Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1663055 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #2940 на: 31 Октомври 2013, 09:24:27 am »
Неам доверба. По некоја моја претпоставка, најлошото мое чување на гумите е веројатно подобро од најдоброто нивно.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2941 на: 31 Октомври 2013, 09:26:53 am »
Не дека многу ќе те интересира :) ама моето искуство е токму обратно.

Изглеа сум труп за чување гуми, не знам шо да кажам, ама ЕДНАШ одлучив да ги чувам сам летните гуми и веќе следното лето ми тресеа над 120 и после миљон балансирања - видов-не-видов - купуив нови летни  :-\

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2942 на: 31 Октомври 2013, 09:29:08 am »
You're (probably) doing it wrong :)

Ја веќе 3 или можда и 4 сезони фатија, си ги чувам тркалата у лична режија :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #2943 на: 31 Октомври 2013, 09:36:32 am »
Не дека многу ќе те интересира :) ама моето искуство е токму обратно.

Изглеа сум труп за чување гуми, не знам шо да кажам, ама ЕДНАШ одлучив да ги чувам сам летните гуми и веќе следното лето ми тресеа над 120 и после миљон балансирања - видов-не-видов - купуив нови летни  :-\

А да, хотелското сместување на гумите во Мотоцентар е ужас. Ако во се погоди баш вашите гуми да презимуваат легнати последни во куповите, ке си добиете лубеници на пролет. Не се чуваат по пропис туку една врз друга хоризонтално легнати.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #2944 на: 31 Октомври 2013, 11:13:24 am »
не ги оставате гумите на чување?

зафрлај ги негде у подрум и у пролет најди ги под купот прашина,ништо нема да им биде
колку повеќе се замарате под кој агол да стојат и дали температурата е идеална току полошо правите

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3153
« Одговори #2945 на: 31 Октомври 2013, 11:13:32 am »
Сменети гуми завчера во Мотоцентар Момин Поток.  Дојдов во 08:10, пред мене имаше 2 коли, завршија за 15 минути и мене ме услужија за 15ина - 20 минути.

Тоа со гумите на седиште мене не ми се деси дека сам си ги ставав у кола, знам дека ако они ги ставаат ќе ми ја направеа бербат.

А за складирање гуми, ако немате каде, еве идеја - http://www.svojsklad.mk/

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
« Одговори #2946 на: 31 Октомври 2013, 11:27:32 am »
Dali znae nekoj cena za gumi - Barum Polaris 3 i Sava Eskimo S3, so dimenzii -

205 55 16 ??

od Ceres...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #2947 на: 31 Октомври 2013, 11:56:48 am »
Пробај јави им се на телефон.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2948 на: 31 Октомври 2013, 12:11:07 pm »

зафрлај ги негде у подрум и у пролет најди ги под купот прашина,ништо нема да им биде
колку повеќе се замарате под кој агол да стојат и дали температурата е идеална току полошо правите

Абе баш така направив со прошлите летни и ги решив. Тресеа после. (знам, пошто ги вратив пак зимските да видам дали пак ќе тресе - не тресеше)

Напумпани, на бандаж, остаени навалени. Ги подзавртвував од-време-на-време, ама никакво посебно внимание не добија.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2949 на: 31 Октомври 2013, 12:14:29 pm »
Dali znae nekoj cena za gumi - Barum Polaris 3 i Sava Eskimo S3, so dimenzii -

205 55 16 ??

od Ceres...

Barum ако купуваш прашај за цена од увозникот http://www.euroguma.com.mk

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2950 на: 31 Октомври 2013, 12:26:41 pm »

Абе баш така направив со прошлите летни и ги решив. Тресеа после. (знам, пошто ги вратив пак зимските да видам дали пак ќе тресе - не тресеше)

Напумпани, на бандаж, остаени навалени. Ги подзавртвував од-време-на-време, ама никакво посебно внимание не добија.

Мене со бандажи ми се остаени, 2 со 2 една врз друга. По некој месец ги ротирам само, долните ги ставам одозгора. Сеа сум у мисла на ѕид да ги закачам :)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4130
« Одговори #2951 на: 31 Октомври 2013, 12:33:54 pm »
Кај мене од Март како се ставени не се мрднати, оваа сезона и заборавив да ги измијам зимските зошто не ги кревав јас. Досега цело време така правам сум немал некој посебен проблем.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1900
« Одговори #2952 на: 31 Октомври 2013, 12:44:40 pm »
Кај мене од Март како се ставени не се мрднати, оваа сезона и заборавив да ги измијам зимските зошто не ги кревав јас. Досега цело време така правам сум немал некој посебен проблем.

Исто и јас, сите четири една врз друга и немаат гајле веќе 3 години ни летните ни зимските.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2953 на: 31 Октомври 2013, 12:47:32 pm »

Мене со бандажи ми се остаени, 2 со 2 една врз друга. По некој месец ги ротирам само, долните ги ставам одозгора. Сеа сум у мисла на ѕид да ги закачам :)

Моите сега ќе тераат 4-та сезона. Балансирани се само еднаш кога се купени и 4 години не се пипнати. Ги чувам легнати една врз друга во подрум во најлони. Нема никаков проблем. Јас зимските на пролет кога ги вадам ги мијам убаво со вода и прашак за перење и ги прскам на страниците со спреј. Исто и летните за преку зима.

Инаку штотуку сменети летните со зимски на двете полоа и двете твингоа во Мотоцентар момин поток. Услугата беше одлична.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2954 на: 31 Октомври 2013, 13:02:26 pm »
Многу рано ставате зимски..