Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1663082 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #765 на: 23 Јануари 2012, 01:18:51 am »
Во пнуматик, треба да има добра понуда за Континентал и Пирели. Јас имам некои информации за 205/55/16  5000ден парче, тие цинтурато п7.
А за зимски нека види, по можност да бара пониска цена. Нека се ценка таму.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #766 на: 23 Јануари 2012, 01:30:36 am »
BF Goodrich во Олимпико имаат добра цена или пак за поефтино Тигарот одлично си ја вршат работата,ја возев на службено возило.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #767 на: 23 Јануари 2012, 01:40:41 am »
Тигарот се одлични. Јас ги имам на лансерот 2 сезона. Да знаеш во какви снегови сум влегол на Нижо Поле. Цела кола ја акнав во не нагазен снег и влезе и излезе без проблем. Се чудев јас. ;D ;D

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1465
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #768 на: 26 Јануари 2012, 06:42:43 am »
По мое согледување Тиарот се бољи од BF Goodrich.
Nokian, одлични, иако имаат проблем на нашиве глупи пешачки коа ке зганат на бојата.

Continetal TS830 тоа е единица мерка за зимска гума. Ратрак за снег, ама уште поважно перфекција за сува и благо мокра зима.
Сеа има и понов модел P, кој останува на врвот и на тестовите. Таа не сум ја возел.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #769 на: 26 Јануари 2012, 09:19:34 am »
По мое согледување Тиарот се бољи од BF Goodrich.
Nokian, одлични, иако имаат проблем на нашиве глупи пешачки коа ке зганат на бојата.

На нашите бојадисани пешачки премини, мислам дека нема гума што нема проблем, посебно на влажни услови

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674
« Одговори #770 на: 26 Јануари 2012, 09:37:35 am »
значи не сум единствен што сум забележал дека на бојадисаните пешачки премини како да ми занесува колата-тоа е од лош квалитет на бојата или...????

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #771 на: 26 Јануари 2012, 09:47:23 am »
значи не сум единствен што сум забележал дека на бојадисаните пешачки премини како да ми занесува колата-тоа е од лош квалитет на бојата или...????
Не, него бојата е мазна, а гумата не е дизајнирана за мазна подлога туку за рапава :)
И не се залетувајте онаму на тие црвените риги кај нова македонија и Треска што се, ABS-от таму на кочење збеснува.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #772 на: 26 Јануари 2012, 09:51:55 am »
мрсна боја лизга тоа е тоа, мораат да ја сменат бојата, таман идеа за нов тендер

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #773 на: 26 Јануари 2012, 10:20:22 am »
мрсна боја лизга тоа е тоа, мораат да ја сменат бојата, таман идеа за нов тендер

Само кај нас се користи вакво шејт решение за пешачки, дури и во најзатуцаните места во хрватска, пешачките (и цела хоризонтална сигнализација) се со јасно рефлектирачка боја + некоја состојка, што ги праи ко` шмиргла малце. У ова државава наша, не сум тргнал со летни гуми на мокро, а да не се осетам ко` сељак што шлајфуе... и данлоп спортмакс, и конти спортконтакт 2, и мишелин пилот спорт 2, и не е до гумите.... до бојата е...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #774 на: 26 Јануари 2012, 10:22:56 am »

Само кај нас се користи вакво шејт решение за пешачки, дури и во најзатуцаните места во хрватска, пешачките (и цела хоризонтална сигнализација) се со јасно рефлектирачка боја + некоја состојка, што ги праи ко` шмиргла малце. У ова државава наша, не сум тргнал со летни гуми на мокро, а да не се осетам ко` сељак што шлајфуе... и данлоп спортмакс, и конти спортконтакт 2, и мишелин пилот спорт 2, и не е до гумите.... до бојата е...
Симо се цепа по улици, го гледам јас... Корне асфалт, мења на 6900... А тоа до бојата било.

;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #775 на: 26 Јануари 2012, 10:37:56 am »

Симо се цепа по улици, го гледам јас... Корне асфалт, мења на 6900... А тоа до бојата било.

;D
А бе на стилоно (без АСР) ќе сјебам диф, кога од лизгаво ќе отидам на асфалт, а гумине се лепат ко` го*но на истиот. А на Алфата она АСР- посер коа ќе ме закочи, мислам носов у волан ќе го забијам
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #776 на: 26 Јануари 2012, 13:19:16 pm »
Јас најмногу став имам кога со скутерот вртам на кривина со бојадисан пешачки премин. Е тоа се вика дрифтање ;D ;D ;D најслично нешто, е кога би возел на снег со скутер.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #777 на: 26 Јануари 2012, 13:20:08 pm »
какви гуми возиш на скутерот?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #778 на: 26 Јануари 2012, 13:21:30 pm »
Јас најмногу став имам кога со скутерот вртам на кривина со бојадисан пешачки премин. Е тоа се вика дрифтање ;D ;D ;D најслично нешто, е кога би возел на снег со скутер.
И тоа дрифтање со предно тркало :D

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #779 на: 26 Јануари 2012, 13:45:08 pm »
zdravo decki jas sum nov na forumov:)) aj dobre dojdov ja citam temava pa sakam da se priklicam iam seat leon 2011 ima gumi 205-55-16 dokolku bi staval zimski gumi dali mislite deka e podobro da si zeam drug set 195-65-15 so celicni bandasi odkolku na istite da stavam zimski gumi posto mislam deka ako stavam na ovie bandasi 16kite mnogu poise ke me iskosta pozz