Автор Тема: Project VW Corrado  (Прочитано 26370 пати)

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
  • It ain't GTI if it's not 16V
Одг: Project VW Corrado
« Одговори #60 на: 02 Април 2020, 22:55:32 pm »
Пред некое време набавено е MOMO волан кој е претапациран од @Deno, а начелно беше во сопственост на @darko mk5 и сега чека монтирање во корадото штом се набави главина за истото.

Исто така бидејќи корадата се познати по тоа што имаат доста лоши фарови кај мене се инсталирани лупи, но самите куќишта внатре изгледаат доста лошо и тука ми се крши филмот. Разгледувам неколку опции за подобрување или промена на истите. Би сакал да останат што поблиску до оригиналот но во таков случај ако имате некој предлог кој може да ги прехромира леките од фаровите секоја информација е добредојдена.

Опција 1: Фабричкиот изглед но со жолта позиција.

Опција 2: Како возачкиот фар на сликата подолу, а тоа е дупли фарови во фабричкото куќиште од фарот со проѕирно стакло без текстура.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7061
  • хаУс мајстор
« Одговори #61 на: 02 Април 2020, 23:22:18 pm »
Првата слика ако јас се прашувам. Втората влече накај Чаир.

Отсутен andrej_111

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 551
« Одговори #62 на: 02 Април 2020, 23:29:14 pm »
И јас гласам за првата :)
Aus Liebe Zum Automobil...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17497
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #63 на: 03 Април 2020, 00:22:58 am »
Првата слика би јас. Ако не можеш да најдеш некој што ќе ги прехромира, задржи ги лупите поради снопот што го даваат а самиот рефлектор (после убава припрема секако) може да се исфарба со оние „хром“ спрејовите, зошто нели и онака нема да се користи.

Тоа би му дошло нешто како OEM+ ;D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #64 на: 03 Април 2020, 08:11:18 am »
1.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2608
  • Custom made interiors
« Одговори #65 на: 03 Април 2020, 09:29:15 am »
Ова со воланиве излезе како поговорката: не за кого е речено туку за кого е печено.  :D

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #66 на: 03 Април 2020, 17:16:00 pm »
@Deno ти кога ги правиш ме имаш мене на ум изгледа хахахаха.

Инаку и јас сум за првата опција ама кај мене хромот е целосно паднат и бела е пластиката и моментално позицијата ми е исклучена да не свети, а со тие хром спреј незнам колку ќе заврши работа. Половни тешко се наоѓаат и да се најдат ќе бидат во слична состојба.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #67 на: 03 Април 2020, 17:57:11 pm »
@Deno ти кога ги правиш ме имаш мене на ум изгледа хахахаха.

Инаку и јас сум за првата опција ама кај мене хромот е целосно паднат и бела е пластиката и моментално позицијата ми е исклучена да не свети, а со тие хром спреј незнам колку ќе заврши работа. Половни тешко се наоѓаат и да се најдат ќе бидат во слична состојба.
Јас при вадење го оштетив хромот во штопот, после ставив од хром спрејот на дупли-колор, ама само сив е, го нема хром ефектот.
Како што читав прво треба два слоја сјајна црна боја, па после хром спреј, ама пак не верувам дека ќе виде трајно решение.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7061
  • хаУс мајстор
« Одговори #68 на: 03 Април 2020, 18:41:21 pm »
@InSides мислам дека хромираше нешто, ако знае нека помогне.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2608
  • Custom made interiors
« Одговори #69 на: 03 Април 2020, 20:38:55 pm »
За да биде трајно пробај со температурен спреј.
Ако е основата пластика истругај со 600-800 на вода и после една рака пластик прајмер и боја.
Мада чим има лупа нема ни да загрева.
Само да се исчисти убаво хромот и да се исфарба убаво незнам зошто не би било трајно.

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #70 на: 03 Април 2020, 22:11:29 pm »
Лупата е биксенон, средно и долго е на иста лупа, а кај позицијата пластиката е бела веќе наместо хром и само од таа сијалица не верувам дека ќе има проблем со температура.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #71 на: 03 Април 2020, 22:15:50 pm »
Ова со воланиве излезе како поговорката: не за кого е речено туку за кого е печено.  :D

so tesko srce se prostiv od volanot ama ednostavno se gubese vo enterierot. Vaka kje ima uste eden srekjen korisnik i podobro e da se vozi otkolku da stoi vo nekoja kutija i samo da kazam deka imam volan :)

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 857
  • ...кад звизде шурикени.
« Одговори #72 на: 04 Април 2020, 10:11:24 am »

Додека трае ситуацијава со social distancing, проблематично, но не и невозможно.

Услуга прави (правеше) Брако од Велес. Но имаа пред некој месец реорганизација па да видиме дали се уште примаат услуги за хромирање. Во секој случај, покрај добра подготовка на парчињата, мора да има прво процес на (1) никлување под хромот, па (2) хромирање. За да нема пробив на слојот хром и да се задржи униформноста.

Инаку, се обидував да најдам и други алтернативи низ државата, ама не успеав. Некој само пониклува, некој лаже, некој избегава итн.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7055
« Одговори #73 на: 04 Април 2020, 10:24:55 am »
 1 слика, нема дилема тука.
Корадото изгледа ептен мадафака.

Гледам во Струмица ептен интересни проекти терате, клаберот со Поршето, ти со Корадото.

Само со ум возење.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #74 на: 04 Април 2020, 10:27:35 am »

Додека трае ситуацијава со social distancing, проблематично, но не и невозможно.

Услуга прави (правеше) Брако од Велес. Но имаа пред некој месец реорганизација па да видиме дали се уште примаат услуги за хромирање. Во секој случај, покрај добра подготовка на парчињата, мора да има прво процес на (1) никлување под хромот, па (2) хромирање. За да нема пробив на слојот хром и да се задржи униформноста.

Инаку, се обидував да најдам и други алтернативи низ државата, ама не успеав. Некој само пониклува, некој лаже, некој избегава итн.
Брако ги прави и подготовките или само финалното хромирање?

Фаровите од Симката плачат за реставрирање :)