Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1297402 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #255 на: 17 Октомври 2011, 00:47:16 am »
Ова е со зимски гуми НАЗАД! Што не важи за 95% од возлиата во МК.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20625
« Одговори #256 на: 17 Октомври 2011, 00:54:18 am »
Big deal...

Во наши услови, пошто претежно се возат коли со преден погон, ќе ти бега задницата у кривина... At least you won't see the tree that kills you...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен olikomerc

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 247
« Одговори #257 на: 17 Октомври 2011, 00:54:36 am »
на задните гуми ми пишува RADIAL ?
fb.com/olikomerc

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #258 на: 17 Октомври 2011, 00:54:48 am »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20625
« Одговори #259 на: 17 Октомври 2011, 00:58:09 am »
на задните гуми ми пишува RADIAL ?

Тоа го означува начинот на „плетењето“ на гумата, односно самата изработка... Не ти прави разлика при избор зимски/летни.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #260 на: 17 Октомври 2011, 01:04:06 am »
Ја колку знам сеа сите гуми за патнички возила се радијални ;) Товарните имаат дијагонални ...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8870
« Одговори #261 на: 17 Октомври 2011, 08:01:29 am »
ако не ти се даваат многу пари стави си само напред, па идната година уште 2 ке си докупиш многу луге возат така ако има снег и со зимски и без зимски ке си возиш внимателно и тоа е тоа

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11734
  • Архитект
« Одговори #262 на: 17 Октомври 2011, 10:37:43 am »
Абе ти ако сакаш можиш да ставиш и на 1 тркало само.
Ама овде кажува Џиџи кои се последиците. Што ако имаш само 2 напред.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #263 на: 17 Октомври 2011, 10:41:38 am »
абе ако немаш доволно кеш ке ти биде од помош, за нашите градски услови ако “изненадно“ падне снег во зима, пошто стално ги изненадува снегот, дури зачистат ке ти завршат работа а после си возиш нормално, јас возев со летни гуми 4 години претходно па не се лизгав по улици.
Има разлика точно ама сега зборуваме ако немаш доволно за да опнеш 4.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #264 на: 17 Октомври 2011, 10:56:45 am »
абе ако немаш доволно кеш ке ти биде од помош, за нашите градски услови ако “изненадно“ падне снег во зима, пошто стално ги изненадува снегот, дури зачистат ке ти завршат работа а после си возиш нормално, јас возев со летни гуми 4 години претходно па не се лизгав по улици.

И јас исто, и САМО ЕДНАШ лизнав и си направив штета од 4 сета зимски гуми - од тогаш, лето - летни, на снег - зимски.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #265 на: 17 Октомври 2011, 10:59:51 am »

И јас исто, и САМО ЕДНАШ лизнав и си направив штета од 4 сета зимски гуми - од тогаш, лето - летни, на снег - зимски.

јас па само што ставив зимски гуми наредниот ден еден се лизна и ми ја поднови колата со нов заден браник кој и така беше испогребан :D
« Последно менување: 17 Октомври 2011, 11:00:46 am velestrumf »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #266 на: 17 Октомври 2011, 11:41:41 am »
Муабетот е што јас лизгав со 20км/ч, на мраз, а тој пред мене исто си лизгаше, ама него му заврши мразот, па фати на првото голо асфалтче и застана. А јас да имав зимски, немаше да му се набијам со браник/хауба/фар/крило така здраво со 20-тина на саат... барем брзината ќе беше помала, а со тоа и штетата.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7049
« Одговори #267 на: 17 Октомври 2011, 12:20:39 pm »
Затоа, или зимски гуми и внимателно возење или кога има снег колата (со летни) нека си биде во зимски сон ;D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #268 на: 17 Октомври 2011, 12:39:22 pm »
Затоа, или зимски гуми и внимателно возење или кога има снег колата (со летни) нека си биде во зимски сон ;D

па ете како шо гледаш може ти да имаш ама тој позади тебе ке нема :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #269 на: 17 Октомври 2011, 14:51:03 pm »

па ете како шо гледаш може ти да имаш ама тој позади тебе ке нема :D

Кога нема тој позади мене, направената штета ја плаќа осигурување. Ако немам јас, штетата - неколкукратно поголема од зимски гуми кои се возат 4-5 сезони, си ја плаќам сам. Така да - зимски на сите 4 за мене, штом падне првиот снег по котлините :)