Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1661892 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #5325 на: 09 Декември 2015, 21:01:13 pm »
ти ѕвони кафе да пиеме и немој многу да мислиш :D

иначе исти се ко тигар винтера,потполно,само под друго име

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716
« Одговори #5326 на: 09 Декември 2015, 21:08:21 pm »
ти ѕвони кафе да пиеме и немој многу да мислиш :D

средено...:D

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4130
« Одговори #5327 на: 09 Декември 2015, 21:28:34 pm »
Извозени 2200км со Nokian WR D4 205/60R16XL, одличен грип на суво и на влажно, презадоволен сум од грипот на гумите, на снег за жал сеуште не сум ги пробал. На меките ѕидови и лошата прогресивност и прецизност што се жалев се научив и веќе не ми сметаат до толку но се присутни, го прилагодив возењето спроед тоа и сега е далеку подобро кога не очекувам многу :). Сега имам друга забелешка а тоа е дека на мали брзини(под15) особено при свртен волан се слуша некој глупав звук како да возам по изгребан асвалт но ништо сериозно. Потрошувачката исто така е намалена заради не толку агресивното возење(6.8л/100км од кога ги ставив гумиве). Заради XL изведбата не се толку меки на мали дупки како што очекував.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Одг:
« Одговори #5328 на: 09 Декември 2015, 21:33:29 pm »
Тоа е саше. Си се научил на мекичко како што треба. Ете така. Има малце УУУУ звукче нормално си е тоа, сепак се сантим ипол крампони. :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #5329 на: 09 Декември 2015, 21:51:47 pm »
јас вакви турив пред некој ден, ми ги донесоа од шведска:

bridgestone noranza 2 evo.. секако, шајките ги извадив, пошто се забранети кај нас. извозени околу 1000 км од монтажа, ке кажам дека имаат одличен грип, и на влажно и на суво, а викендов ги пробав и на снег, оооодлични се... многу повеќе од тоа што очекував... некој ми спомна (мислам симо дека беше) дека гумите правени за тие земји и за овие кај нас што стигаат, благе везе немаат... уствари, мислам дека оваа гума не ни била кај нас...

едина замерка што ке ја дадам е дека бучни се гумве... мислам, не дека е неподносливо, ама тишината што си ја имав у кола, више ја немам... на суво е нај изразено, на влажно не толку.. на снег нема бучност...  ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #5330 на: 09 Декември 2015, 21:53:20 pm »
Не те мрзеше иглите да ги вадиш?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #5331 на: 09 Декември 2015, 21:55:31 pm »
не... сум им влегол у финта... имам алати еден куп.. се погоди една клешта, што да ти кажам... :) за 10 минути сите ги извадив... поарно да ги извадам, одошто да ми ја запленат колата... :)

п.с. заборавив да кажам дека у длабоко блато се одлични.. таму кај што братов со форд фокус заглави, другарот со тојота јарис, и уште еден другар со опел вектра (сите со зимски гуми) јас глатко си застанав, па си продолжив како да не било ништо.. секако колата беше цела со кал и парчиња трева... ;D ;D ;D бушавиот баш слатко се изнасмеа кога ми го виде волот таков у перална... ;D ;D ;D а иначе имаат ознака М+Ѕ
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #5332 на: 09 Декември 2015, 22:16:17 pm »
Само не ги вози на повисоки температури. Инаку, веројатно сите тука ќе ги „потепаш“ во зимски перформанси со нордиски гуми :)

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Одг:
« Одговори #5333 на: 09 Декември 2015, 22:17:48 pm »
Ама кога би биле со шилците. Јас би возел со нив пошто и онака 1000 км проаѓам зимно време. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #5334 на: 09 Декември 2015, 22:18:34 pm »
И без нив. Големи разлики во компонентата што се користи. Ама на 25 степени „мастика“ стануваат.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #5335 на: 09 Декември 2015, 22:46:02 pm »
Ама кога би биле со шилците. Јас би возел со нив пошто и онака 1000 км проаѓам зимно време. :)

1000 километри? толку проаѓам за период помеѓу 1 до 2 недели...

И без нив. Големи разлики во компонентата што се користи. Ама на 25 степени „мастика“ стануваат.

нема да издржат овие до 25-те степени во март... мислам, ок, ке издржат де, ама толку ќе биде од нив... ете за прв пат во мојот возачки стаж, ги задржав летните гуми, кога ги сменив со зимски, зашто, нели, 2 месеци волот одмараше поради стопениот мотор.. али затоа на роверот, му ги потрошив до пола гумите летни...  ;D ;D
« Последно менување: 09 Декември 2015, 22:52:38 pm onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #5336 на: 11 Декември 2015, 17:44:07 pm »
Причина за топење на моторот?

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #5337 на: 11 Декември 2015, 17:54:12 pm »
Жешко било во Грчка ;D
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #5338 на: 11 Декември 2015, 19:24:44 pm »
не... сум им влегол у финта... имам алати еден куп.. се погоди една клешта, што да ти кажам... :) за 10 минути сите ги извадив... поарно да ги извадам, одошто да ми ја запленат колата... :)

Не се плаши, овие смотаниве наши не знаат како се запленува кола вози си ги слободно. Никој од нив не бил у Шведска на пракса, очигледно :)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #5339 на: 11 Декември 2015, 20:42:53 pm »
Причина за топење на моторот?

нај големата причина е инатот мој, да не застанам кога има проблем... начелно, овој пат беше провртена водна пумпа, стара 12 месеци и 19 дена од ЛПР... 40 километри возев така, т.е. до дома... на 30 км ми експлодира и хладњакот и така... ништо здраво не остана од тој мотор, поготово кога му е втор пат исто т.е. слично, а среден беше пред да се деси ова, точно 12 месеци и 19 дена... искрено, можев да го средам, ама ми се здосади тоа, а плус и ми се отвоти шансата за појак мотор да му углавам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk