Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1661128 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #720 на: 09 Јануари 2012, 18:25:21 pm »
После долго натегање се сторив со 4 пара зимски гуми :)
Вектрата со Hankook Winter I*Cept RS 185/70/R14  и
Астрата со Continental WinterContact TS 830 P 195/65/R15

Во Среда одам до Битола со една од коливе па ќе оставам фидбек ;)
Секоја чест за изборот!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #721 на: 09 Јануари 2012, 19:31:16 pm »
И ќе ти требаат за Битола да знаеш. :)

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 402
« Одговори #722 на: 09 Јануари 2012, 23:53:27 pm »

Со здравје да се тркалаат!
Шо пари ги зема Континеталот и од каде?

Континенталот ги земав од ТДА-Траде/Пнеуматик - кај католичка (така ги најдов ја жолта книга) за 4400денара гума. (тука негде со цена беа и зимски Данлоп само незнам кој модел точно)
Цената е СО попуст 20%, но сами се понудија ни познавам некој ни бутур :) Веројатно акција некоја имаат периодов.
Инаку ако некој го интересира Ханкокот се 3900ден гума (цена со 15% попуст од Стоп&Го), а таа димензија има само сава и ханкок.

И ќе ти требаат за Битола да знаеш. :)

Тоа и се бара ;)

Секоја чест за изборот!

Фала Дени :)
За малце ќе земев Бриџстон LM32 за слична цена ама за моја среќа сакаа 2010 производство да ми тупнат па се помачив уште малце за да ги најдам овие.

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 470
« Одговори #723 на: 10 Јануари 2012, 11:38:28 am »
Инаку ако некој го интересира Ханкокот се 3900ден гума (цена со 15% попуст од Стоп&Го), а таа димензија има само сава и ханкок.

I jas go imam istiot model i mozam da ti kazam deka gumite se top, meka za voznja i sega testirana na snegot vo Krusevo. Odam i jas za Bitola utre pa ke vidime i na Bitolskiot sneg :)

jas gi plativ 3560mkd za 175 65 R15
Fiat Grande Punto & Fiat Stilo

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
« Одговори #724 на: 10 Јануари 2012, 12:54:14 pm »

I jas go imam istiot model i mozam da ti kazam deka gumite se top, meka za voznja i sega testirana na snegot vo Krusevo. Odam i jas za Bitola utre pa ke vidime i na Bitolskiot sneg :)

jas gi plativ 3560mkd za 175 65 R15

Супер цена е тоа, а гумата треба да е барем малце подобра од Сава.
Не земав Сава зошто на суво е ептен мека како што прочитав и по некоја логика побрзо се троши.

Сега за сега само на суво и влажно ја возев и супер се понаша, абс ни еднаш не ми упали, а некје ни да шлајфува :D

Размислувам за во иднина да ги сменам челичните бандаши на вектрата за да имам поголем избор и подобри цени на гуми, ама тоа тек за 5-6год :D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #725 на: 10 Јануари 2012, 12:56:11 pm »
мислам дека савата е подобра ама не е тоа некоја разлика што јас и ти ке ја осетиме ;) јас поштувам помека гума секогаш, убаво се лепи ;)

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
« Одговори #726 на: 10 Јануари 2012, 13:01:19 pm »
мислам дека савата е подобра ама не е тоа некоја разлика што јас и ти ке ја осетиме ;) јас поштувам помека гума секогаш, убаво се лепи ;)

Савата во таа димензија беше 50денари поефтина по гума па си реков "кад је гроф био циција" :D

За нашиве услови мислам дека и двете гуми се топ, само савата би требало нешто побрзо да се троши.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #727 на: 10 Јануари 2012, 13:07:17 pm »
Pa ne e Sava  najeftina, ama mislam kaj nas ocekuvaat site koga ke cujat Sava da bide pola cena i ja potcenuvaat, kako i da e dobri se i tie sto gi imas

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #728 на: 10 Јануари 2012, 15:31:51 pm »

Савата во таа димензија беше 50денари поефтина по гума па си реков "кад је гроф био циција" :D

За нашиве услови мислам дека и двете гуми се топ, само савата би требало нешто побрзо да се троши.
Савата после 3-4 години се дроби. Тие ламелите се кинат како ништо особено ако ја возиш и летно време. За суво и влажно се за никаде ама за хард кор снег се ептен добри.

На пример, Континентал ТС800 шкрипат на мраз како гума на суво. Е тоа ти е мека гума што се лепи имно време ;) Еве Боки нека потврди.

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
« Одговори #729 на: 10 Јануари 2012, 15:37:49 pm »

Савата после 3-4 години се дроби. Тие ламелите се кинат како ништо особено ако ја возиш и летно време. За суво и влажно се за никаде ама за хард кор снег се ептен добри.

На пример, Континентал ТС800 шкрипат на мраз како гума на суво. Е тоа ти е мека гума што се лепи имно време ;) Еве Боки нека потврди.

Јас ова го знам од другарче едно што вози Сава, годинава 3та или 4та сезона му и ја вози само зимо и вика дека се при крај веќе.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #730 на: 10 Јануари 2012, 15:40:32 pm »
јас трета година ги имам и не гледам дека се кинат ламели, ама па и не ја возам летно време. Не е тоа гума за лето. За суво а и за влажно исто до сега ама баш никаков проблем сум немал, така да I completely disagree.

Contitental ке ме коштаа сигурно многу повеќе а бидејки не беснеам зимно време мислам дека несакам ни да знам дали лепи на мраз ;)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #731 на: 10 Јануари 2012, 15:41:24 pm »
Така е. Припазете ги на улица коливе, гумата од страна е добро сочувана како нова, а шарата е испокината и парчиња висат од неа.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #732 на: 10 Јануари 2012, 15:43:43 pm »
Така е. Припазете ги на улица коливе, гумата од страна е добро сочувана како нова, а шарата е испокината и парчиња висат од неа.

Најзагрозени се увезените посебно бмв и мечки, на какви санки се возат леле мори мајко

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #733 на: 10 Јануари 2012, 15:50:13 pm »

Еве јас ако се бројам ќе кажам. 5та зима по ред, се одлични. Тазе враден преку стража не мрдна колата ни на лед ни АБС се уклучи. Ко по шини.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #734 на: 10 Јануари 2012, 17:43:54 pm »
Исто и со чорапите.