Автор Тема: CARclub Тест: KIA Proceed GT  (Прочитано 14543 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
Одг: CARclub Тест: KIA Proceed GT
« Одговори #15 на: 23 Октомври 2019, 23:01:40 pm »
Дали ентериерот на Просид, ја оправдува ценовната разлика од стандардниот Сид Караван? Или до опремата е разликата

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #16 на: 24 Октомври 2019, 00:09:14 am »
Одличен изглед!

Ценава е висока, али си има зошто. Претпоставувам дека за оваа цена кај германските конкуренти пола од опремата од Киава ќе ја добиеш.

@zeroSignal можеш да го споредиш автоматиков на Киа со ДСГ то на VW?

Волку опрема тешко, ама тука се некаде барем директните конкуренти. Golf GTI со 245 коња е 35.171, Octavia RS е 31.200, Hyundai i30N со 255 коња е 34.000, итн.

DSG на VW ми функционира overall подобро. Помазно работи. Ама генерално се сведува на софтверска конфигурација, така да не би бил изненаден ако го испеглаат корејците и нивниот dual clutch down the road. Но сам по себе, DCT менувачот им е одличен, и многу, многу, многу подобар од конвенционалниот аутоматик што го имаа порано.

Колава во ниеден случај не е конкуренција на овие коли. Можеби со обичните верзии ама со спортските не.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #17 на: 26 Октомври 2019, 09:44:59 am »
Вчера пред мене ауди рс6 а пред него оваква киа. Возеа може 5 минути и се гледаше каква мизерна копија е киата, нешто стискаше во меѓувреме и направи еден шатро маневар се додека не се отвори патот и аудито буквално ја силуваше

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #18 на: 26 Октомври 2019, 19:42:29 pm »
Вчера пред мене ауди рс6 а пред него оваква киа. Возеа може 5 минути и се гледаше каква мизерна копија е киата, нешто стискаше во меѓувреме и направи еден шатро маневар се додека не се отвори патот и аудито буквално ја силуваше
malku sporedbava ne ti e na mesto...

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5548
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #19 на: 26 Октомври 2019, 20:09:31 pm »
Ne be, zasto vikas taka.
Pa neli 30k = 100+k?

Samo 4 cilindri imaat razlika, ne mnogu :D
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #20 на: 26 Октомври 2019, 20:10:13 pm »
malku sporedbava ne ti e na mesto...
Дечкото со киата беше влезен во филм дека вози рс6 или панамера караван пошто си мереше муда со него.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #21 на: 27 Октомври 2019, 15:16:53 pm »
Ипак Корола караван со 2.0 моторот гази врз ова ко Америка врз Србија.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #22 на: 27 Октомври 2019, 16:36:40 pm »
Различен им е пристапот. Во секој случај, и тоа ќе улета на тест наскоро.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #23 на: 27 Октомври 2019, 17:02:35 pm »
Различен им е пристапот. Во секој случај, и тоа ќе улета на тест наскоро.
Ако го земеш на тест, ќе читам и ќе плачам пошто по такво циљав, ама Тојота не се добротворна организација.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1132
« Одговори #24 на: 27 Октомври 2019, 17:47:12 pm »
Kia-ва нема да е интересна за малди шанкуриња. Тоа е мое мислење, многу повеќе ќе ги напали Hyndai i30n, vw golf gt,ford rs....А за вака(хихиих) позбилни фамилијарни луѓе, нема да ме придобијат. SKoda rs, за мене со две деца е топ.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #25 на: 27 Октомври 2019, 17:59:48 pm »
Kia-ва нема да е интересна за малди шанкуриња. Тоа е мое мислење, многу повеќе ќе ги напали Hyndai i30n, vw golf gt,ford rs....А за вака(хихиих) позбилни фамилијарни луѓе, нема да ме придобијат. SKoda rs, за мене со две деца е топ.

Како ми мириса, ова ќе да е бајаги посолидно возило од Шкода Октавија РС, со поубави и посовремени материјални и дизајн.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #26 на: 27 Октомври 2019, 18:07:28 pm »
Не е фер да се споредува нов модел, со модел кој е веќе 7 години стар, односно на месец дена од заменување.

Да се стрпиме да ја видиме новата Octavia RS, па да споредуваме. Но имаме на форумов една црна, black on black Octavia RS која јас - субјективно - би ја избрал пред Proceed-от.

Присутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #27 на: 27 Октомври 2019, 18:12:50 pm »
Многу нормално, а за тие што сакаат да возат нешто со интересен дизајн ќе си земат фенси СУВче и тоа е тоа. Киа прават глупости со дизајните место да седнат да дизајнираат една асална кола. А ако прават спортска кола треба да погледнат што прават германците и што сакаат муштериите, мотор со многу тјунинг потенцијал во него и можност за огромни коњажи со минимална инвестиција.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #28 на: 27 Октомври 2019, 18:22:02 pm »
Јас не би се согласил со тебе. Корејците многу, многу добро знаат што прават.

Конкретно, дизајните на KIA мислам дека се одлични, колите им се стварно добри и overall имаат одлична bang-for-buck стратегија. За некои работи се малку олд-скул, ама тоа ми се свиѓа дури.

Корејците многу добро знаат што прават. Не сакаат да ги бркаат германците, барем не за сите модели и сите изведби. Нудат алтернатива, и тоа е добра работа.

Ако споредувам сегашна Kia Proceed, со сегашна Octavia RS караван, би го избрал Просидот. Фејслифтираната Октавија не ми проаѓа.

Присутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #29 на: 27 Октомври 2019, 18:23:48 pm »
Јас не би се согласил со тебе. Корејците многу, многу добро знаат што прават.

Конкретно, дизајните на KIA мислам дека се одлични, колите им се стварно добри и overall имаат одлична bang-for-buck стратегија. За некои работи се малку олд-скул, ама тоа ми се свиѓа дури.

Корејците многу добро знаат што прават. Не сакаат да ги бркаат германците, барем не за сите модели и сите изведби. Нудат алтернатива, и тоа е добра работа.

Ако споредувам сегашна Kia Proceed, со сегашна Octavia RS караван, би го избрал Просидот. Фејслифтираната Октавија не ми проаѓа.

Иде 400+кс само со bolt ons за околу 2000-3000 евра без никакви проблеми?

А и обичниот модел, 6 години после Голф излегува и пак не вреди ни да се спомне во иста реченица со Голфот.