Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1666003 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #3480 на: 13 Декември 2013, 18:19:08 pm »
Не знам што се случи тогаш со Нокианот, не можам да си објаснам. Дали не ги наместија како треба.... не ми изгледаше ништо чудно во првите 20-тина километри

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #3481 на: 13 Декември 2013, 18:19:40 pm »

I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #3482 на: 13 Декември 2013, 18:41:55 pm »
Остај ти импреза...

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #3483 на: 13 Декември 2013, 18:48:57 pm »

Пунто  :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #3484 на: 13 Декември 2013, 19:42:42 pm »
Не знам што се случи тогаш со Нокианот, не можам да си објаснам. Дали не ги наместија како треба.... не ми изгледаше ништо чудно во првите 20-тина километри

По муабетот, колата најверојатно била претешка за гумите и истовремено гумите можеби биле пре-стари.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #3485 на: 13 Декември 2013, 19:52:13 pm »
Или монтирани наопаку

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #3486 на: 13 Декември 2013, 20:00:48 pm »
Не беа монтирани наопаку. А гумите беа за SUV мислам 18-ка профил дека беа ако не се лажам и беа релативно високи. Не верувам дека R350 е потежок од стандарден SUV или пак не драстично.
Имаше голема пукнатина, да речам расцепаница на 3 од 4 гуми на нагазната површина по средината и по должина. А четвртата гума па беше во ред.

Стварно не знам што се имаше случено. Возев најмногу 80 бидејќи имаше снег на некои места.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3487 на: 13 Декември 2013, 22:55:38 pm »
It's official:

Dunlop Wintersport 3D на студен и сув асфалт држат подобро отколку Continental CC LX на вруќ и сув асфалт! Денес „тестирав“ и само се потврди она што го елузивно го осеќам откако ги имам овие данлопот.

Феноменална зимска гума. Феноменална! Кога доаѓа пролет не ми се вадат од кола, најискрено.

Пошто напролет треба да зимам нови летни, ништо чудно и тие да бидат Dunlop. До сега само позитивни искуства.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #3488 на: 13 Декември 2013, 23:57:42 pm »
Se e do modelot na guma, jas i (veruvam Vele ke potvrdi) imam loso iskustvo so fabrickite Dunlop gumi, tinja nevidena, gi smeniv posle 8000km pominati zasto nedaj boze da zavrne, lizgase Lanceort kako sanka.
Dunlop e dobra marka, ali da ne naletas na model kako toj.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #3489 на: 14 Декември 2013, 10:54:48 am »
Дечки, според цената наидов на два модела што ми одговараат Barum Polaris 3 и Hankook W442. Имал некој лоши искуства со истите или било која да земам ке е добра?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #3490 на: 14 Декември 2013, 10:57:12 am »
И двете се добри. Ги имаме тука по форумов а и на тестови добро се рангирани.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
« Одговори #3491 на: 14 Декември 2013, 11:00:25 am »
It's official:

Dunlop Wintersport 3D на студен и сув асфалт држат подобро отколку Continental CC LX на вруќ и сув асфалт! Денес „тестирав“ и само се потврди она што го елузивно го осеќам откако ги имам овие данлопот.

Dunlop прави зимски гуми со врвен квалитет. Проверено во неколку наврати Со Wintersport M3 и Wintersport 3D. За летни исто така, но моето искуство се сведува на ултра спортски летни - од SP Sport 2000, преку SP Sport 9000 до SportMaxx. За поефтини модели не би можел да зборувам. Замерка на овие, релативно потешки од конкуренцијата и потврди странични ѕидови, но враќаат со добар респонс од тркалата на волан.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3492 на: 14 Декември 2013, 12:20:31 pm »
На старото ауто имав Dunlop SP30, тоа се нивните поевтини гуми, но повторно можам само пофалби да соопштам во димензија 185/65 R14. Една од најтивките гуми кои сум ги возел у живот. После нив за кордобата зедов енреџи сејвер и се тепав по руката која ги броеше парите за тоа срање. Многу поскупи, а многу полоши.

На интернет гледам некои Dunlop Grand Trek Touring во „„„џиповска“““ димензија (боже колку мразам кога за кросовери викаат џип!), со многу слична шара ко SP30, ништо чудно за кокошарникот да земам такви пролетва ако некој се нафати да ми ги донесе. Mеѓу туринг и спортска гума бирам туринг...

...и отидов офтопик сори  ;D

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #3493 на: 14 Декември 2013, 12:21:51 pm »
На другата кола дома (Ford Kuga) лани ставивме Dunlop Wintersport 4D...засега се одлични, не сум пробал во тешки услови, меѓутоа по она што го искусив, гумата е сериозно добра

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
« Одговори #3494 на: 14 Декември 2013, 12:29:16 pm »
Пролетоска со старите гуми во Грција и таму смени си нови на лице место. Старите директива у контејнер (ќе им ги оставиш таму). Секако дека туринг гуми се одличен избор, и по цена не се ништо поефтини од ултраспортски - ако се добри.
http://www.dunlop.eu/dunlop_euen/tires/4x4/index.jsp
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.