Автор Тема: Преставен новиот Fiat Sedici за 2012 година  (Прочитано 12761 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8952
Одг: Преставен новиот Fiat Sedici за 2012 година
« Одговори #30 на: 18 Ноември 2011, 10:23:35 am »

а изгледа тоа малото рипнало едно буквиче з'ш seidici=16 :D

http://translate.google.com/#en|it|sixteen%0A

http://translate.google.com/#en|it|sixteen%0A

Не си ми јасен овој пат :) Sedici e 16, Sei e 6, Seidici - таков збор нема на италијански.

признавам моја грешка, незнма зошто ама ептен бев убеден дека постои како seidici не сум пофторил :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #31 на: 18 Ноември 2011, 11:03:49 am »
Што е со цениве Куоре? Мислам да се разбереме СХ4 иде за 12.000 стокмен, а за 15.000 е најнапукан на свет со опрема...
https://onie.butur.us/cenovnik/suzuki-sx4-2011-11-04.pdf

Цените се катастрофа. Имаат продадено НОНДИЧИ ;D ;D ;D

Леле види ги ми ја посредуваат колата со воа Лајново Fiat Gomnici...ццццц!

Се слагам, но мора да констатирам, вистински вљубеник во овој тип на возила пре би купил Фиат Седичи бидејќи нуду 4X4 за многу помалку пари во споредба со А ЕС ИКС.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43709
  • Il Moderatore
« Одговори #32 на: 18 Ноември 2011, 11:40:38 am »
Што е со цениве Куоре? Мислам да се разбереме СХ4 иде за 12.000 стокмен, а за 15.000 е најнапукан на свет со опрема...

Мислам дека вчера на реклама на ТВ видов дека Седичи (целосно опремено) го даваат за 11.000 во АутоСК и Гранде Пунто и Линеа исто така.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #33 на: 18 Ноември 2011, 12:44:45 pm »

Цените се катастрофа. Имаат продадено НОНДИЧИ ;D ;D ;D

Леле види ги ми ја посредуваат колата со воа Лајново Fiat Gomnici...ццццц!

Се слагам, но мора да констатирам, вистински вљубеник во овој тип на возила пре би купил Фиат Седичи бидејќи нуду 4X4 за многу помалку пари во споредба со А ЕС ИКС.

И шо со 4 x 4 ???

За што ти е....овци ли планираш да пасеш со ФИАТ ГОМНИЧИ 4 x 4?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #34 на: 18 Ноември 2011, 12:49:49 pm »
Дечки, дај бе немојте во секоја тема, стварно нема потреба.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #35 на: 18 Ноември 2011, 12:51:05 pm »
Дечки, дај бе немојте во секоја тема, стварно нема потреба.

Абе ај сеа ко децата мали да не се праиме...ама прв се задева наставниче, шо да му правам! ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #36 на: 18 Ноември 2011, 14:51:26 pm »
Да не се расправаме кој прв почнал бидејќи кој сака да види многу лесно може да ги разлиста постовите, бај д веј си имаме милион теми каде може да си искажеме "симпатија". :D

Јас под СУВ подразбирам возило кое има теренски способности. Само ради тоа некогаш би се одлучил да купам возило од оваа класа од проста причина што не е практично за секојдневно ебавање за низ град, за таа намена до 20 000 € има одлична понуда од сите производители во компактната класа, па дури и во средна ниска класа, со одлична моторизација, комфорт и квалитет.

Јас сум љубител на СУВ возила од овој калибар бидејќи некогаш едноставно имам желба да скренам од патот до одредена дестинација и да уживам во моќта која ја нуди 4x4, па макар било тоа и низ ниви :D . Од друга страна мрзам гломазни СУВ возила, без разлика од која марка се.

Cuore Sportivo OFF ROAD ;D ;D ;D ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #37 на: 18 Ноември 2011, 14:55:32 pm »
Да не се расправаме кој прв почнал бидејќи кој сака да види многу лесно може да ги разлиста постовите, бај д веј си имаме милион теми каде може да си искажеме "симпатија". :D

Јас под СУВ подразбирам возило кое има теренски способности. Само ради тоа некогаш би се одлучил да купам возило од оваа класа од проста причина што не е практично за секојдневно ебавање за низ град, за таа намена до 20 000 € има одлична понуда од сите производители во компактната класа, па дури и во средна ниска класа, со одлична моторизација, комфорт и квалитет.

Јас сум љубител на СУВ возила од овој калибар бидејќи некогаш едноставно имам желба да скренам од патот до одредена дестинација и да уживам во моќта која ја нуди 4x4, па макар било тоа и низ ниви :D . Од друга страна мрзам гломазни СУВ возила, без разлика од која марка се.

Се сложувам. Но го разбирам седичи и СХ4 повеќе заради цената која ја нудат за колку-толку пристојно возило за низ град (и околината) ако е потребни малку излегуванје од патот каде немора 4х4. Иако досега системите на сузуки за 4х4 се одлични и не покачуваа потрошувачка многу.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #38 на: 18 Ноември 2011, 15:04:34 pm »
Еве едно интересно „Sedici“ :)

A race car with some panels intended to resemble the SX4 called the 'Suzuki SX4 Hill Climb Special' with 910 hp was used at the 2011 Pikes Peak International Hill Climb. It is the current record holder with a time of 9:51.278.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #39 на: 18 Ноември 2011, 15:11:37 pm »

Cuore Sportivo OFF ROAD ;D ;D ;D ;D

Ти ако подразбираше нешто немаше тоа коцката да ја возиш шо троши како да има 4 X 16 погон!

Туку ај да не ги масираме луѓето!

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7826
  • Плинаш!!!
« Одговори #40 на: 18 Ноември 2011, 16:15:50 pm »
Мислам дека вчера на реклама на ТВ видов дека Седичи (целосно опремено) го даваат за 11.000 во АутоСК и Гранде Пунто и Линеа исто така.
Да да 11.000 е сега имаат некој попуст на сите возила на Фиат

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #41 на: 18 Ноември 2011, 16:33:27 pm »

A race car with some panels intended to resemble the SX4 called the 'Suzuki SX4 Hill Climb Special' with 910 hp was used at the 2011 Pikes Peak International Hill Climb. It is the current record holder with a time of 9:51.278.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Само што освен името, друго нема допирни точки со моделот во продажба (без разлика дали е Сузуки или Фиат :)). Хјундаи го има Genesis Coupe RMR (Rhys Miller Racing) за Pikes Peak, и за име Божје, Dacia годинава имаше свој конкурент на Pikes Peak, ама нити Хјундаито, нити Дачијата спремани за Pikes Peak, имаат доволен број на допирни точки со она што се продава во салоните :) (како што е случај со било кои возила спремани за ваков вид на натпревари).

П.С. Сум го возел ова, многу е ненормално!

На DiRT 3 :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #42 на: 18 Ноември 2011, 16:39:11 pm »
Добар бандаж :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #43 на: 18 Ноември 2011, 17:52:54 pm »

http://1.bp.blogspot.com/_SpSBliI2Ye8/THQVrsIc8jI/AAAAAAAABnI/boG9955k0Vk/s800/2010+Suzuki+SX4+Racing+Car+for+Hill+Climb+Edition+2.jpg

Само што освен името, друго нема допирни точки со моделот во продажба (без разлика дали е Сузуки или Фиат :)).

Затоа во наводници го ставив името :)  Само предните фарови се земени, друго ни „S“ нема ни од SX ни од Sedici :D

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3803
  • Боинг 747
« Одговори #44 на: 20 Ноември 2011, 02:07:45 am »
Темава некако се испомеша со Сузики или така ми се чини????