Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1482537 пати)

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #5805 на: 08 Ноември 2016, 20:45:03 pm »
Абе за овој дивеч во МК златен Нексен и Тигар нишо поЌе.

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1037
« Одговори #5806 на: 09 Ноември 2016, 06:24:28 am »
Иако прашањето е до Саше, ја ќе ти одговорам за моите WR D3 - еве веќе четврта сезона ќе ги возам, не се нешто многу потрошени, али па не се ни нешто многу возени. Нека имаат поминато вкупно околу 15.000 км.

Денес ќе има промоција на WR A3, зимски гуми наменети за спортски возила. Хауевер, ако ти улетуваат WR D4 за океј цена, можам од искуство со задоволство да ги препорачам.
Kade e promocijata?

На саем, ама затворена промоција е, за медиуми. Како и да е, Нокиан се добри гуми. Секако дека има подобри, ама за цената се меѓу бест-бај.
И ја сум со Зеро за бест бај, дефинитивно.... не штедете на гуми тоа е нај нај важното нешто на автомобилот. Штедев и јас па од искуство зборам, возев некои срања како Матадор и Гиславед, сеа возам Сава па што знам за зимска се подобри Нокиан.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #5807 на: 09 Ноември 2016, 08:44:55 am »
Колку ли се веродостојни тестовиве

http://www.autoexpress.co.uk/accessories-tyres/93097/winter-tyres-test-20162017-best-tyre-brands-and-uk-prices-compared

Од тестов испадна Нокиан оллсизон подобар од зимскиот брат,
и ај сега...  ???

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #5808 на: 09 Ноември 2016, 11:15:19 am »
Вчера бевме на презентација на новите Nokian WR A4 - зимски гуми наменети за поспортски возила. Од она што го видовме (нормално дека си ги испофалија сопствените продукти) гумиве би требало да се стварно добри. Од моето искуство со WR D3, немам зошто да се сомневам.

http://www.carclub.mk/2016/11/09/novite-nokian-wr-a4-zimski-pnevmatici-vetuvaat-sportsko-upravuvanje-i-odlicni-performnasi-vo-zimski-uslovi/

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #5809 на: 11 Ноември 2016, 10:10:29 am »
Ај да да повторам.

Ноќијан НИКАД ВИШЕ.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #5810 на: 11 Ноември 2016, 10:55:18 am »
Ај да да повторам.

Ноќијан НИКАД ВИШЕ.
Сиромавиот и скржавиот плаќаат дупло.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #5811 на: 11 Ноември 2016, 11:05:04 am »
фин муабет
ништо не разбрав

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #5812 на: 11 Ноември 2016, 15:20:07 pm »
Ај да да повторам.

Ноќијан НИКАД ВИШЕ.

ЛАЈК

И јас размислувам исто, прилично нова гума од поскапите модели со нецели 10.000 поминати км ми пукна на автопат сама од себе на брзина од околу 160 км/ч. И се тоа се случуваше во една вукојебина во Турција во 02 саат по полноќ.
Абе колку сака нека се добри и фалени по тестови, пре би купил половни Тигар отколку било какво нови Нокиан.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #5813 на: 11 Ноември 2016, 18:19:47 pm »
Штознам, трета сезона ќе им биде на nokian wrd3. Возени се најчесто околу 150 км/ч па не сум се утепал до сега, возени во периодот на законската обврска. (Се надевам нема да ми го цитирате постов со лоша причина ;D). Добар грип на суво и на снег.

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #5814 на: 11 Ноември 2016, 19:22:24 pm »
Ај да да повторам.

Ноќијан НИКАД ВИШЕ.

ЛАЈК

И јас размислувам исто, прилично нова гума од поскапите модели со нецели 10.000 поминати км ми пукна на автопат сама од себе на брзина од околу 160 км/ч. И се тоа се случуваше во една вукојебина во Турција во 02 саат по полноќ.
Абе колку сака нека се добри и фалени по тестови, пре би купил половни Тигар отколку било какво нови Нокиан.
Se mi izgleda deka ne doobjasni ubavo.
Dali toa pukanje na guma ti se sluci koga odese ili se vrakase od odmor vo Turcija?

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
Одг:
« Одговори #5815 на: 11 Ноември 2016, 19:49:10 pm »
Секој си пренесува субејктивни искуства. Моите искуства со WR D3 се повеќе од задоволителни.

Уште да не ме мрзи да ги извадам тркалата од подрум и да отидам да ги сменам...

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #5816 на: 11 Ноември 2016, 20:14:57 pm »
Ако сакаш ќе одам јас да ти ги сменам не е проблем :D

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1037
Одг:
« Одговори #5817 на: 12 Ноември 2016, 06:12:58 am »
Али нај јак момент е кога ќе купи некој кола со 140кс па нагоре што кошта над 6000-7000 евра и ќе стави 16ка или 17ка онака да ја личи да го испуни полумесецот  и "помалце да троши" (А појма нема која цена се гумите важно слушнал дека е боље поголем бандаж) и оп нешто друго наместо гума :))) врвот... Ако купувате бесни коли осигурајте се да се задржите на патот, не е работата само да се дава гас. Не земајте Нокиан на стариот 15ка или 16ка бандаж земете си боље Нексен, Тигар или Матадор со по големи бандажи за тие пари по стабилна ќе е колата :)  :)  :)
« Последно менување: 12 Ноември 2016, 06:26:58 am deksa »

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #5818 на: 12 Ноември 2016, 08:19:07 am »
Ај да да повторам.

Ноќијан НИКАД ВИШЕ.

ЛАЈК

Se mi izgleda deka ne doobjasni ubavo.
Dali toa pukanje na guma ti se sluci koga odese ili se vrakase od odmor vo Turcija?
Na vrakjanje, ali sto toa ima vrska, pukna zidot na prilicno nova letna guma, koja bese zadna vo slucajot. Napred vozev kontinental, tie gajle nemaa uste nekolku pati do istanbul i nazad.

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #5819 на: 12 Ноември 2016, 16:59:56 pm »

Na vrakjanje, ali sto toa ima vrska, pukna zidot na prilicno nova letna guma, koja bese zadna vo slucajot. Napred vozev kontinental, tie gajle nemaa uste nekolku pati do istanbul i nazad.
Posto ovde stanuva zbor za zimski gumi mislev zboris zimska deka ti puknala na odmor vo Turcija, sto i ne mi bese cudno, T brzinski indeks obicno imaat zimskite 15-ki 16-ki, na nenormalnite temperaturi vo Turcija.
Znaci sepak ne se doobjasni ubavo, deka za letna stanuvalo zbor.