Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1484654 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #3900 на: 03 Ноември 2014, 15:29:50 pm »
Imas link da vidime poedicno koja guma na kakva podloga vadi rezultati? Steta noviot Michelin Alpin 5 go nema na listava.
http://avtoplus.mk/vesti/tehnologija/test-na-zimski-gumi-20142015

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3901 на: 03 Ноември 2014, 16:29:18 pm »
LOL за тестов

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3902 на: 03 Ноември 2014, 20:25:57 pm »
Со најлошите зимски гуми МИСЛИШ дека си се обезбедил за зимата. Со надобрите летни, ЗНАЕШ дека не си спремен за зима.

но, ќе се согласиш дека во зима е сепак боље со бофал нова зимска отколку со мишелин примаси или гудјир игл...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #3903 на: 03 Ноември 2014, 21:07:44 pm »
Што знам...

http://mkd-news.com/testovite-predupreduvaat-evtinite-gumi-se-opasni-po-zhivot/

Верувам дека е иста ситуација и со зимски гуми. Ја не би. Боље нешто да знам (дека не можам во зима да се движам) отколку нешто да мислам (дека можам да се движам а всушност ќе се стаам во прва банкина поради лоша гума).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3904 на: 03 Ноември 2014, 21:23:33 pm »
За оваа зима да се погледне пак:

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #3905 на: 03 Ноември 2014, 21:45:21 pm »
Која зима?

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3906 на: 03 Ноември 2014, 21:46:32 pm »
Ако германците го изјавуваат тоа зошто продаваат нивни возила т.е. возила од волксваген групација со Нексен гуми, зошто не те частат од старт со Континентал? Се е тоа игра, јас пре би возел нови Нексен отколку половни бренд гуми, германците се големи националисти и си го штитат пазарот и брендот, затоа и сите тестови се во нивна корист.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3907 на: 03 Ноември 2014, 21:46:44 pm »
Што знам...

Верувам дека е иста ситуација и со зимски гуми. Ја не би. Боље нешто да знам (дека не можам во зима да се движам) отколку нешто да мислам (дека можам да се движам а всушност ќе се стаам во прва банкина поради лоша гума).

Но ова, иако точно, не е одговор на мојата теза.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #3908 на: 03 Ноември 2014, 22:17:30 pm »
Ако германците го изјавуваат тоа зошто продаваат нивни возила т.е. возила од волксваген групација со Нексен гуми, зошто не те частат од старт со Континентал? Се е тоа игра, јас пре би возел нови Нексен отколку половни бренд гуми, германците се големи националисти и си го штитат пазарот и брендот, затоа и сите тестови се во нивна корист.

Германците се едно, Фолксваген групацијата се друго другарче. Нексен сигурно не е германски бренд, и сигурно не е квалитетен производ.

Што знам...

Но ова, иако точно, не е одговор на мојата теза.

Секако дека е така. Текстот е педерски тенденциозен. Не дава никаква корисна информација а е склопен да ги фаворизира скапите брендови а да ги демотира средната класа на гуми (односно оние 30% поевтините), кои секако се произведуваат во југозападна европа. Тие точно е дека се 30% поевтини но не се за 58% далеку од оние првите туку за многу помалку.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #3909 на: 03 Ноември 2014, 22:21:12 pm »

kaj prodavaat nov VW so Nexen?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #3910 на: 03 Ноември 2014, 22:22:44 pm »

kaj prodavaat nov VW so Nexen?

ЛОЛ. Секаде. Секоја нова Пкода и Фолксваген е со Нексен гуми. Така најавија, така и сторија. (мада има упте по некој тука-таму со Пирели)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #3911 на: 03 Ноември 2014, 22:27:00 pm »
Techart- davaat cayenne so Nexen-ki.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #3912 на: 03 Ноември 2014, 22:43:17 pm »
Полото што го возевме на тест имаше Нексенки. Како што неколку пати спомнав - јас ги доживеав многу просечни. Нит нешто посебно добри, нити па нешто посебно лоши.

Да бидеме реални, не дека е Volkswagen, ама не ми се верува дека било кој производител би ставил на своите возила гуми кои не ги бива - некои пробале и се заебале. Меѓу другото, Volkswagen става и Continental и Hankook.

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 211
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #3913 на: 04 Ноември 2014, 01:13:48 am »
Momci zaladi nadvor i  se odluciv da stavam zimski gumi dodusa mozda uste e rano ok ne e  ni bitno otidov do Motocentar se rasprasav malce sto kako no poradi toa sto vo posledno vreme ne sum nesto pri pari se odluciv da zeam nekoj  evtini kolku da brkaat rabota da ne letnam poradi letnive vo nekoja bankina  momentalno najevtini sto gi imaa vo MOTOCENTAR  im bea KORMORAN <<  inace se raboti za guma so Dimenzii 175 65 R14 SNOWPRO B5. posto ja zagledav temava si rekov da prasam mozda nekoj od tuka gi koristi ili gi ima koristeno pa da spodeli mislenje so gumi se mada licno ne ocekuvam koj znae sto so ogled deka tie im bea najevtinite momentalno i spored budzetot so koj raspolagav     samo tie mozev da si gi dozvolam sepak me interesira nekoe mislenje bidejki sakam da znam za sto sum frlil pari :D odnapred blagodaram se sekoe spodeleno mislenje

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #3914 на: 04 Ноември 2014, 01:46:11 am »
Kazi ja cenata bidejki i jas se tokmam da priberam nekoja zimska guma ista dimenzija ili 175-65-14. Ili. 185-60-14 pa cisto me interesiraat cenite znaci od poevtinkive ili zimski ili od onie M+S za cela sezona kako li se vodat.
Zjapav nesto po reklama 5 ima nekolku sto prodavaat za 4000-5000 site 4 gumi isti a novive se od 9500 pa nagore.