Автор Тема: Mitsubishi ASX 1.8 MIVEC Diesel 2 WD Invite+  (Прочитано 81067 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: Mitsubishi ASX 1.8 MIVEC Diesel 2 WD Invite+
« Одговори #15 на: 19 Февруари 2011, 14:31:39 pm »
http://www.vrelegume.rs/test/mitsubishi-asx/

Блазе си ти ... Го имаш најдобриот Crossover  до сега направен ;)

Абе најдобар не е...ама е многу добар....ќе ти дадам 3 кругчиња кога ќе се видиме ....:P

Хахаха Ја си мислев ќе речеш да се мењаме ;D
Абе нема гајле. Во Април ќе ме нема цел месец ако сакаш ќе ти го оставам вози го...услов е да ми ги вратиш назад барем тркалата и воланот, за другото нема гајле... !!! :) :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #16 на: 19 Февруари 2011, 15:30:36 pm »

Абе најдобар не е...ама е многу добар....ќе ти дадам 3 кругчиња кога ќе се видиме ....:P

Абе нема гајле. Во Април ќе ме нема цел месец ако сакаш ќе ти го оставам вози го...услов е да ми ги вратиш назад барем тркалата и воланот, за другото нема гајле... !!! :) :)

Нешто спомна преска си забележал некои манички, па у сервис ќе видиш дали ќе ги средат ... За што се работи у ствари? Можеш и на ПП, ако не ти е згодно ;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #17 на: 19 Февруари 2011, 15:52:43 pm »

Нешто спомна преска си забележал некои манички, па у сервис ќе видиш дали ќе ги средат ... За што се работи у ствари? Можеш и на ПП, ако не ти е згодно ;D

Не бе нема што да се крие. Ми се раскрцка малку фиоката кај совозачот напред. Возев по коцка бајаги време последниве два пати кога бев на пат па почна на нерманини малку да крцка. Ништо страшно, некој дури не ја ни слушаат кога им кажувам ама јас ја слушам...а ма јас сум за тие работи ептен за нигде. Последниот кога бев Скопје им кажав и ја стегнаа малку и не крцкаше ама сега пак почна по малку.

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #18 на: 19 Февруари 2011, 17:34:07 pm »

hahahahahaaa samo gumite hehehehe kaj ti tekna ova ugly truth.... kola da ne se rasipa.... toa e mana na Japonsko vozilo

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #19 на: 19 Февруари 2011, 19:19:22 pm »

hahahahahaaa samo gumite hehehehe kaj ti tekna ova ugly truth.... kola da ne se rasipa.... toa e mana na Japonsko vozilo

:) :) :) :) Баш така друже.....Гумите да не ми ги преебе да ми ги изгори ми е страв, а зa воланот му реков за да може да ми ја дотера назад.....другото....немет гајле:) :) :) :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #20 на: 19 Февруари 2011, 20:52:17 pm »
Nekoi cel zivot ke biraat kola i na kraj pak ke se zaebat. Ti go zede dizelasov koj sto debitirase na pazarov, i go odbra za merak :)

Ти реков уште од кога, дојди Велес ќе ти дадам да се возиш, ти не идеш. Шо да ти праааам....??? :) :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #21 на: 20 Февруари 2011, 01:58:21 am »
Пак лиги ми праите, а ? ;D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #22 на: 20 Февруари 2011, 02:09:04 am »

Не бе нема што да се крие. Ми се раскрцка малку фиоката кај совозачот напред. Возев по коцка бајаги време последниве два пати кога бев на пат па почна на нерманини малку да крцка. Ништо страшно, некој дури не ја ни слушаат кога им кажувам ама јас ја слушам...а ма јас сум за тие работи ептен за нигде. Последниот кога бев Скопје им кажав и ја стегнаа малку и не крцкаше ама сега пак почна по малку.

[/quote]
Абе и мене ми се раскрцка фиоката, баш така некое педерско грцкање само јас го слушам. И бев во сервис во Бт и таму се живи кретени, ми рекоа само во скопје ова.  А некој ми кажал дека се дешават вакви работи, до механизмот оти нема ниту еден штраф на неа. А јас пак немам време да одам до ск со колата само за тоа..... Ај пиши како се понашаат во МАС за ова? Јас сакам да одам да им ја вратам.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #23 на: 20 Февруари 2011, 08:32:33 am »
Да ви пренесам едно мое искуство со фиока само на Аурис. И кај мене нешто се извитопери фиоката, од едната страна не се затвараше до крај, и имаше некое крцкање.Им кажав во сервис, ја нарачаа, и за недела дена ми се јавија и ја ставија.Кажаа дека уште на неколку коли се случило истото, и не ми земаа пари, под гаранција ми ја сменија.
Така да кажете им и вие, нека не се прават на тошо, сигурно знаат дека овој ако може да се нарече проблем се јавува почесто.Барајте си и вие нови фиоки или начин како би ви ги средиле старите да не крцкаат.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #24 на: 20 Февруари 2011, 10:11:00 am »

Абе и мене ми се раскрцка фиоката, баш така некое педерско грцкање само јас го слушам. И бев во сервис во Бт и таму се живи кретени, ми рекоа само во скопје ова.  А некој ми кажал дека се дешават вакви работи, до механизмот оти нема ниту еден штраф на неа. А јас пак немам време да одам до ск со колата само за тоа..... Ај пиши како се понашаат во МАС за ова? Јас сакам да одам да им ја вратам.
[/quote]

Имам уште една илјадарка да поминам до 10 кг и ќе ја носам на прв сервис. Неделава имам две патувања и ќе ги мавнам уште тие колометриња. :) Tреба на 15 ама сакам да ги скратам сервисните интервали и да правам сервис на 10.
Ќе видам што ќе направат и ќе ве известам. На почеток на март негде планирам да одам.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #25 на: 09 Април 2011, 22:19:16 pm »
Ветив дека ќе кажам што сум напраил на сервис ама заборавив.
Ја однесов на 10.000 иако требаше на 15, по пепорака на многу луѓе.
Од тогаш поминав уште 1.500 плус.
Инаку се ок помина на сервис, ја стегнаа малку фиоката да не крцка, малку и од топлото се управи ама арно е сега.
Напраија и некој апдејт на на софтвер па сега поблиску е бројката на бордот за потрошувачката до реланата . Пред тоа крадеше (покажуваше помалку) а сега тера некој 200 грама фазла од колку што реално троши ама поарно е сепак одколку пред тоа кога покажуваше 5.9 до 6.3 а трошеше 6,7 до максимум 7, зависи каде и како е возена.
Она што НЕ ми се допадна е што ставиле некој си 300 до 400 грама фазла улје во колата после сервисот па ми се запали Check Engine Oil Level на бордот после 500 км и не се угаси додек не извадија малку од уљето.
Не ми беше јасно како некој може да направи таква глупа грешка ама тоа е тоа.
Инаку се на се во целост сум задоволен од услугата во МАС. Услужливи се нема што, слушаат што ќе им кажеш и се трудат да го одстранат проблемот.
Сервисот ме кошташе 12.300 денари ако не се лажам.
Она што забележав после првиот сервис е дека се смени звукот на моторот малку и дека потрожувачката порасна за некои 0,2 до 0,3 литри на 100.
Зошто ....ај донт ноу...???
« Последно менување: 09 Април 2011, 22:21:47 pm Sportex »

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #26 на: 09 Април 2011, 22:32:15 pm »
Siguren sum deka nemozis da izmeris razlika vo potrosuvacka od 200 g. Tuka treba naucen pristap vo problematikata. No, me cudi sto ti se smenil zvukot na motorot, na podobro ili poloso? Kako zvuci sega, kavko maslo ti stavija?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #27 на: 09 Април 2011, 22:38:21 pm »
Siguren sum deka nemozis da izmeris razlika vo potrosuvacka od 200 g. Tuka treba naucen pristap vo problematikata. No, me cudi sto ti se smenil zvukot na motorot, na podobro ili poloso? Kako zvuci sega, kavko maslo ti stavija?

Па можам да ти кажам затоа што апсолутно секогаш го полнам резервоарот до крај (до капаче) и се на истата бензиска. Секогаш гледам колку сум поминал, коку е просек и колку излегува спрема наточеното. Последните 2 пати (тоа е после сервис) покажуваше (7,1 на бордот а спрема наточеното излезе 6.8 а последниот пат покажа 7,4 а беше точно 7. Значи прво бордот надпишува малку а второ...најголема забележана потрошувачка од полнење на полнење ми беше 6.8 а сега веќе оди кон 7.
« Последно менување: 09 Април 2011, 22:40:02 pm Sportex »

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #28 на: 02 Јуни 2011, 15:22:30 pm »
Фала, фала да ти се врати...;D

« Последно менување: 02 Јуни 2011, 15:27:04 pm Sportex »

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1815
« Одговори #29 на: 27 Јуни 2011, 19:19:26 pm »
Слики од Собир #5 - Етно Село, Св. Јоаким Осоговски 26.06.2011

Never drive faster than your Angels can fly.