Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1484853 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #3870 на: 29 Октомври 2014, 11:58:16 am »
Што им фали на Нексен? Сакам да ги видам, а и имаат добра цена. 4 гуми за 8400 денари. Подобро најлоши зимски гуми него најдобри летни.

Шо знам... Со летните барем не се залажуваш дека имаш зимски гуми...  :)

Колку што можев да „истрчам“ по нетов (пошто и мене нели ценава ме намами), не котираат баш добро зимските Нексен.

Симо, ти возиш спортски, по брзо и агресивно, за тебе можеби нексенот нема да одговараат, велам можеби затоа што лично ги нема пробани никој од форумов на подолг период. За некој кој што нормално ја експолоатира колата тие нијанси во перформанси малку ќе му важат, а ќе заштеди голема сума на пари. Ако не се лажам пишуваше во истава тема дека нексенот почнале да ги вградуваат и на нови возила од групација волксваген.

јaс пa зaдoвoлен бев oд nexen,вoзев фиaт купе пред две недели негде(кoгa врнеше секoј е*aн ден) и кoгa ми кaжaa вo кoлa декa имa нексен гуми не верувaв дoдoкa не искoчив дa видaм.Oд мене 7.5/10 oценa :)

Исто и Зеро спомна некаде дека полото на тест му било со нексен гуми, само не се изјасни задоволен е или не

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3871 на: 29 Октомври 2014, 12:50:06 pm »
Немсенот можеби се добри в возење, но само првата година. После ќе станат како американски крофни, ќе се дупат, ќе се виткаат и слично. За 8400 денари 4 комада може да се добие само гомно гума.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #3872 на: 29 Октомври 2014, 14:25:39 pm »
Па не баш, приближно до таа цена можеш да добиеш Барум рецимо или Ханкок кои не се гомно од гума :) Иначе избегнувајте ги Сава, значи нема човек кои ги возел што сум го прашал а да не потврди дека се катастрофа на суво и на мокро. Добри само за снег а кај нас снегот не се задржува којзнае колку па треба повеќе да се добри и за на суво исто така :)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #3873 на: 29 Октомври 2014, 14:28:54 pm »
Јас не тврдам ништо, немам ни лично ни посредно искуство со гумите. И кога немам такви искуства, единствено ми останува да „истрчам“ по нет, да прочитам коментари од корисници (нормално, и тука со резерва, пошто ако некој возел до лани летни цела зима и сега ставил зимска за во зима, ќе каже УАУ какви гумиии!!), и да прегледам неколку тестови (не само ADAC).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #3874 на: 29 Октомври 2014, 14:40:51 pm »
Па не баш, приближно до таа цена можеш да добиеш Барум рецимо или Ханкок кои не се гомно од гума :) Иначе избегнувајте ги Сава, значи нема човек кои ги возел што сум го прашал а да не потврди дека се катастрофа на суво и на мокро. Добри само за снег а кај нас снегот не се задржува којзнае колку па треба повеќе да се добри и за на суво исто така :)

Еве јас ќе се пријавам да кажам дека во повеќе наврати не сме имале ама баш никакви проблеми со Сава Ексимо. Возени на суво, влажно, снег, мраз, понекогаш и сите типови на подлога во распон од 30ина километри.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #3875 на: 29 Октомври 2014, 14:47:24 pm »
И јас возев Сава Ескимо лани и освен што на пуна гас шлајфуваа на влажни улици друга замерка немам. Пробани и низ снег и мраз, никаква замерка. Само чудна работа беше што ми беа потврди од летните Hankook V12 Evo, а беа малце повисоки.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #3876 на: 29 Октомври 2014, 17:59:02 pm »
Гуми ако не може прва класа тогаш втора, трета класа и подоле ги сметам за пластики.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #3877 на: 29 Октомври 2014, 19:10:00 pm »
Што им фали на Нексен? Сакам да ги видам, а и имаат добра цена. 4 гуми за 8400 денари. Подобро најлоши зимски гуми него најдобри летни.

Шо знам... Со летните барем не се залажуваш дека имаш зимски гуми...  :)

Колку што можев да „истрчам“ по нетов (пошто и мене нели ценава ме намами), не котираат баш добро зимските Нексен.

Симо, ти возиш спортски, по брзо и агресивно, за тебе можеби нексенот нема да одговараат, велам можеби затоа што лично ги нема пробани никој од форумов на подолг период. За некој кој што нормално ја експолоатира колата тие нијанси во перформанси малку ќе му важат, а ќе заштеди голема сума на пари. Ако не се лажам пишуваше во истава тема дека нексенот почнале да ги вградуваат и на нови возила од групација волксваген.

јaс пa зaдoвoлен бев oд nexen,вoзев фиaт купе пред две недели негде(кoгa врнеше секoј е*aн ден) и кoгa ми кaжaa вo кoлa декa имa нексен гуми не верувaв дoдoкa не искoчив дa видaм.Oд мене 7.5/10 oценa :)

Исто и Зеро спомна некаде дека полото на тест му било со нексен гуми, само не се изјасни задоволен е или не

Некаде пишав дека не ми оставија ама баш никаков впечаток - ни позитивен ни негативен. Тоа е добра работа. Имало коли што имале ептен срање гуми и се забележува.

Отсутен ScarfaceMkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 196
« Одговори #3878 на: 29 Октомври 2014, 23:05:05 pm »
Некое мислење за Барум Поларис 3. Со ваучер од групер(-23%) за димензија 195/65р15 би требало да излезат негде 12.300

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #3879 на: 30 Октомври 2014, 12:28:30 pm »
Моментално возам 195/50/15 и сега сакам да ставам 175/65/14 зимски. Дали ќе има некој проблем и освен дупките на бандажите треба нешто друго да гледам пр. централен отвор ? Колата е форд фиеста.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3960
« Одговори #3880 на: 30 Октомври 2014, 12:30:06 pm »
Треба да гледаш и централен отвор, и тоа е важно. Но се решава и тоа ако бандажи најдеш по добра цена. Ако е поголем отворот се ставаат пластични прстени, ако е помал отворот на дребунг треба да однесеш да го прошират.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #3881 на: 30 Октомври 2014, 13:00:19 pm »
Некое мислење за Барум Поларис 3. Со ваучер од групер(-23%) за димензија 195/65р15 би требало да излезат негде 12.300

Во Еурогума јави се дирекно и барај цена. Сигурен сум дека ќе ти испадне поефтина.

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 627
  • Сузуки Витариче
« Одговори #3882 на: 30 Октомври 2014, 13:17:29 pm »

Во Еурогума јави се дирекно и барај цена. Сигурен сум дека ќе ти испадне поефтина.

Ваучерот Е баш од Еурогума.
Потпис.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #3883 на: 30 Октомври 2014, 13:47:24 pm »
Баш затоа. Јави се и ќе видиме дали грешам.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #3884 на: 30 Октомври 2014, 14:34:55 pm »
sum gi napumpal zimskite 2,5 bari... sega podobro se vopzat...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.