Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1659727 пати)

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #690 на: 07 Јануари 2012, 17:49:11 pm »
GoodRich ili Nokian?

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #691 на: 07 Јануари 2012, 18:17:28 pm »
GoodRich ili Nokian?

Имаш задоволни и од нив и од нив, јас нокиан имам и летни и зимски, задоволен сум, а за БФ нека се изјаснат другите.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1900
« Одговори #692 на: 07 Јануари 2012, 18:25:45 pm »
Јас нокиан никогаш повеќе не би погледнал, БФ би требало да се добри, мада разгледај во тој ценовен ранг имаш и Семперит, Фулда и Барум, последниве се доста добри нека не те лаже името.

Отсутен ARMEX

• Сениор
« Одговори #693 на: 07 Јануари 2012, 18:27:18 pm »
Зошто калимеро, што толку лошо се погодиле?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #694 на: 07 Јануари 2012, 18:38:05 pm »
Зошто калимеро, што толку лошо се погодиле?
I jas не би земал Нокиан. На Мерцедесот ми се распукаа по средина Нокиан после поминати 100км на отворено. Верувам дека тоа било предизвикано од нестручно монтирање или можеби иале фабричка мана, али што знам, знаејќи колку се чесни нашиве дилери во поглед на гаранција, не би ризикувал. Континентал, Мишелин, Фулда и Сава ми се испробани па немам некој афинитет кон друга марка.

Мислам ова последново нека не ве разочарува, баш би сакал да се докаже дека мојот случај бил изолиран случај со Нокиан

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1900
« Одговори #695 на: 07 Јануари 2012, 18:42:38 pm »
Неколку пати имам пишувано.
Возев Nokian NRVi, Имаат H индекс до 210 км/ч, ми ги утепаа од фалење, а они тврди камен, ај преку тоа ќе се помине, АМА со поминати не повеќе од 10 000 км со нив, на брзина од 160 км на час во Турција во една вукојебина од пат, црна темница во 3,30 - 4 сабајле ми пукна гума од ништо, среќа беше задна, инаку историја ќе бев сега, во таа вукојебина застанаа две бугарски коли демек да ми помогнат, среќа не бев сам, бевме со две коли. Кога се раздени видов дека гумата пукнала од страна, тоа не се лепи, а во Скопје ми рекоа дека толку и бил векот, дека нема шанси така да пукне гума, ама мене ми пукна.
Ајде го проголтав тоа дека баш таа гума била фалична, истата таква Нокиан само другата гума исто задна, од ништо во еден дожд и невреме како тоа вчера, исто навечер 12 саат, ми беше дојдено нож до коска за некоја работа, и во цела дешавка мене ми пука гума кај стар кванташки, исто од страна и повторно од ништо.
Можеби сега се поправени и се добра марка на гуми, и незнам што, ама мене живото ми висеше на конец поради таа марка на гуми и имам аверзија кон било кој модел на Нокиан од тогаш.А не ги платив ефтино за 185/65 Р14 платив своевремено 4500 ден. за гума.
Тоа е моето искуство со тие гуми.
Лани инаку возев Нокиан зимски на службената(такви ми ставија па морав) и ништо посебно, Фулдата се подобри и потивки.

Отсутен ARMEX

• Сениор
« Одговори #696 на: 07 Јануари 2012, 18:43:14 pm »
Аха, сосема возможно, сосема возможно, како и сите компании со офф сорсингот, па и нокиан си направи фабрика во Русија, па не е за чудо некој шкарт да е бутнат накај нас, мене сите фински ми се па немам забелешки, исто ко еден континентал со фабриката во Романија, на почетокот не беше се така сјајно со квалитетот, па се мислев помеѓу финска нокиан и романска конти, сепак се одлучив за финецот.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #697 на: 07 Јануари 2012, 19:03:36 pm »
Zatoa Sava bratce od Slovenija uriginal. Iako na edniot par mi pisuva made in Germany ??? Pojma nemam so e forata

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #698 на: 07 Јануари 2012, 19:37:07 pm »
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #699 на: 07 Јануари 2012, 19:42:52 pm »
Zatoa Sava bratce od Slovenija uriginal. Iako na edniot par mi pisuva made in Germany ??? Pojma nemam so e forata
Така сите викаат, ама има и полски сави :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #700 на: 07 Јануари 2012, 19:55:47 pm »
Сава не тече низ Полска бе!

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #701 на: 07 Јануари 2012, 20:04:49 pm »
е ако де Полска не е Пакистан

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #702 на: 07 Јануари 2012, 20:06:29 pm »
Сава не тече низ Полска бе!
Ама дебика фабриката е таму :D

е ако де Полска не е Пакистан

По (екс-ју) форумиве не ги фалат тие што се полски сава ескимо.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #703 на: 07 Јануари 2012, 20:08:17 pm »
Ајде дечки зимњаши, ајде на дрифт. Вечерва идеме во 21:00 кај Кочо Рацин или дојдете директно горе на тест на зимски гуми. Има бајаги снег.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #704 на: 07 Јануари 2012, 20:11:18 pm »
Ајде дечки зимњаши, ајде на дрифт. Вечерва идеме во 21:00 кај Кочо Рацин или дојдете директно горе на тест на зимски гуми. Има бајаги снег.
Ух, сега со жена и дете искачам, може со нив ќе поминам ама може и не :D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!