 am »
mojata e tapa troshna greotka  nema oprema nema kojznae so motor ama zatoa e ubava doterana i brka rabota :D eve vi komentar sto se bara  temava :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43718
  • Il Moderatore
« Одговори #226 на: 26 Мај 2013, 00:28:19 am »
Што знам за коментариве за кочниците, баш со италијаните чувството при кочење и дозирањето на силата на кочење ми е многу добро одмерена. И со 147 и со 166 и со Стилото. Пробајте рено меган на пример... катастрофа! Ко` два мода на работа да има - on-off

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7828
  • Плинаш!!!
Одг: Re: Мојата кола е тапа...!
« Одговори #227 на: 26 Мај 2013, 03:00:57 am »
Далеку дека е лошо кочењето кај италијаните, туку работата е во однос на другите коли. Штознам, мене баш ми се допаѓа што е така.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #228 на: 26 Мај 2013, 03:17:16 am »
Jas pa mislam, i Jugo da e, ako kocnicata e pic pec napravena, ke ukopuva i na najmal dodir na pedalata...
Bas eden moj drugar imase 101, gi sreduvale kocnicite, pa posle ukopuvase... ;D Pri kocenje mislis trkalata pozadi tebe ke otidat...

A inace, na Citroen C3, sto go vozam u autoskola, kocnicata ne dava da ja pipnes, moras epten precizno inace rizikuvas da te lupnat od pozadi. Mene cuvstvoto na kocnicata na C3kata, mi e kako on/off... Ali valjda deka ne sum sviknal. A jas naviknat na Jugo i Golf kec, pogodete sto se slucuva... Pri sekoe vozenje na kolata. ;D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #229 на: 26 Мај 2013, 08:52:38 am »
1. Радиус на вртење, 0. На паркинг не можам на прва да паркирам, како почетник се чувствувам.

Заради ова твоето возило е возило со најдинамично управување на преден погон во својата генерација.
Жими миле малио.
Има и други возила со одлични возни динамики, па подобар радиус на вртење имаат.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #230 на: 26 Мај 2013, 11:23:40 am »
Со преден погон од 2002 со суспензија за цивилна употреба, а не доработувана од некоја тјунинг куќа?

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #231 на: 26 Мај 2013, 11:31:59 am »
Grande Punto 1.4 T-Jet

1. Не оди 300
2. Радиус на вртење - сите можат кај Вип кај домот на културата колите од прва полукружно да ги завртат, само јас не...дури и Кугата во гаража, што е џип може да заврти - Битолчани знаат каде
3. Се губеше радиото со порака CANCHECK - сега, фала богу го нема тоа
4. Нема делива задна клупа - старото имаше, ова или е турната целосно, или не
5. Нема осветлување и ладење во фиоката
6. Нема лубално подесување на седишта, барем на возачко да имаше
7. Само возачкото стакло се затвора со клик и малку задржување, совозачкото мораш да држиш за отворање/затворање

Друго не ми текнува, ако ми притекни ќе напишам
I’m so mean, I make medicine sick

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #232 на: 26 Мај 2013, 11:39:44 am »
Jas pa mislam, i Jugo da e, ako kocnicata e pic pec napravena, ke ukopuva i na najmal dodir na pedalata...
Bas eden moj drugar imase 101, gi sreduvale kocnicite, pa posle ukopuvase... ;D Pri kocenje mislis trkalata pozadi tebe ke otidat...

A inace, na Citroen C3, sto go vozam u autoskola, kocnicata ne dava da ja pipnes, moras epten precizno inace rizikuvas da te lupnat od pozadi. Mene cuvstvoto na kocnicata na C3kata, mi e kako on/off... Ali valjda deka ne sum sviknal. A jas naviknat na Jugo i Golf kec, pogodete sto se slucuva... Pri sekoe vozenje na kolata. ;D
При возење не смее да се прават нагли работи, зошто полесно се губи контактот со подлогата. Треба да има транзиција меѓу состојбите.

Јас сум негативно изненаден од кочницата на Линеа и Пунто, зошто се баш он/оф. И тоа не сум го искусил во ниедна дгуга марка.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #233 на: 26 Мај 2013, 11:57:13 am »
ова значи дека канти ви се колите...

на мојата ништо не и фали, не е тапа.. баш си е супер... само ме нервира дека нејке поише од 240 да иде...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #234 на: 26 Мај 2013, 12:06:40 pm »
Со преден погон од 2002 со суспензија за цивилна употреба, а не доработувана од некоја тјунинг куќа?
фокус кец

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #235 на: 26 Мај 2013, 12:12:40 pm »
Бољи? Тешко...

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #236 на: 26 Мај 2013, 12:18:19 pm »
кога излезе многу фален како кола со најдобар хендлинг во класата..... е сеа ако алфата е класа погоре тоа незнам. На тест со чунјеви беше подобар од некој модел на јагуар со 300кс

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3877
« Одговори #237 на: 26 Мај 2013, 13:41:50 pm »
Bad cars can be brilliant! Веројатно едно од мотото на целокупната италијанска авто индустрија.

http://link.brightcove.com/services/player/bcpid775256359001?bckey=AQ~~,AAAAAFwqu7c~,j110uIP_ymoixmMVKmNClLzs02QkyhRF&bctid=1840844426

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2748
  • Слобода или смрт
« Одговори #238 на: 26 Мај 2013, 16:29:36 pm »
ова значи дека канти ви се колите...

на мојата ништо не и фали, не е тапа.. баш си е супер... само ме нервира дека нејке поише од 240 да иде...

Зошто ја нема на сликите од маврово? Премногу е совршена за да се вози заедно со другите смртници од коли? :D

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #239 на: 26 Мај 2013, 17:27:07 pm »

При возење не смее да се прават нагли работи, зошто полесно се губи контактот со подлогата. Треба да има транзиција меѓу состојбите.

Јас сум негативно изненаден од кочницата на Линеа и Пунто, зошто се баш он/оф. И тоа не сум го искусил во ниедна дгуга марка.

Тоа ми се случуваше само првиот ден, сега немам никаков проблем...навика
I’m so mean, I make medicine sick