Автор Тема: Мојата кола е тапа...!  (Прочитано 229732 пати)

Отсутен Djokica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 883
Одг: Мојата кола е тапа...!
« Одговори #1080 на: 01 Јануари 2018, 19:09:43 pm »
Си требал и во темата да пишеш да знаат лигето на што да внимаваат кога би купувале меган
Требало, ама после изгубив мерак за колата, и не ни пишував на темата

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6442
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1081 на: 02 Јануари 2018, 07:28:36 am »
Јас за жал не можам многу да се пожалам од мојата, 2016 и 2017 имам само сменато: предни амортизери, држач на мотор, и свич за рикверц светла, покрај редовните течности и филтри. Не ме има оставено на пат, чук чук, нема потфрлено на палење, а влезе веќе во 16-тата година. 3500 јаска ја платив. Тоа што го имам сменато го немам сменато двапати, можи и дека не возам многу, 44.000 км, 3.5 години.

Отсутен Djokica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 883
« Одговори #1082 на: 02 Јануари 2018, 11:22:54 am »
Јас за жал не можам многу да се пожалам од мојата, 2016 и 2017 имам само сменато: предни амортизери, држач на мотор, и свич за рикверц светла, покрај редовните течности и филтри. Не ме има оставено на пат, чук чук, нема потфрлено на палење, а влезе веќе во 16-тата година. 3500 јаска ја платив. Тоа што го имам сменато го немам сменато двапати, можи и дека не возам многу, 44.000 км, 3.5 години.
Супер, јас тие проблеми шо ги имав, не му пожелувам на никој да му се случат. Година и пол ја поминав со нервози и пари давање :D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #1083 на: 01 Април 2018, 01:05:33 am »
Меган 2 ,1.5дци 2005. купена 2008. продадена 2016 откако пресметав дека ќе бара мин.1000 еврона.
1. Седиште неудобно, ми се темнеше кога требаше подолг пат.
2.Нежна предница два пати средувана, на повидок трето средување ама се спасив.
3. Крцкава, море тропкава шалтабла.
4. Сигурносен појас не се враќа, 100 пати фатен при затварање врата.
5. Брисачи не стартуваат од прва при активирање.
6. Под ветробран каналот за одвод се полни со лисја кои се пикаат во филтер за полен и во цревата за одвод кои се запушуваат па:
Прво: страда вентилатор во кабина,автомат за брисачи.
Второ:нема доволен проток на воздух и треба да се чисти филтер почесто.
Трето: влегува вода во кабина и смрди од теписи на влага.
7. Проблематичен хидрауличен лагер во мењач.
8. Понекогаш не излегува од прва брзина во вожња.
9. Често прегорување сијалички, еднаш два пати годишно.
10. Во копче за отварање гепек влегува вода од некаде и оксидираат контактите и кога највеќе ти треба гепек тој не се отвара.

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6740
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1084 на: 01 Април 2018, 06:52:49 am »
Рено е тешка канта бе. Новиве се опраени на дизајн, убави се можам да речам слободно. Постарите реноа до кај 2010 се само за да банкротираш.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3464
« Одговори #1085 на: 01 Април 2018, 09:30:40 am »
Batko ti so si imal cel set lamela za menuvanje ne ja pravi kolata losa. Isto taka toa so si ja parkiral pod drvja i nikogas ne si ja zacistil pod hauba od lisja ne ja pravi kolata losa. Toa so si staval eftini delovi ili si repariral delovi u prednica isto taka ne ja pravi kolata losa, kako kaj mene za 205 000 kn imam smeneto samo 2 sponi? Da ne e nekoja special edition? Od ova samo mozam da zaklucam deka realen problem imalo samo so svetlata. Drugoto ti e samo od ne redovno servisirabje.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #1086 на: 01 Април 2018, 10:42:34 am »
Batko ti so si imal cel set lamela za menuvanje ne ja pravi kolata losa. Isto taka toa so si ja parkiral pod drvja i nikogas ne si ja zacistil pod hauba od lisja ne ja pravi kolata losa. Toa so si staval eftini delovi ili si repariral delovi u prednica isto taka ne ja pravi kolata losa, kako kaj mene za 205 000 kn imam smeneto samo 2 sponi? Da ne e nekoja special edition? Od ova samo mozam da zaklucam deka realen problem imalo samo so svetlata. Drugoto ti e samo od ne redovno servisirabje.
Прашај го Боби кај што ја одржуваш твојата, каде попушта за да влегуваат лисја. Се чудев тој ми покажа,тоа им е фабричка мана, за фејслифт незнам.
За делови не штедев од аспект на цена,сервисирано редовно, 120.000 поминато.
Инаку sportway edition што и да значи тоа, на око освен штоф на седишта и сив оквир на брзинометар, и можеби покруто потпирање ништо посебно во однос на други.
Не исклучувам дека таква ми била среќата, но по странски форуми исти прикаски и ми дојде преку глава, па не возам југо мајку му.
Заборавив да кажам држач на мотор сменет на околу 90.000.
Да не биде све црно, убаво се држи на пат, ми беше репер при избор на ново возило. Убава звучна изолација, квалитетна боја, убав концепт за рачната, и да не набројувам не е тема

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1087 на: 01 Април 2018, 11:42:01 am »
Меганот ер стварно чудно возило.

Се убаво како концепт, перфекција од мотор и механика, управливост, менувач прецизен, волан исто така прецизен.

Ама колава е тежок аматеризам од некои аспекти. Многу се затнува од лисја, прашина, сопственикот не е крив. СУм имал многу други возила, на ниедно не сум му се смеел вака. Квалитетот на пластиките е ужас, се се крши, крцна, распаѓа. Замисли пластика во кола стара 10 години се рони и распаѓа, бар знаеме дека е биоразградлива. Вентилација се заиња, одвод се затиња, вода тече од сите страни на вратата на гепекот. Многу чудно богами, бара многу внимание, ама не е кола за некој што нема време.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
« Одговори #1088 на: 01 Април 2018, 11:49:46 am »
Никогаш не сум имал проблем на меганот со затнување од лисја. Кога е есен нормално ги тргам каде што има акумулација. Ама дека воланот бил прецизен и менувачот хахаахах. Мислам дека може на менувачот може да му се даде средна оценка ОК е ама ништо посебно а на воланот испод просек дефинитивно.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5550
« Одговори #1089 на: 01 Април 2018, 11:53:00 am »
Јас со една генерација понов еве шеста година немам ни еден од наведените проблеми, едино на 5-та година акомулатор сменав.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1090 на: 01 Април 2018, 11:54:01 am »
Никогаш не сум имал проблем на меганот со затнување од лисја. Кога е есен нормално ги тргам каде што има акумулација. Ама дека воланот бил прецизен и менувачот хахаахах. Мислам дека може на менувачот може да му се даде средна оценка ОК е ама ништо посебно а на воланот испод просек дефинитивно.
Не знам брат ти што си возел. Знам јас што возам па кажувам. Мењачот е како кај спортски GTI. Што да ти кажам, ела свикај комисија и дојди процени. Подобар мењач у живот не сум видел. Нов ГОлф имам, мењачот е истиот.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
« Одговори #1091 на: 01 Април 2018, 12:23:14 pm »
:D

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6740
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1092 на: 01 Април 2018, 12:25:17 pm »
Јас со една генерација понов еве шеста година немам ни еден од наведените проблеми, едино на 5-та година акомулатор сменав.

Од твојот наваму се оправи рено

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #1093 на: 01 Април 2018, 12:41:42 pm »
Не знам како да го наречам местото, има кедер врз кој треба хаубата да задихтува кога е затворена, но тој делот врз кој е поставен кедерот од чуден материјал е изработен и клапнува надоле за едно 5-10 сm. Џабе чистиш одозгора кај решетката за вентилација кога од таму се пикаат ѓубриња

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #1094 на: 01 Април 2018, 13:49:59 pm »
Меганот ер стварно чудно возило.

Се убаво како концепт, перфекција од мотор и механика, управливост, менувач прецизен, волан исто така прецизен.

Ама колава е тежок аматеризам од некои аспекти. Многу се затнува од лисја, прашина, сопственикот не е крив. СУм имал многу други возила, на ниедно не сум му се смеел вака. Квалитетот на пластиките е ужас, се се крши, крцна, распаѓа. Замисли пластика во кола стара 10 години се рони и распаѓа, бар знаеме дека е биоразградлива. Вентилација се заиња, одвод се затиња, вода тече од сите страни на вратата на гепекот. Многу чудно богами, бара многу внимание, ама не е кола за некој што нема време.
Токму така!