Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1365513 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5778
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #4441 на: 28 Декември 2014, 19:40:55 pm »
Aj denes gi seftosav Dunlopot winter response
Od rabota od zelezara do doma kapistec  sega samo sto se pribrav vo 19 casot .Gumite se pokazaa super nekolku pati ja zatestirav naglo kocenje trganje od mesto na semafor nikakov problem ubavo koci ubavo trgnuva ima nekoe ali epten malo prolizguvanje ali vaka kako sto e sega prezadovolen ..
Za normalna voznja gumite se super e sea ako sakas da se kurcis i so sajki da se kje se ispotepas nekade :D

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 950
« Одговори #4442 на: 28 Декември 2014, 21:16:24 pm »
Јас не претпоставувам. Јас само му посочив да си провери во прирачникот што пишува. Форум не е место за такви прашања. Тука колку што знам нема инжињери од неговото возило кои тестирале што може а што не може.

Затоа и го упатив на основниот извор на одговор за неговото прашање а не во продавница.

Во кој прирачник да прочитам ?

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
« Одговори #4443 на: 28 Декември 2014, 23:24:25 pm »
Па тој од колата.
Прирачник-User Manual

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5576
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #4444 на: 29 Декември 2014, 01:44:30 am »
Vecer na sneg napraviv 120km niz Skopje i mozam da potvrdam deka Conti ts830 e odlicna guma za sneg.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4445 на: 29 Декември 2014, 10:00:40 am »
И јас и Боро поминавме толку километри и може да се каже дека Фулда Кристал монтеро 2 е прекрасна гума за на снег :)
Башка работа вечерта на водно.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43931
  • Il Moderatore
« Одговори #4446 на: 29 Декември 2014, 10:15:19 am »
И моето Стило на Nokian WR D некои одлично си цепеше вчера низ снеговите, нешто под 80км поминати... Ем Водно :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4447 на: 29 Декември 2014, 10:23:19 am »
тигар си е тигар. од тетово до скопје по нај големиот снег на автопат вчера.. плус водно и тоа двапати.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
« Одговори #4448 на: 29 Декември 2014, 10:40:31 am »
Вака човек кога чита ќе помисли дека секоја зимска гума е одлична, пошто гледам наназад сите ги испофаливте гумите што ги возите. Дали е она македонското, моето е најдобро, или стварно секоја зимска гума е добра?
Испаѓа дека нема потреба од скапи гуми, купи си ментор и накриви си ја капата :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #4449 на: 29 Декември 2014, 10:45:40 am »
Не се работи за пристрасност, испаѓа дека секоја зимска е подобра од било која летна. Па и Ментор :) А и тоа е вистината. Да ја искористам приликава да ги пофалам и моите Hankook Winter i'cept RS, поминати вчера околу 50 км, мука нема, ратрак. Ги тестирав и во подлабок снег од место нагло тргнување, напред назад излага без проблем, на угорница од место, нагло кочење, одлични се!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4450 на: 29 Декември 2014, 10:47:32 am »
Вака човек кога чита ќе помисли дека секоја зимска гума е одлична, пошто гледам наназад сите ги испофаливте гумите што ги возите. Дали е она македонското, моето е најдобро, или стварно секоја зимска гума е добра?
Испаѓа дека нема потреба од скапи гуми, купи си ментор и накриви си ја капата :)

За што македонско зборуваш?

Изнесуваме сопствени искуства. Ниту нешто фалиме, ниту имаме скриени агенди. Немој да бидеш типичен македонец.

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
« Одговори #4451 на: 29 Декември 2014, 10:48:26 am »
Да видиш како има разлика од зимска до зимска гума, па и ист бренд на зимска гума на различна големина на тркала различно се понаша. Има тука поискусни ќе образложат подобро.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5778
« Одговори #4452 на: 29 Декември 2014, 10:48:37 am »
Kje si prilagodis brzinata i so bilo koja Zimska guma nebi trebalo da imas problem.
Vcera kako sto bese malce podmrznato vecerta uste da vozese so letna guma kje imase smeenje...
Vrati se nazsd na temava moze 10 strani e bamkano demek so poskapa guma toa poarno ama toa pretezno go kazuvaa trkacite koj sakaat so 80-90 da fatat krivina na tobako bez da gi isfrli na snegot..

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #4453 на: 29 Декември 2014, 10:50:31 am »
Другарче ќе оди за нг во кичево со летни излижани, да му пуштам пратња? ;D На стража ќе биде... Не знам со кој памет...

Да видиш како има разлика од зимска до зимска гума, па и ист бренд на зимска гума на различна големина на тркала различно се понаша
И ова е точно, никој го нема негирано. Нормално дека ТС850 ќе се подобри од тигар. Исто како што има разлика од летна до летна. Работата е што со секоја гума зимска, ќе си побезбеден ако возиш внимателно, ако глумиш врц монте карло онда ништо не те спасува.
« Последно менување: 29 Декември 2014, 10:59:27 am Allexxander »

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
« Одговори #4454 на: 29 Декември 2014, 10:53:39 am »

За што македонско зборуваш?

Изнесуваме сопствени искуства. Ниту нешто фалиме, ниту имаме скриени агенди. Немој да бидеш типичен македонец.

Не ваѓај реченици од контекст. Генерално сакав да кажам, по она што го читам дека сите се задоволни од брендот на зимски гуми што го возат. Дали е тоа така само за да го оправдаат нивниот избор или навистина е така, не знам, затоа и пишав. Генерален беше заклучокот дека секоја зимска гума си е добра за крај нели ;)

Иначе јас можам да кажам дека сум разочаран од BF GOODRICH на службената кола, за разлика од SAVA ESKIMO S+, иста димензија се гумите а разликата е голема.