Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1666060 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #1950 на: 29 Ноември 2012, 22:37:30 pm »
Точно...
Видиш, понекад и ние македонците овака или онака знаеме да најдеме заеднички јазик.
:)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1951 на: 30 Ноември 2012, 11:54:52 am »
... телешки... во пикантен сос...

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
« Одговори #1952 на: 30 Ноември 2012, 12:05:34 pm »
Мм, браво Веле, ме потсети дека во Чамо секогаш има добар јазик.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1953 на: 30 Ноември 2012, 12:40:48 pm »
Најбитно за тестот е тоа што е правен во еднакви услови за сите 40 марки на гуми што значи дека сите биле правени на иста подлога/квалитет и тако даље. Мислам дека е апсолутно нерелевантна забелешката и погрешно акцентирање.

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 381
  • ? ? ?
« Одговори #1954 на: 30 Ноември 2012, 13:55:29 pm »
Најбитно за тестот е тоа што е правен во еднакви услови за сите 40 марки на гуми што значи дека сите биле правени на иста подлога/квалитет и тако даље. Мислам дека е апсолутно нерелевантна забелешката и погрешно акцентирање.

Шуќур некој да каже ...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
« Одговори #1955 на: 30 Ноември 2012, 13:59:31 pm »
FYI, денес на мејл ми стигна.

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1956 на: 30 Ноември 2012, 14:03:28 pm »

Дали истите карактеристики ке ги покажат и на друга подлога, во случајов за нашата држава, каде што асвалтот благе везе нема со тој во Германија?
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1957 на: 30 Ноември 2012, 14:44:29 pm »
Прво и основно тотално ирелевантно е каков е асфалтот во нашата држава како што е и тотално ирелевантно според квалитетот на струјата да бираме лаптоп или шо ти ја знам мобилен спрема мрежата.

На глобално ниво во оптимални услови некој мери споредува и на крај пресудува за да ни помогне при избор на некој производ во случајов гуми.

Второ, тестот е правен во Англија во услови на снег и влажна подлога. За таа намера обично се бира некој тест полигон, стаза, каде често се вршат тестови па многу веројатно е дека и таа подлога е доста различна од нормалните патишта низ Англија.

Снегот во Англија не верувам дека се разликува од снегот во Македонија, единствената разликата е во тоа што таму најверојатно побрзо се чисти. :D

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • ? ? ?
« Одговори #1958 на: 30 Ноември 2012, 14:49:56 pm »
Дали истите карактеристики ке ги покажат и на друга подлога, во случајов за нашата држава, каде што асвалтот благе везе нема со тој во Германија?

Дај не ја труј темава со маргинални забелешки. Кога ќе направиш тестирање каде ќе докажеш дека влијанието на различниот квалитет на подлогата дава значително различни резултати и редослед од веќе добиените, бујрум, а до тогаш отворете тема „Дискусии за МАНУ“ и верглајте таму...  ::)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1959 на: 30 Ноември 2012, 14:50:24 pm »
У право си тотално...Кој број си во дневник...
Зборевме за тотално друга работа, ама пошто си ги рипнал пасусите, и си фрлил само поглед, дури не си ни читал, донесе заклучок. :)
И точно е дека струјата има врска...УСА, Европа, различна фреквенција, зошто се слуша зуење и пиштење од адаптерите итн итн итн...
Ама што има врска...
Нити во европа нити во УСА не се прават адаптерите за лаптопите...Се прават у Кина, пошто најдобри и најоптимални се условите таму...
Е сеа прашање е дали струјата во макеоднија или кина е иста или различна...
ЛоЛ....

Z128...
Ако знаеш што збориш, браво за тебе...
Незнаев дека гумите тебе ти се да леташ, а не да возиш по асвалт...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1960 на: 30 Ноември 2012, 14:53:28 pm »
Сале ја офтопик многу нечитам, збориме за Аутобилд ти патиштата во конопиште и могила ебаго.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1961 на: 30 Ноември 2012, 14:57:22 pm »
Види...Ако ти возиш цело време во зимски услови на снег и вода/мраз, ондак придржувај се на тие тестови...
Јас зимно време возам од 180 дена, на снег вода и мраз дали вкупно 30. Така да за мене се други фактори релевантни...
Како на пример нормални услови, а под тоа разбирам сув асвалт.
Зато и си го прерипал оној пасус кај што пишува секој си избира гуми према потребите...Нели...Ама потребите тебе ти се офтопик...Изгледа он ти се што ке ти пишува на гумата ;) и како ауто билд ја рангирал на снег во англија, кој во својот состав има многу повеќе минерали за разлика од нашиот снег, ако и тоа те занима. Нели ради климата...
Остани ми со здравје и добро расположение. Убав викенд :*

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #1962 на: 30 Ноември 2012, 15:01:07 pm »
Има некој уште на летни, а зимските да му стојат у гаража ???

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1963 на: 30 Ноември 2012, 15:02:31 pm »
Момци...Едно заборавате...
1. Тестовите на каков асфалт се прават
2. 50 % од перформансите оди на подлогата, односно асвалтот и 50% оди на гумата...

Часто е завршен, здраво!

Пријатен викенд !

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • ? ? ?
« Одговори #1964 на: 30 Ноември 2012, 15:10:36 pm »
Има некој уште на летни, а зимските да му стојат у гаража ???

На едната кола ги сменив пред 10 дена, на другата - утре, здравје  :)