Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1663001 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Одг: Re: Зимски гуми?
« Одговори #3600 на: 31 Декември 2013, 19:43:13 pm »
Не знам, колегите туриле ,,летни Континентал", без спецификација на модел, па затоа да си кажам за SPC3 :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
Одг: Re: Одг: Зимски гуми?
« Одговори #3601 на: 01 Јануари 2014, 09:27:43 am »
Дали 2990 ден е добра цена за sava eskimo s3 195/65/15 ? И дајте препорачајте добра продавница за гуми, да не е само Олимпико зашто вчера бев таму и добив добра цена за tigar зимски 2800 и bf goodrich околу 3500.

Why SAVA?

Jas gi imam ama bi ti preporacal da vidis nesto drugo, ne gi biva Sava.

Vidi vo Ceres kaj Cementara, znaat da iznenadat so dobri ceni.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #3602 на: 01 Јануари 2014, 11:00:47 am »
20km pred Belgrad so 140km/h pri poroen dozd so letni Conti imam oseteno kako ja gubam podlogata I pocnuvam da plivuvam... na blaga krivina no nemam izlizgano ili slicno...

Исто, и јас имам приметено дека летни Continental се добри само на суво, а кога ќе заврне се тотално друга гума.
so taa brzina na taka poplaven pat nema letna guma sto nema da pocne da pliva... :)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #3603 на: 09 Јануари 2014, 22:57:37 pm »
Околу муабетот со предни/задни зимски гуми.
Еве ти Филипе што е подобро. ;D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #3604 на: 10 Јануари 2014, 11:11:11 am »
Дали 2990 ден е добра цена за sava eskimo s3 195/65/15 ? И дајте препорачајте добра продавница за гуми, да не е само Олимпико зашто вчера бев таму и добив добра цена за tigar зимски 2800 и bf goodrich околу 3500.

Why SAVA?

Jas gi imam ama bi ti preporacal da vidis nesto drugo, ne gi biva Sava.

Vidi vo Ceres kaj Cementara, znaat da iznenadat so dobri ceni.

proveri koja cena se i Sava Eskimo HP, ne deka drugive neicnat, cisto da sporedish, ponov model se.

deka necinat nema vrska, muabetot kako ovoj necinat e sranje vo boja, jas gi imam 4ta ili 5ta godina veke i gajle nemam sega za sega fala bogu

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1465
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #3605 на: 10 Јануари 2014, 13:16:09 pm »
Јас нарачав гуми да ми донесат од Бугарија, преку „Клинчар“ од Неготино, кој има 2-3 увоза месечно. Особено е исплатлив за премиум брендовите на гумите, мада и кај останатите има подобри цени. Очигледно е дека Скопските увозници на гуми, претеруваат во математиката на заработка.
Winter Cross Contact на Conti, во Скопје, кај најголемиот увозник ми ја дадоа по цена од 250 Евриќа и тоа „пријателска“ цена демек, а стандардната преку Клинчар е 215. Димензија 235 50 18
Удрите математика дека на таа од 215 евра заработува и овластениот увозник од Бугарија, Клинчар Неготино па + и превоз од Бугарија до Македонија.
Ете го аздисот.

Со оглед дека ја познавам корпоративната политика на цени на Schaeffler а тие еден од главните акционери на Conti верувам дека набавните цени за балканските земји е иста.

Мене ми остануваат 140 Евра, да го однесам „пријателот“ од кај нашиот увозник, на доручек :) Него му остануваат гумите, и да најде некој друг да му ги продаде.

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #3606 на: 10 Јануари 2014, 14:27:22 pm »
Убао кажано!

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7663
  • French diamond
« Одговори #3607 на: 28 Јануари 2014, 23:19:05 pm »
Нема врска не планирам да се објаснувам со луѓе кои прочитале или виделе на емисија. Нека падни повторно снег и јас ќе ви снимам со мојата кола, да видиме дали ќе мрдни задницата при кочење.
Како што ветив, под снегот е салам замрзнато па рачунајте како лизга

Тука кочам со брзина од 30-35 немав полет доволно и на крајот тргнав рачна намерно

А овде со брзина од ~45-50 км/х, лизга неможи убо да забрза

Напред Sava Eskimo, назад Uniroyal RainExpert(летни)... гарантирам дека и со 100 км/х нема да мрдни задницата со АБС - от.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #3608 на: 15 Февруари 2014, 17:25:35 pm »
jas lancite gi isfrliv od bagazot, mi galamat... sega se dumam zimskite gumi do koga da gi trkalam ... vaja godina baba marta ke ni priredi nesto ili  :-\
Hmm Japan i USA pod sneg, na Balkanof zasega nema nisto... :-* ni skijanje ni butuur ovaa godina ump

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #3609 на: 15 Февруари 2014, 17:34:01 pm »
Ланците за да не ти галамат стави едно парче сунѓер во кутијата да ги стисне. И носи си ги. А јас пред половина час размислував до кога да возам на зимски. До крај на месец сигурно ги вадам.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #3610 на: 15 Февруари 2014, 17:43:47 pm »
v okolina na Skopje sum denovive, nema potreba od lancive... ako se sluci da se patuva nadvor mozda... tromavi mi se zimskive upm, ke gi prenapumpam zasega na 2,3(4) ...

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9181
  • Пичлеме
« Одговори #3611 на: 15 Февруари 2014, 17:50:24 pm »
Ланците за да не ти галамат стави едно парче сунѓер во кутијата да ги стисне. И носи си ги. А јас пред половина час размислував до кога да возам на зимски. До крај на месец сигурно ги вадам.
Јас прее си мислев да ги менувам летните, ама требаше на балансирање да ги носам, а ме мрзеше...
Решив в понеделник да ги ставам летните...ептен топло е да му ебам...

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #3612 на: 15 Февруари 2014, 18:18:36 pm »
Средина на февруари сме... Нема да им биде ништо на гумите, мислам дека малце се претерува со таа температурна граница.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3613 на: 15 Февруари 2014, 18:23:33 pm »
Апослутно се претерува со границата, оваа зима немаше потреба од зимски гуми, како и претходните 4 зими...

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
Одг: Re: Зимски гуми?
« Одговори #3614 на: 15 Февруари 2014, 18:38:55 pm »
A lanci treba ako imas 4 zimski gumi?