Автор Тема: Антивирус  (Прочитано 36490 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10944
  • 430i
Одг: Антивирус
« Одговори #60 на: 12 Декември 2011, 14:39:56 pm »
Е дупиш сеа, на сите им чини тебе не ти чини. Ај кажи зошто?
Јас откако го ставив не ни приметувам дека имам нешто ставено, ни реклама, ни замарање со апдејти ни слично. Едно тројанче фати (кое Авирата не го регистрираше) и тоа е тоа.
:) Мора во нешто да е послаб од останатите. Иначе зошто би купувал Фолксваген кога можам Хундаи така?
Ако есеншалс е супер, како тогаш сите други опстануваат и нивните производи чинат пари? Зошто Мајкрософт не го вгради есеншалс во Windowsot и да заврши прекрасна работа?

Значи нечини зошто не се наплаќа. Се додека не откријам кај е послаб од другите тешко дека пак ќе дадам пари за антивирус. Користев Битдифендер, лиценциран од Анхоч, не ми се свиѓаше колку ресурси зафаќа и знаеше при скенирање да заглави.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #61 на: 12 Декември 2011, 15:19:15 pm »
А сте пробале ли Panda Cloud Antivirus Free?
Скенира како што скенираат и сите други ама има опција сомнителните фајлови да ги праќа во Cloud и таму да се анализираат и вратат резултати во рок од 30 секунди. Јас иначе тестирам бајаги антивируси пошто и работата ми е таква, нон стоп добивам компјутери за сервисирање, многу од нив виросани до бесвест. Панда на времето пред 5-6 години беше прекрасен антивирус. Баш ме интересира сега како ќе се покаже.

Microsoft Security Essentials од сите до сега што сум ги тестирал бил најслаб, во друштво со Immune, и NOD32. Затоа на главниот компјутер имам Symantec Endpoint Protection како „цар на антивирусите“ и тој ми е „некаков“ репер за другиве што ги тестирам.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #62 на: 12 Декември 2011, 15:26:01 pm »
Колку сум љубител на клаудот како нов модерен поим во инфроматикава :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #63 на: 12 Декември 2011, 15:29:23 pm »
I jas. Себе си се сметам за пионер во областа на клауд решенија тука локално низ Македонијава. Прв пат направив клауд на Windows 2000 Advanced Server vo 2003-ta godina mislam. Тогаш шерував SQL инстанци на мој сервер преку диал-уп за фирми кои немаа сервер или кои беа во фаза на набавка на сервери. И тоа се рачуна како клауд. Понатаму Промес и Пеко работеа на мој клауд по речиси цела година додека траеше имплементација на ERP решенија кај нив.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #64 на: 12 Декември 2011, 15:31:51 pm »
I jas. Себе си се сметам за пионер во областа на клауд решенија. Прв пат направив клауд на Windows 2000 Advanced Server vo 2003-ta godina mislam. Тогаш шерував SQL инстанци на мој сервер преку диал-уп за фирми кои немаа сервер или кои беа во фаза на набавка на сервери. И тоа се рачуна како клауд.

Денес све се рачуна за клауд :D Си качил слика на гугл пикаса - КЛАУД, си пишал нешто на форум, ма јок, си објавил во клудот... си напраил он-лајн презентација за некоја компанија - клауд паблишинг... Фак коа ќе не посере некој град и олуја од тоа клаудот коа ќе натежне - кај ќе се криеме не знам :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #65 на: 12 Декември 2011, 16:01:36 pm »
Е дупиш сеа, на сите им чини тебе не ти чини. Ај кажи зошто?
Јас откако го ставив не ни приметувам дека имам нешто ставено, ни реклама, ни замарање со апдејти ни слично. Едно тројанче фати (кое Авирата не го регистрираше) и тоа е тоа.
:) Мора во нешто да е послаб од останатите. Иначе зошто би купувал Фолксваген кога можам Хундаи така?
Ако есеншалс е супер, како тогаш сите други опстануваат и нивните производи чинат пари? Зошто Мајкрософт не го вгради есеншалс во Windowsot и да заврши прекрасна работа?

Значи нечини зошто не се наплаќа. Се додека не откријам кај е послаб од другите тешко дека пак ќе дадам пари за антивирус. Користев Битдифендер, лиценциран од Анхоч, не ми се свиѓаше колку ресурси зафаќа и знаеше при скенирање да заглави.

Antifishing модот знае да замара. Углавном нема некој посебни барања.

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3803
  • Боинг 747
« Одговори #66 на: 12 Декември 2011, 18:02:03 pm »

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2202
« Одговори #67 на: 18 Март 2012, 10:50:47 am »
Екипо имам еден проблем.

Од пред некој ден емаилот не можам да го отворам,значи најнормално куцам ид и пасворт и ми кажува дека нема таков ид,дали сакам да отворам емаил со таков ид,и само од домашниот компијутер ова ми го кажува.Од мобилниот,од компијутерот на работа емаилот се отвора без проблем.
Маилот е на јахоо,гмаилот,фб и сите други рабвоти поврзани со пасворди си се отвораат без проблем освен маилот на јахоо.

Дали е некој црв......
Чаре???
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7239
« Одговори #68 на: 18 Март 2012, 15:37:18 pm »
да ги очистиш колачињата, и целосна историја на browser-от?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #69 на: 18 Март 2012, 15:59:19 pm »
Пробај она Томи што ти вика а башка пробај и со друг browser бидејќи броусерите што ги користиш може имаат примено некоја блеклиста накоја е твојот акаунт.

Исто така провери го следново: направи search локално на компјутерот за фајл поиме hosts без екстензија. би требало да се наоѓа во c:\windows\system32\drivers . Ќе го отвориш фајлот со notepad и ќе видиш на крајот од документот дали имаш 2 адреси или повеќе адреси. Ако има повеќе адреси ќе видиш дали таму т исе наоѓа името на адресата на маилот. Ако се наоѓа таум треба да го избришеш и да го сејвираш фајлот.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2202
« Одговори #70 на: 18 Март 2012, 17:18:14 pm »
Ни со хромот ни со мозилата не сака да се отворе маилот.Ке видам можно е формат да му направам на комп.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 470
« Одговори #71 на: 19 Март 2012, 11:05:57 am »
А сте пробале ли Panda Cloud Antivirus Free?
Скенира како што скенираат и сите други ама има опција сомнителните фајлови да ги праќа во Cloud и таму да се анализираат и вратат резултати во рок од 30 секунди. Јас иначе тестирам бајаги антивируси пошто и работата ми е таква, нон стоп добивам компјутери за сервисирање, многу од нив виросани до бесвест. Панда на времето пред 5-6 години беше прекрасен антивирус. Баш ме интересира сега како ќе се покаже.

Microsoft Security Essentials од сите до сега што сум ги тестирал бил најслаб, во друштво со Immune, и NOD32. Затоа на главниот компјутер имам Symantec Endpoint Protection како „цар на антивирусите“ и тој ми е „некаков“ репер за другиве што ги тестирам.

i sega sto ke predlozis za free antivirus :)
Fiat Grande Punto & Fiat Stilo

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #72 на: 19 Март 2012, 12:34:18 pm »
AVAST Free! Дефинитивно најдобар.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #73 на: 19 Март 2012, 19:32:44 pm »
Првиот што го имав беше нод 32 кога го земав пс то, па закачим еден куп вируси немаше лиценца за абдејт.
После ставање Аваст 4,8 хоме верзија со лиценца 3 години без проблеми, сеа Аваст интернет сеќјурити со лиценца си врши работа.

4 год. презадоволен од Авастот.

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #74 на: 29 Мај 2012, 22:58:46 pm »
Касперски е сосема добар за цената, а и АВГ не е лош. Најдобра опција е да се најдат тројца кои сакаат лиценциран антивирус и да си ја поделат вкупната ценa на третина. Околу 600-700 ден. иди лиценца за една година. Јас така го користам касперски веќе втора година и можам да речам дека во голема мера задоволува. Исто така доста добар програм е Malwarebytes...
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!